EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
B550 Pro4 Anakart kullanıyorum, RAM'ler Patriot Viper Steel 8x2, RAM'ler A1 ve B1 slotlarına takılı, BIOS üzerinden XMP ile hızlarını 3200 yapınca sistem kendini 3 4 kere yeniden başlatıyor ve açıldığında 2667MHz oluyor (hız ayarı kısmında Auto ve XMP var sadece) ancak RAM'lerden ikisini de A1 slotunda denediğimde sistem hiç yeniden başlatma olmadan direkt açılıyor ve hızı 3200 çıkmış oluyor. İkisi de sorunsuz şekilde 3200 MHz oldu ancak kit olarak taktığım zaman 2667MHz'den öteye gidemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
B550 Pro4 anakart kullanıyorum, RAM'ler Patriot Viper Steel 8x2, RAM'ler A1 ve B1 slotlarına takılı, BIOS üzerinden XMP ile hızlarını 3200 yapınca sistem kendini 3 4 kere yeniden başlatıyor ve açıldığında 2667MHz oluyor (hız ayarı kısmında Auto ve XMP var sadece) ancak RAM'lerden ikisini de A1 slotunda denediğimde sistem hiç yeniden başlatma olmadan direkt açılıyor ve hızı 3200 çıkmış oluyor. İkisi de sorunsuz şekilde 3200 MHz oldu ancak kit olarak taktığım zaman 2667MHz'den öteye gidemiyorum.

Benzer bir sorunla karşılaşmıştım ben de, RAM frekansını Auto'ya alıp sonra XMP açınca düzelmişti.

Anakartınızın kutusunda bir kitapçık olmalı. O kitapçıkta bellekleri nasıl takmanız gerektiği yazar. Kitapçığı açıp baktığımızda modülleri A2 ve B2 yuvalarına takmamız gerektiğini öğreniyoruz:

1727428294863.webp

Son düzenleme:
@Recep Baltaş Kötü haber, değişen bir şey olmadı, benim anakartta garip bir sorun var, her açılışta hata taraması yapıyor, BIOS üzerinden herhangi bir ayarı değiştirirsem direkt kendine reset atıp deafult ayarlara geri dönüyor, az önce denediğimde olmadı ama şimdi yine oldu.

Anakart açılırken tüm uyarı ışıkları bir 10 15sn yanıyor, ondan sonra sistem geliyor, çoğu kişi bu hatayı Memory context restore ayarı ile çözmüş ama benim anakartımda bu ayar gözükmüyor.

@Geraltın kılıcı Anakart her açılışta tüm uyarı ışıklarını yakıyor (bildiğim kadarıyla hata taraması yapıyor) ardından bu geçiyor ve sistem açılıyor ancak BIOS üzerinden herhangi bir ayar yapılıp çıkıldığında yine bu hata taramasını başlatıyor ve kendini 3 4 kere yeniden başlatıyor, hangi ayar olduğu önemsiz, MHz ayarı da olsa RGB LED başlığı ayarı da olsa her seferinde bunu yapıyor, BIOS'ta yaptığım değişiklikleri kabul etmiyor.