Rehber Raspberry Pi 5 ile Ev Sunucusu Deneyimlerim

Anladım hocam teşekkürler, adımları buraya yazarım veya yapamadığım adımları.
İyi günler.

Anladım hocam teşekkürler, adımları buraya yazarım veya yapamadığım adımları.
İyi günler.
Hocam diski değiştirmeye karar verdim. WD Ultrastar DC HC550 16 TB disk sipariş ettim ona geçiş yapacağım. Ugreen'in bir SATA to USB kutusu ile kullanacağım.

Hayırlı olsun.
Teşekkürler. Aslında şu anki WD Elements'de iş görüyordu da depolama yetmezse ilerde daha çok dosya yedeklersem diye şimdiden yatırım yapayım dedim. Film dizi vb. de arşivliyorum şu sıralar güzel oluyor.

Aslında şu anki WD Elements'i Nextcloud'daki önemli dosyalarımı yedeklemek için yedek diski olarak ayarlarım belki yada bakarım duruma göre başka bir şekilde değerlendiririm o diski.

Oda olabilir en iyisini yapmışsınız 16 TB alarak ömür boyu yeter size.

Arkadaşlar WD UltraStar diskim geldi ama işlerim olduğundan bir süre takacak vakit bulamadım. Şu anda taktım ve verileri aktarıyorum. Taktıktan sonra yine aynı yöntemle /mnt/ultrastar olarak bağladım diski ve verileri CasaOS'un web arayüzündeki dosya yöneticisi aracılığıyla kopyalıyorum yeni diske.

Bunun güzel yanı siz sekmeyi kapatsanız dahi bir kopyalama taşıma vb. bir işlem başlattığınızda CasaOS onu arkada çalıştırmaya devam ediyor.

Elinize sağlık hocam, çok güzel bir rehber. Benim de evimde kendi sunucum mevcut, birden fazla amaç için kullanıyorum ve gerçekten çok işime yarıyor. Ayrıca 16 TB depolama alanı da çok iyi olmuş hayırlı olsun.

@aliyasiny65 hocam, bu sunucunun IP adresini bir domain alıp Cloudflare'a bağlayıp ardından Cloudflare DNS ayarlarından girsek bir web sitesi görevi görür mü?

Ev internetinizin IP'sini direk alıp yapıştırabilmeniz için statik IP almanız veya dinamik IP kullanıyorken CGNAT arkasında olmamanız gerekmekte. Onun dışında dediğim rehberde gösterdiğim yöntem ile Cloudflare tunnel açarsanız statik IP almasanız da veya CGNAT arkasında da olsanız erişim sağlanabilir.

Diğer sorunuza gelecek olursak. Türkiye'deki internet malum simetrik olmadığı için yükleme hızınız 10-20 Mbps gibi hızlar olabiliyor. Bu yüzden çok fazla resim, video içeren bir site yapmayacaksanız bir sıkıntı olmayacaktır. Fakat elektrik kesintisi gibi durumlar var.

Anladım. Bilgi için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…