TechMad

Uzman
Makaleler
1
Senin profilde herhangi bir sıkıntı yok şu anda, H16M ile en fazla bu kadar olur. Diğerleri sende IMC limit ve absürt kaçıyor. En temizi böyle olur.

@TechMad VDDIO 1.4 çekip teste alabilirsin yine, 1.45 gereksiz mesela 6000 için. Ama zararı yok dediğim gibi. 1.55 sınır.
VDDIO 1.4 sorunsuz bitti. Döngü sürelerine de dikkat ettim. İlk döngü tam 75 dakika (01:15:07) sürdü. İkinci döngünün bitişinin 150 dakikaya sığmayacağını farkettiğim test devam ederken düzeltip 151 dakika yaptım. İkinci döngü tahmin ettiğim gibi 150 dakikayı aştı ve 02:30:19'da bitti. Olmuşken bari iki döngü tam bitsin dedim.

RTP.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
VDDIO 1.4 sorunsuz bitti. Döngü sürelerine de dikkat ettim. İlk döngü tam 75 dakika (01:15:07) sürdü. İkinci döngünün bitişinin 150 dakikaya sığmayacağını farkettiğim test devam ederken düzeltip 151 dakika yaptım. İkinci döngü tahmin ettiğim gibi 150 dakikayı aştı ve 02:30:19'da bitti. Olmuşken bari iki döngü tam bitsin dedim.

Eki Görüntüle 240001

Pre sende 2-3 tCK. Gear açıkken 2-2 DDR4 Style yiyor. Bir de öyle teste bakıp oyunda dene. 2-3 ya da 3-3 tCK da uygundur.

2-2 tCK DDR4 Style sadece Gear açık yiyor.

Pre sende 2-3 tCK. Gear açıkken 2-2 DDR4 Style yiyor. Bir de öyle teste bakıp oyunda dene. 2-3 ya da 3-3 tCK da uygundur.

2-2 tCK DDR4 Style sadece Gear açık yiyor.
Bahsettiğiniz ayarlar sanırım bunlar hocam. Yani 2-3 yerine 2-2 ya da 3-3 olarak mı teste almalıyım bu ayarları?

Ek: Read Pre DDR4 Style teste aldım. Biraz kafam karştı. Pre tCK ayarları bende nasıl olmalı? 2-2 (DDR4 Style), 2-3 ve 3-3 var. Hangisini seçmeliyim?

Dosya Ekleri

• IMG_1410.webp
    IMG_1410.webp
    4,6 MB · Görüntüleme: 38
  • IMG_1411.webp
    IMG_1411.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz ayarlar sanırım bunlar hocam. Yani 2-3 yerine 2-2 ya da 3-3 olarak mı teste almalıyım bu ayarları?

Ek: Read Pre DDR4 Style teste aldım. Biraz kafam karştı. Pre tCK ayarları bende nasıl olmalı? 2-2 (DDR4 Style), 2-3 ve 3-3 var. Hangisini seçmeliyim?

2-2 DDR4 olanı stabilse öyle bak, oyunlarda da dene. Drop vs. olursa fark edersin, incelemek lazım. 2-2 hepsi açamıyor.

Gear kapalı zaten Boot etmiyor, Gear açık tolere ediyor.

2-2 DDR4 RTP'yi stabil geçti. GTA IV ve GTA V'te herhangi bir kasma drop yaşamadım.

O zaman böyle kalsın. Gear açık tutuyor. TestMem 1usmus, P95 Large ve VT3 de bak yine ikişer saat. Bellek temizliği sonrası hepsine. İyice emin ol.

Global C-State kapatıp All Core -30/-35 zorla ekstra, C-State ayarlarını ve Spread Spectrum ayarlarını kapalı tut. SOC OC Mode Enabled kalsın. @Falconpolat da bu ayarları uygulayıp -30 testine alın. Scaler 6x-8x yeterli gelir.

O zaman böyle kalsın. Gear açık tutuyor. TestMem 1usmus, P95 Large ve VT3 de bak yine ikişer saat. Bellek temizliği sonrası hepsine. İyice emin ol.

Global C-State kapatıp All Core -30/-35 zorla ekstra, C-State ayarlarını ve Spread Spectrum ayarlarını kapalı tut. SOC OC Mode Enabled kalsın. @Falconpolat da bu ayarları uygulayıp -30 testine alın. Scaler 6x-8x yeterli gelir.
-25'te bile hata alıyordum hocam. -30/-35'te sağlamlar da hata vermez mi?

Yok hocam hep açık durumda bende. Şu zamana kadar hiç kapatmadım.

TestMem 1usmus nedir onu hiç denemedim. Baktım da indirme sitesini de bulamadım. Nasıl kullanıyoruz?

Global C-State ve DF C-States kapatın, -30/-35 yapabilir hale gelebiliyor çip. Denemek lazım. Bir zararı olmaz. Idle Power bir miktar artar. Scaler 6x ya da 8x bakarsın ayrıca, 8x +0.015V ekliyor. 10x +0.020V ekliyor. Eksi basmanı kolaylaştırıyor.

@TechMad İlk açışta AWE hatası verir, PC Restart attıktan sonra düzelecektir. AWE hatası varken test geçersiz. Program ayarlarından 1usmus ve 150 dakika ayarlamayı unutma.