RAM için timing ayarı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MAH0A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 324

FCLK 2033 stabil verebildiğini ilk defa sende duydum, üretim hatası sendeki işlemci ya da farklı bir anakartta denemen lazım. Hiç denk gelmedim yani piyasada 2033 sınır olan. O kadar diyeyim sana.

Ayrıca 6000 CL24 Gear kapatamadık, şuan 7600 CL30 da Gear kapalı.

1.75-1.77V civarına Gear kapatabileceğini düşünüyorum ama diğer timing'ler çok sıkı. Az gevşetmen lazım, diğerlerini aşırı sıkmanın faydası yok çünkü. Bir yerden sonra zararı var.

FCLK 2033 stabil verebildiğini ilk defa sende duydum, üretim hatası sendeki işlemci ya da farklı bir anakartta denemen lazım. Hiç denk gelmedim yani piyasada 2033 sınır olan. O kadar diyeyim sana.
Hocam geldi beni buldu o zaman ne diyeyim. Gerçekten 2100 bile boot ettirmedi. 2067 de Error Correction yapıyor, 2033 de stabil kalabildi. Çöp işlemci gerçekten.

Hocam geldi beni buldu o zaman ne diyeyim. Gerçekten 2100 bile boot ettirmedi. 2067 de Error Correction yapıyor, 2033 de stabil kalabildi. Çöp işlemci gerçekten.

Hiç denk gelmedim, globalde bile örneği yok. Rekorlar kitabına girersin bu işlemci ile bence. Bildir derim.

İyi de hocam 7600 CL30 da son derece sıkı. Gerçi o zaman hiç 1.75 VDD geçmemiştim, şimdi 1.8 e kadar zorladım. Belki az daha çıksam olurdu.

İyi de hocam 7600 CL30 da son derece sıkı. Gerçi o zaman hiç 1.75 VDD geçmemiştim, şimdi 1.8 e kadar zorladım. Belki az daha çıksam olurdu.

2067 FCLK dahi veremiyor işlemci. Bunlar tak çalıştıra uygun, senin gibi bu denli uğraşan biri bu işlemciden derhal kurtulması lazım bence.

6000 CL24 vs. iyi başarabildin yine, bir ara onu da Boot etmiyordu sanki.

2067 FCLK dahi veremiyor işlemci. Bunlar tak çalıştıra uygun, senin gibi bu denli uğraşan biri bu işlemciden derhal kurtulması lazım bence.

6000 CL24 vs. iyi başarabildin yine, bir ara onu da Boot etmiyordu sanki.
Yok onu hiç denememiştik, 6200 CL26 yapmıştık onda da Nitro kısamadık. FCLK da yükseltemedik bir türlü stabil olmuyor diye. Sonra 6000 CL24 denedik.

Yok onu hiç denememiştik, 6200 CL26 yapmıştık onda da Nitro kısamadık. FCLK da yükseltemedik bir türlü stabil olmuyor diye. Sonra 6000 CL24 denedik.

6000 CL24 Gear kapalı stabil olur sende ama bazı timing'ler gereksiz sıkı. Onları birkaç tik gevşeteceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…