- Makaleler
- 1
Hocam burada fan anakarta doğru üflüyor mu yoksa havayı yukarı doğru mu taşıyor?
Anakarta.
Hocam burada fan anakarta doğru üflüyor mu yoksa havayı yukarı doğru mu taşıyor?
Önce 2-3-1 Nitro denenmeli, PBO Auto değilse Auto alınmalı. FCLK ilk etapta 2067 MHz çekilmeli 6200 MT/s için. Integrated Graphics ve Fast Boot kapatılmalı. Memory Context Restore ve Power Down aynı şekilde kapalı kalmalı.
VT3 hata verdiğine göre bellek kontrolcü, FCLK, Nitro, PBO stabil değil. Bunlardan biri. RAM timing çok bakmaz, bazılarına duyarlı sadece.
Haklısınız, büyük ihtimalle -25 all Core yüzünden verdi şu anki FCLK. Nitro da ya default ya da 1-3-1 olabilir gibi, diğer bahsettiğiniz ayarlar kapalı. Ufaktan bir TM5'te yoklayım dedim, orada ben durdurana kadar bir sorun çıkmadı. Zaten geçmişteki bellek ayarlarından sonra şu anki zamanlamalardan olacağını düşünmüyorum. FCLK 2067'ye alacağım.
Eki Görüntüle 262403
Hatta şimdi gördüm, editlediğiniz görseli, direkt onunla dailye atılacağım, canlıda test ederim. Artık çok stres testlik zamanım yok, hafta içi.
Haklısınız, büyük ihtimalle -25 all Core yüzünden verdi şu anki FCLK. Nitro da ya default ya da 1-3-1 olabilir gibi, diğer bahsettiğiniz ayarlar kapalı. Ufaktan bir TM5'te yoklayım dedim, orada ben durdurana kadar bir sorun çıkmadı. Zaten geçmişteki bellek ayarlarından sonra şu anki zamanlamalardan olacağını düşünmüyorum. FCLK 2067'ye alacağım.
Eki Görüntüle 262403
Hatta şimdi gördüm, editlediğiniz görseli, direkt onunla dailye atılacağım, canlıda test ederim. Artık çok stres testlik zamanım yok, hafta içi.
Model altta slot bölümünde yazıyor hocam RAM parça kodu;@ShadowLegion Bu modül seninkiyle aynı mı? PMIC bir bakın, seninki kitliydi.
1usmus PBO'ya çok duyarlı değil ama VT3 hata verecektir. Bunun oyunlardaki karşılığı drop ya da crash olur.
PBO, RAM ayarları stabil edilene kadar Auto kalmak zorunda. En son VT3 ile check etmen lazım. Diğer türlü hepsi bir arada olursa yanıltır.
Senin modüller sanırım @ShadowLegion ile aynı ama PMIC kilidi yoksa 1.5 VDD verip 6200 CL28-37-37 açıp stabil edersin. FCLK 2067 kalmalı şu an için ve PBO Auto. Onları en son VT3 ile çözeceksin. 1usmus bunlara bakmaz çünkü.
İkinizin aynı ama PMIC birinizde kitli iken diğerinde değil. Üreticiye baktınız mı DIMM telemetriden?
RAM ve anakartlarınız aynı, modüller de M-Die denk gelmiş.
Bakacağım birazdan, şu an restart sonrası boot edemediğin için CMOS reset atacağım.
Bakacağım birazdan, şu an restart sonrası boot edemediğin için CMOS reset atacağım.
Clear CMOS yapın. Her şey stokta kalsın, CL28-37-37 atayım ve onu deneyin. PBO Auto, FCLK 2067. Yoksa çok karışır. PMIC kilidi olup olmadığı da önemli. Gigabyte'da HVM yok. 1.65 sınırı var.
Dahili grafik ve Fast Boot da kapatılmalı. Sizin IOD 65+ zaten, 1-2-1 Nitro sallantıda olabilir.
M-Die SCL 4-4 verebilir, onu da deneyin. iGPU, MCR-PDM, Fast Boot Disabled. PBO Auto.
Eki Görüntüle 262410
Eki Görüntüle 262411