Lenovo Legion 25-10 kullanıyorum. 180, 240, 300, 320Hz tek tek denedim adamakıllı bir fark göremiyorum, 120'ye düşünce biraz kasıyor hissi geldi anca. Monitör çok iyi değil biliyorum ama problem onda mı emin de olamıyorum. Masaüstünde fareyi kaydırırken akıcı geldiği kadar akıcı gelmiyor oyunu açtıktan sonra, oyun içi ya da menü fark etmiyor.

Windows 10 kullanıyorum hocam, Debloat mevzusunu kendim yaptım yapabildiğim kadar. ISLC'yi de kapalı tutarım artık, hatta direkt silebilirim pek bir işe yaradığını düşünmüyorum.

Eğer zamanın varsa Windows 11 Pro kurmanı tavsiye ediyorum. Sonrasında istersen beraber Windows 11 debloat, winutil, ooshut up, gereksiz hizmetler, bazı ayarlar ile iyi hale getiririz.

Islc içinde RAM belleğini temizliyor. Sen CS'deyken düşün ki arkada sürekli RAM belleğini sıfırlıyor. drop/anlık shader yüklenmeme gibi şeyler de yaşanıyor. Çok da gerekli değil. Ayrıyeten timer resolution ayarı da vardı onun içinde onu da kullandıysan. Stabiliteyi iyice bozarsın.

Aynı RAM kullanıyorum, nasıl yapacağım? 2x16 GB olarak RAM var, bunun hakkında konu açan var mı?

@Nullestio Buyrun, ilgili konu:

Aynı RAM kullanıyorum, nasıl yapacağım? 2x16 GB olarak RAM var, bunun hakkında konu açan var mı?

@Nullestio Siz yine de Zen A2-B2, DIMM Telemetry iletip yeni bir konu açınız. Böylesi daha uygun olacaktır. Bireysel ayarlardır, genel geçer bir kural maalesef ki bulunmamakta.

Beni de gaza getirdiniz, akşam ben de EXPO’nun biraz daha ötesinde RAM ayarı yapıp deneyeceğim.
Bu işe CL 46 5600 MHz ile başlayıp farklı farklı kombinasyonlarla en son CL 36 6000 MHz’e kadar geldim. Avg fps 493.9’dan 521.8’e, p1 ise 192’den 206.2’ye yükseldi. Şimdilik stabilite testlerini yapıp durmayı planlıyorum. Daha da zorlamadım ama önerileriniz varsa deneyebilirim.
MSI Ventus RTX 4060Ti 8GB
MSI A620M-E
R5 7500F
XPG Lancer Blade 8x2 5600 MHz CL46
1280x960
8x MSAA
Dinamik gölgeler: tümü
Model/Doku detayı: orta
Doku filtreleme: 16X
Yüksek Dinamik Aralık: Kaliteli
FSR kapalı
Kalan her şey low

Bu işe CL 46 5600 MHz ile başlayıp farklı farklı kombinasyonlarla en son CL 36 6000 MHz’e kadar geldim. Avg fps 493.9’dan 521.8’e, p1 ise 192’den 206.2’ye yükseldi. Şimdilik stabilite testlerini yapıp durmayı planlıyorum. Daha da zorlamadım ama önerileriniz varsa deneyebilirim.
MSI Ventus RTX 4060Ti 8GB
MSI A620M-E
R5 7500F
XPG Lancer Blade 8x2 5600 MHz CL46
1280x960
8x MSAA
Dinamik gölgeler: tümü
Model/Doku detayı: orta
Doku filtreleme: 16X
Yüksek Dinamik Aralık: Kaliteli
FSR kapalı
Kalan her şey low
Helal olsun hocam o belleklerle 6000-36 yapılabileceğini düşünmezdim açıkçası. Benim ayarlarım şu şekilde;
İsterseniz ayarları böyle yapıp test edin, şartlar eşit olmasa da yakın olur.

Dosya Ekleri

• 1777376152068.webp
    1777376152068.webp
    404,7 KB · Görüntüleme: 32
Helal olsun hocam o belleklerle 6000-36 yapılabileceğini düşünmezdim açıkçası. Benim ayarlarım şu şekilde;
Memtest86’da 4. pass’i alayım deneyeceğim hocam.

Verdiğiniz ayarlarla avg 691.9, p1 213.5 oldu. Üşendiğim için yapmadığım ram overclock’un bu kadar etki etmesini beklemiyordum.

Son düzenleme:
Bilmediğimden soruyorum. @Ayhan Dönmez hocam 20-30 FPS için RAM ayarları ile oynamanın RAM ömrüne vs. etkisi illaki oluyordur. Yapmaya değer mi?

DDR5'te, AM5 özelinde bir rehber hazırlayacağım müsait vakitte. Bu konudan bahsetmeyi düşünüyorum. Hynix mödüller özelinde bir zarar söz konusu değil. Timing dibine kadar sıkmak ve %100 verim almak istiyorsanız da aktif soğutma yapmanız lazım modüllere.

DDR5'te, AM5 özelinde bir rehber hazırlayacağım müsait vakitte. Bu konudan bahsetmeyi düşünüyorum. Hynix mödüller özelinde bir zarar söz konusu değil. Timing dibine kadar sıkmak ve %100 verim almak istiyorsanız da aktif soğutma yapmanız lazım modüllere.

Sağ olun hocam, rehberi bekliyor olacağım.