muhammetaktas122
Uzman
RAM takılı değilken DRAM ışığı yanıyor.
Olabilir hocam Kocaeli'den Marmara'ya binip İstanbul Bakırköy'e gidesim vardı ama iade olmaz düşündüm.
Özellikle zaten üreticiler satacak RAM bulamazken kıtlık yüzünden birda garanti ile uğraşamazlar.
RAM'lerin dış görünüşünde ve altın pinlerinde, yanık izi falan yoksa bir şansınızı deneyin. Bir daha da RAM'lere elemeyin. EXPO 1 profile kullanın bir dahakine.
Bu arada şunu karıştırmayalım, 1.75v M-Die patlatır, A-Die'yi değil. Şu anki H16M 1.75 yine denedim, patladı ama çalışıyor. @AMG GOAT O kısım şans. 1.65v üzeri H16M verilmez, iyi soğutsan, LN2'de bile verilmez, tamamen piyango, 1.8 A-Die verilir ama, en kötü degrade olur, patlaması ambient'te çok zor. İki çip karakteristik olarak aşırı farklı. LN2 koşullarında A-Die scale olurken M-Die scale olmaz, yine patlar.Benimkini etti, şansa bakıyor o kısım, şansını deneyecek. Yoksa kafadan garanti dışı zaten. 2v acımaz, 1.75v yine ılımlıydı![]()
Türkçe konuşun ben de anlamak istiyorum.CPU+DRAM beraber insta kill atmışsın, VDDIO normalde slow burn'dur, SoC insta burn-kill atar. SoC 1.5 verebilsen mesela ambient'te anında patlar. VDDIO 1.55 üzeri asla tavsiye edilmez, degredasyon zonudur. MSI kartlarda HVM-High voltaj mod açıldığında VDD-VDDQ-VDDIO 2.07 ayarlayıp CPU+DRAM insta kill atar. CPU+DRAM yani sendeki sorun.