dnzcn11

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, kullanılabilir RAM 27 GB gözüküyor ve 5400MHz EXPO 2.0 aktif. RAM markam Patriot Viper 6000MHz. RAM'lerin Dual Channel çalışıp çalışmadığı nasıl anlayabilirim?

Adsız.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü galiba, 2 DIMM dolu diyor çift kanal olması lazım. SPD kısmından baksana kaç bellek var orada kesin görünür.

RAM'lerin 5600'de çalışıyor XMP ya da EXPO açtıktan sonra Dram frequency kısmının 6000 olduğundan emin ol. Kullanılabilir RAM'de ise bir problem yok.

Dizüstü galiba, 2 DIMM dolu diyor çift kanal olması lazım. SPD kısmından baksana kaç bellek var orada kesin görünür.
HWiNFO indirip; 'anakart' bölümünde 'mod' kısmını kontrol ederseniz belirtir.
RAM'lerin 5600'de çalışıyor XMP'ya da EXPO açtıktan sonra DRAM Frequency kısmının 6000 olduğundan emin ol. Kullanılabilir RAM'de ise bir problem yok.
Dizüstünde EXPO ayarı yok diye biliyorum hocam.
Çözdüm RAM'ler EXPO 2.0 desteklemıyor EXPO 1.0 alınca düzeldi sadece bu kullanabilir RAM niye 25 GB o kafamı karıstırdı CPU-Z'ye de baktım 2x16 gozukuyor eskıden Dual yazar mısın şu an boyle yazdıgı ıcın Dual channel mıs dogruysa eğer.

RAM'lerin 5600'de çalışıyor XMP'ya da EXPO açtıktan sonra DRAM Frequency kısmının 6000 olduğundan emin ol. Kullanılabilir RAM'de ise bir problem yok.
Evet hocam 5600 calısıyor EXPO 2.0 acınca EXPO 2.0 kullanmalıyım CL degerı 36 gozukuyor BIOS'ta o zaman bu RAM'lerin CL degerı 30.

Son düzenleyen: Moderatör: