Şimdi onu arıyordum, teşekkür ettim. Veii'ye uğramadan olmuyor yine.

Şimdi bir de CL24 furyası başladı.

1782944844474.webp

Evet, özellikle Nebi Akgün'ün v-color A die ile olan videosundan sonra.

Bu arada RRDS - RRDL - TFAW üçlüsünün özellikle TFAW'da 32 altında performans iyileşmesi oluyor mu gerçekten?

Test etmeden bilinmez. 8-8-32-4-16 yeterli diyeyim, özellikle Gear kapalıyken.

Ben de antanın 8-8-32'den ilerisi gereksiz diye bir yorumu olduğunu hatırlıyorum sanki fakat emin değilim. GDM kapatmak benim durumumda biraz daha sıkıntı olabilir.

Burst 8X-8X kaynaklı öyle diyorlar. Şimdi Burst 1X-1X de moda oldu. 6-6-24, 6-4-20 vs. deneyenler var da gereksiz. 6-6-24'ün altı DDR5'te anlamsız diyeyim, 6000 MT/s üzerinde.

Stabilse neden olmasın, Gear açıkken genelde bozmuyor.

MCR ve PDM kapatmak lazım ama OC profillerde, MCR açık olması mantık dışı bir yerden sonra. Cold Boot problemleri olabiliyor.
Galiba ufak bir sıkıntı mevcut, restart sonrası Gigabyte ekranında Repair çıkıyor. Profil değiştiriyorum, optimized default'ta da aynısını yapıyor. Eski profilime aldım, onda da 2-3 kere klavye ışıkları geldi gitti, sonra Repair ekranına attı. Windows açılınca sfc - dism repair yaptım, tamamlandı ama restartta yine aynı şeyi yaptı.

Galiba ufak bir sıkıntı mevcut, restart sonrası Gigabyte ekranında Repair çıkıyor. Profil değiştiriyorum, optimized default'ta da aynısını yapıyor. Eski profilime aldım, onda da 2-3 kere klavye ışıkları geldi gitti, sonra Repair ekranına attı. Windows açılınca sfc - dism repair yaptım, tamamlandı ama restartta yine aynı şeyi yaptı.

RAM OC'de olabiliyor böyle şeyler. Windows ve disk onarım komutları çalıştırın sırayla.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

chkdsk C: /f

@babe1337 Stabilliğinden emin olun, TM5 0.12.3 sürümünü 25 Cycle geçiyorsa %95 stabildir zaten. O testte duramaz yoksa.

@babe1337 Bu arada şu uyarıyı da yapayım, test anında arka plan bomboş olsun. Sadece HWiNFO sensörler ile TM5 açık kalmalı. Memory Cleaner ile bellek temizliği sonrası testi başlatın. Eğer hal böyleyken 25 Cycle geçerse sizdeki sorun olmaması lazım diyeyim.

RAM OC'de olabiliyor böyle şeyler. Windows ve disk onarım komutları çalıştırın sırayla.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

chkdsk C: /f

@babe1337 Stabilliğinden emin olun, TM5 0.12.3 sürümünü 25 Cycle geçiyorsa %95 stabildir zaten. O testte duramaz yoksa.

@babe1337 Bu arada şu uyarıyı da yapayım, test anında arka plan bomboş olsun. Sadece HWiNFO sensörler ile TM5 açık kalmalı. Memory Cleaner ile bellek temizliği sonrası testi başlatın. Eğer hal böyleyken 25 Cycle geçerse sizdeki sorun olmaması lazım diyeyim.

Valla oralara geleceğim ama yaklaşık 30-35 dakikadır bu reboot sırasındaki Diagnose ekranı ve 3-4 kere açılıp kapanma ile karşılaşıyorum. Şu anda opt default'ta tekrar DISM - SFC - disk komutlarını uygulayıp eski ayarlarımda açıp kontrol edeceğim.