RAM timing önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TechMad
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 366

İşlemciye ait tüm sensörleri kapattığın için yorum yapamıyorum. LLC Turbo kalsın, Scaler 8x ve -30 kalabilir, onunla alakalı olmamalı. C-State de yine alakasız. 5.5 GHz Boost ulaşıyor mu, onu kontrol et. Senin çipte kaça tekabül ediyorsa yani +100 değeri.

PBO Advanced, Limits Motherboard kalsın.

@TechMad Limits Motherboard yaptığında 105W TDP modunu aktifleştirmeye gerek kalıyor mu? cTDP 105W aktif mi yani sende şu anda?

PBO limit yüzündenmiş. Ben onu Motherboard’da sanıyordum ama manuelde kalmış. +25 positive imiş. Onu da +100’e çektim. Motherboard ayarlayıp 8x yaptım. CO -30. TestMem geçti. Şimdi RTP devam ediyor. Büyük ihtimalle çıkmaz gibi görünüyor. O da bitince VT3’e geçerim.

@Ayhan Dönmez hocam bilgisayarın başından ayrıldım bir süreliğine. Geldiğimde sadece boş bir masaüstü vardı. Belliki RTP sırasında büyük ihtimalle restart atmış. Bu sefer RTP’den başladım. Bakalım ne olacak.

Ekleme: RTP ile core.exe hatası verdi.

Dosya Ekleri

• IMG_1419.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Hata kaynağı bulman lazım. CO ayarları ise, onu VT3 ile tespit et. RTP ve TestMem Timing ve IMC bakar.

Hata kaynağı bulman lazım. CO ayarları ise, onu VT3 ile tespit et. RTP ve TestMem Timing ve IMC bakar.
CO -25’e çektim. Silbaştan başladım. RTP ile teste başladım. RTP bitince TestMem’e geçeceğim. O da hatasız olursa VT3’e geçerim. Tek boot ile sıkıntı çıkmazsa tamam. Bu üçünü yaptıktan sonra P95 yapmaya gerek var mı?

Hepsini yapıp emin ol. PBO işin içine karıştırdığın için önce VT3 bakıp PBO'dan emin olmak lazımdı aslında. -30'dan dolayı mı, başka bir şeyden mi? Onu tespit etmek lazım.

Hepsini yapıp emin ol. PBO işin içine karıştırdığın için önce VT3 bakıp PBO'dan emin olmak lazımdı aslında. -30'dan dolayı mı, başka bir şeyden mi? Onu tespit etmek lazım.
CO kaynaklıymış hocam. -25'e çekince RTP'de exe hatası vermedi. RTP, VT3 ve P95 Large testleri tek bootta hatasız bitti. Son zamanlama bu şekilde.

CO kaynaklıymış hocam. -25'e çekince RTP'de exe hatası vermedi. RTP, VT3 ve P95 Large testleri tek bootta hatasız bitti. Son zamanlama bu şekilde.

Eki Görüntüle 240442

C-State Disabled ekstra katkı sağladı mı? +100/-25 normal şartlarda sende stabil mi?

Eki Görüntüle 240442

@ggbye 'ye de lazım 6000 C26. Ona da ayarlayın. 5600 C28'lere kadar düşmüş. Muhtemelen G.Skill M-die gelecek.

C-State Disabled ekstra katkı sağladı mı? +100/-25 normal şartlarda sende stabil mi?

@ggbye 'ye de lazım 6000 C26. Ona da ayarlayın. 5600 C28'lere kadar düşmüş. Muhtemelen G.Skill M-die gelecek.
-25 normalde stabil değildi. Mutlaka iki çekirdekte hata veriyordu. Anca -20'de hepsi hatasız oluyordu. Şimdi -25'te hepsi hatasız çalışıyor.

@Ayhan Dönmez Scalar 10x yaptım -30 testine başladım.

Son düzenleme:
-25 normalde stabil değildi. Mutlaka iki çekirdekte hata veriyordu. Anca -20'de hepsi hatasız oluyordu. Şimdi -25'te hepsi hatasız çalışıyor.

Dediğim gibi, pay verme olayı sende de gerçekleşmiş. Bu haliyle daha iyi, Scaler 8x yine ideal. 10x ile arasında 0.05V var, önemsiz. 10x yapıp -30 zorlayabilirsin mesela. Belki geçer ucundan.

10x ve -30 için VT3 bak mesela, hata veren çekirdeği bul. Onu -25 bırak, diğerleri -30 kalır örneğin. Zaten LLC'ler Turbo'da, onlara dokunduğun an stabilite gidecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…