@CanPatrioTic Bunu dene, olmuyorsa C26 6200 versiyonunu atayım.

1766268514914.webp

1766268613231.webp

1766268676086.webp

1766268776979.webp

1766268816806.webp

1766268861027.webp

1766268944452.webp

1766268975885.webp

1766269023713.webp
Tam sayfayı okumaya üşendim. Neleri yaptığını söylersen yardımcı olabilirim @CanPatrioTic

Son olarak bu ayarları yaptım hocam, boot olmadı. Clear CMOS yaptım ve şu an default ayarlardayım. Müsait olunca @LH44 hocamın dediği 6000 alıp aynı ayarları deneyeceğim.

Bunu zaten 6000 ile denemiştim hocam.
Ya bellek kontrolcü çöp, sıkılaştırınca açamıyor. Ya da kit açamıyor, 2 ihtimal var. Deneme yanılma ile çözebilirsin mevcut durumu.

1766436961524.webp

@CanPatrioTic Bu şekilde boot ediyor mu? 1.45 VDD ile 6000 CL28 bak bu zamanlamalarla. Bir de görsel gönderir misin benim sana attığım gibi. Bir yerde hata olabilir yaptığın işlemlerde.

Tekte açması zordur, 6000 için bile tüm gününü yiyebilir bu mevzu. Benim için 6000 5 dk iken 6600 1 yıl sürdü mesela. AMD bellek kontrolcüsü leş koyuyor 3D işlemcilere özellikle. İntel tarafı gibi değil RAM OC kısmı, daha zorludur. Bir de kit ile mi alakalı, IMC ile mi alakalı sende o durum net değil şu anda. Sen deneyerek çözebilirsin. Voltajlardan birini eksik ya da yanlış girsen o bile boot ettirmez bu durumda.

Ayarları girerken ilgili kısımları tek tek görsel göndereceksin, o şekilde kontrol sağlanır ancak senin durumunda. AI Tweaker ve DRAM Timings kısmı baştan aşağı göndermen lazım, bir de Nitro kısmı. Ayarları girdikten sonra her şeye rağmen açmazsa bellek kontrolcü sorunu olabilir, kitte bir problem yoksa. Birkaç sorun çıkaracak Timing daha var, A-Die için şanssızsan yine onlar da problem yaratır.

iGPU kapattığını varsayıyorum bir de, o ayar açık iken sıkı hiçbir profili açamazsın 1:1 modda. Ancak 2:1 modda 8000 falan kullanıyorsan o ayarı açıp gündelik kullanabilirsin. 8400 üzerinde yine yemez.

1766438227802.webp

@CanPatrioTic İlk attığın görselde işaretlediğim kısımlar tamamen yanlış mesela. Anakart mı böyle boot etti, yoksa sen mi karıştırdın? Voltaj 1.4 kalmış, onları High voltaj mod açıp değişmen lazım. Gear kapatmışsın yine, Gear açman faydana olur. Tecrüben yoksa Gear kapalı stabil edemezsin.

Son düzenleme:
Tekte açması zordur, 6000 için bile tüm gününü yiyebilir bu mevzu. Benim için 6000 5 dk iken 6600 1 yıl sürdü mesela. AMD bellek kontrolcüsü leş koyuyor 3D işlemcilere özellikle. İntel tarafı gibi değil RAM OC kısmı, daha zorludur. Bir de kit ile mi alakalı, IMC ile mi alakalı sende o durum net değil şu anda. Sen deneyerek çözebilirsin. Voltajlardan birini eksik ya da yanlış girsen o bile boot ettirmez bu durumda.

Ayarları girerken ilgili kısımları tek tek görsel göndereceksin, o şekilde kontrol sağlanır ancak senin durumunda. AI Tweaker ve DRAM Timings kısmı baştan aşağı göndermen lazım, bir de Nitro kısmı. Ayarları girdikten sonra her şeye rağmen açmazsa bellek kontrolcü sorunu olabilir, kitte bir problem yoksa. Birkaç sorun çıkaracak Timing daha var, A-Die için şanssızsan yine onlar da problem yaratır.

iGPU kapattığını varsayıyorum bir de, o ayar açık iken sıkı hiçbir profili açamazsın 1:1 modda. Ancak 2:1 modda 8000 falan kullanıyorsan o ayarı açıp gündelik kullanabilirsin. 8400 üzerinde yine yemez.

Eki Görüntüle 212634

@CanPatrioTic İlk attığın görselde işaretlediğim kısımlar tamamen yanlış mesela. Anakart mı böyle boot etti, yoksa sen mi karıştırdın? Voltaj 1.4 kalmış, onları High voltaj mod açıp değişmen lazım. Gear kapatmışsın yine, Gear açman faydana olur. Tecrüben yoksa Gear kapalı stabil edemezsin.
Hocam dediğiniz ve attığınız şekilde ne ise o şekilde uyguladım. IGPU’yu da tabii ki de kapattım. Müsait olunca tüm ayarların görselini atarım onun üzerinden yazarak ayarları uygularım. Varsayıyorum sistem otomatik düzeltme yapmış olabilir. Tabii ki tam bilemiyorum, siz daha iyi bilirsiniz. En kısa süresede bios ekranını atıcam hocam. Zaten şu an da defaultta.