Oyun kastığı halde sistem RT'yi neden açar ki?
Daha güzel görüntü için.

Ray Tracing açan adam zaten giriş/orta segment kartla açmaz ki, o yüzden FPS'yi de çok dert etmez yani. Elimde RTX 5080/5090 olsa 200 FPS aldığım oyunda açar oynarım. RTX 5060'ı olan adam da 70-80 FPS aldığı oyunda RT açıp 30 FPS oynamaz zaten.

DLSS/XeSS/FSR kullanınca bayağı performans artıyor, hem de FG sistemleriyle. Rasterizasyon ve duruma göre üretilen shaderler yetersiz kalıyordu grafik gelişimine, artık ışığın doğal davranışı taklit ederek grafikleri bir ileri seviyeye taşıyoruz. Tabii sizin tercihiniz, bazı kişiler için görsellik daha önemli.

Yanlış bilgi: NVIDIA GPU'larda RT, CUDA çekirdekleriyle işlenmez.
Ray Tracing, CUDA çekirdeklerinin işidir. Donanım yükseldikçe haliyle CUDA çekirdek sayısı artar. 5060 Ti her ne kadar güncel ve güçlü bir kart olsa da 3090 gibi bir kartta 5060'ın 3 katı kadar CUDA çekirdeği yer alır. DLSS teknolojisi daha geride olsa da RT performansı daha üstündür. O yüzden giriş ve orta segment kartlarda FPS önemli değil diyen biri gölge vs. gibi ayarları kısıp orta ayarda RT kullanabilir, tamamen kişisel tercih meselesi. Ben şahsen RT asla açmam 4060 Ti'da. 1080p Ultra yüksek FPS oynamak benim daha çok hoşuma gider.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok daha güzel bir ışıklandırma yapıyor çünkü, gerçekten etkileyici ve gerekli bence. Ancak Path Tracing'in hala grafik/performans olarak dengeyi koruyamadığını düşünüyorum. Ray Tracing açtığımda görmezden gelinebilir bir performans düşüşü oluyor, ee zaten DLSS ile Frame Generation'ı da açınca oyunu klasik ışıklandırmalarla oynamanın manası kalmıyor. Hatta bazı durumlarda daha iyi performans ve daha iyi görüntü kalitesi elde edilmiş oluyor.

Daha güzel görüntü için.

Ray Tracing açan adam zaten giriş/orta segment kartla açmaz ki, o yüzden FPS'yi de çok dert etmez yani. Elimde RTX 5080/5090 olsa 200 FPS aldığım oyunda açar oynarım. RTX 5060'ı olan adam da 70-80 FPS aldığı oyunda RT açıp 30 FPS oynamaz zaten.

Ekran kartı RTX 4050 ve sistem Cyberpunk 2077 kendisi açmış.

Çok daha güzel bir ışıklandırma yapıyor çünkü, gerçekten etkileyici ve gerekli bence. Ancak Path Tracing'in hala grafik/performans olarak dengeyi koruyamadığını düşünüyorum. Ray Tracing açtığımda görmezden gelinebilir bir performans düşüşü oluyor, ee zaten DLSS ile Frame Generation'ı da açınca oyunu klasik ışıklandırmalarla oynamanın manası kalmıyor. Hatta bazı durumlarda daha iyi performans ve daha iyi görüntü kalitesi elde edilmiş oluyor.

RTX 4050'de 35 FPS veriyor ve kapadım, zaten bir fark göremedim. VRAM darboğazı da yapıyor, buna rağmen neden açar ki RTX'i?

VRAM darboğazı yapıyor ama.

RTX 4050 de 35 FPS veriyor ve kapadım zaten bir fark göremedim VRAM darboğazıda yapıyor buna rağmen neden açar ki RTX'i.

Çünkü kartınız Ray Tracing destekli. VRAM darboğazı yapar ya da yapmaz diye otomatik ayarlamıyor genelde oyun veya NVIDIA App. Öncelik klasik ışıklandırma yerine Ray Tracing'de oluyor. RTX 4050'de Ray Tracing için pek uygun bir kart değil performansı gerçekten öldürebilir. Denenecekse de DLSS Preset L veya M Ultra Performance'da denenebilir sanırım.