RAM'ler için EXPO ayarları mı kullanılmalı yoksa detaylı timing ayarları mı yapılmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Halo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 134
  • Görüntüleme Görüntüleme 912
  • Etiketler Etiketler
    expo timing
Ortalamadan iyidir.

O +200 de etkiliyor tabii o sifir olsa -25 belki -30 da çalışır. Benim eski islemcim öyleydi.
Seninkiyle benimkini takas edelim. Ben biraz kafaya fazla takıyorum da @shiiw iyi ya da kötü diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seninkiyle benimkini takas edelim. Ben biraz kafaya fazla takıyorum da @shiiw iyi ya da kötü diye.
Dayi bu sadece tek parametre su an PBO olarak dusun. FCLK olarak 2200 stabil devirdin zaten, bu da olmayabilirdi. Mesela senin eski islemci 2200 veremiyordu yanlis degilsem. IMC bakmak lazim, o da 6400 de test edilecek ama fan falan dikmek gerekir veya sadece test icin 6400 CL30 olaraktan falan.

-20 %90 ihtimal oldu.

Dosya Ekleri

• 17913920111967084641487565114364.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 4
Son düzenleyen: Moderatör:
Dayi bu ayar tutarsa fazla düşünmeye gerek yok. Çoğu 9800x3'ten iyi @shiiw dediği gibi FCLK 2200 geçmesi bile çok iyi varsin -25 -30 olmasın.

@shiiw ben Gear downu kapatmayi unutmuşsun açsak tekrar teste gerek var mi? Önceki işlemci de de öyle kullanıyordum.

Bence teste her turlu alman daha iyi olur, ben mesela rahat olmazdim yapmasam.

@Halo dayi, su anda bu testte stabil biterse on numara ayarlarin olacak elinde. Ileride fan falan halleder daha da bu isin icine girelim dersen ekstrem denemelere o sekilde bakariz. Gerisi sende.

yarın bakayım ona . fan şart şuan benim ramler oyunda 42 geçmiyor.

Sende M Die vardi, 90 Ns zorlayabilirsin aslinda aktif sogutma ile ama testte patlatabilir.

Bende 1.75 VDD ile 46-47 geziniyor TM5'de. @SalimBdk
Eki Görüntüle 284098
Arkadaşlar bir çılgınlık yapıp 1.4V CL26 kit buldum ikinci el. Eğer patates çıkmazsa bu hafta elime ulaşır. Ayhan hocanın görmesini çok isterdim. @Halo arkadaşlar yorumlarında haklı, benim 9800X3D 2200 FCLK stabil yapamadı, ama ALL CORES -30 yiyebiliyor sorunsuz. Curve Shaper +5 basıyorum max ve high frekansta o kadar. 6400MTs 2133 FCLK kullanıyorum.

Trabzondan mi aldin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…