Deniz744

Başarılı
Bilgisayarcıda termal macun değiştikten sonra RAM'leri tam takamadı gibi hissettim. Eve geldim DxDiag'ı açtım böyle diyor. Normal 2 tane 8 GB RAM'ım ve 3 slotum var. Eğer bu slot olmuyorsa RAM'i çıkartıp diğer slota taksam olur mu?

1752702306393.webp

Anakart: H610M.
Oyunlarda FPS düşmesi yiyince kontrol ettim.

Bir RAM zaten hafif dışarıda duruyor.

Elim ayağım titriyor arkadaşlar yaşanan olayı anlatıyorum.
Bilgisayar toplamak ile ilgili hiçbir şey bilmeyen ben az önce ekran kartının vidasını söktüm 2 3 videoyla başarılı bir şekilde çıkardım. Ondan sonra RAM'in 1 çentiğini açtım ama 2. çentiği sanki sıkışmış gibi açılmadı. Ben de zorladım fakat yine açılmadı. Diğer çentik de adamakıllı kapanmıyordu.
Ekran kartını geri taktım ve görüntü alamadım. Ondan sonra terleye terleye geri açtım ekran kartının kablosunu sökerken bayağı ileri geri oldu ekran kartı Allah'tan çentikleri yamulmadı. Ondan sonra ondan da korkuyorum bir yandan da sistem komple gitti diye düşünüyorum RAM'leri hafif kaldırıp 2 çentiğe de oturdum ekran kartını geri vidaladım ve şu an 16 GB gösteriyor. Ve hızlandı.

1752704652884.webp

Ama benim için ne kadar korkutucu bir an olduğunu tahmin edemezsiniz. Elim ayağım tir tir titredi sistem gitti diye. Ben bir soğuk su içeyim en iyisi.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun dikkatsiz işini sevmeden yapan birisi daha, sorunun düzelmesine sevindim.

Bilgisayarı temizlemek için kapağını açtıktan sonra sigara yaktı içine doğru üfledi külünü de içeri attı, maymun gibi bir şey zaten tipi. Yarın öbür gün dövmeye gideceğim. O gün yanımızda insanlar var diye ses etmedim fakat yarın veya cuma hesap sormaya gideceğim.

2019'da falan söküp takma deneyimim yokken benzer bir durum yaşadım. Hatırlamadığım bir sebepten RAM'leri çıkarttım, taktım ve çıt etmedi. PC'yi açtım, kasa calisiyor ama görüntü yok. Önce klavye ve fareye elektrik gelip gidiyor falan.

Her seyi kontrol ettim meğersem RAM'i oturtamiyormusum. O zaman çevremde bu işle ilgilenecek kimse de yoktu. Tam 1 buçuk ay civari PC bozuldu diye PC'siz durdum :p bu mallığı da sonrasında her parçayı kendim söküp takmaya başlayarak aştım.