Çünkü kartınız Ray Tracing destekli. VRAM darboğazı yapar ya da yapmaz diye otomatik ayarlamıyor genelde oyun veya NVIDIA App. Öncelik klasik ışıklandırma yerine Ray Tracing'de oluyor. RTX 4050'de Ray Tracing için pek uygun bir kart değil performansı gerçekten öldürebilir. Denenecekse de DLSS Preset L veya M Ultra Performance'da denenebilir sanırım.

DLSS de açık otomatik, yine de darboğaz oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal Donanım Tanıma Hatası hocam. Sistemime en uygun grafikleri ayarla kısmını onayladıysanız eğer yanlış ayar yapmış olabilir.

Yok hiçbir ayarlama yapmadım oyunu açar açmaz RTX açıktı ben kendim kapadım yani varsayılan ayar böyle çünkü varsayılanlara döndür deyince RTX ve DLSS açılıyor

Sistem Geforce Experience veya oyunun kendi otomatik optimizasyon ayarları yüzünden RT'yi açıyor. Oyun senin ekran kartının modeline bakıp "Bu kart RT destekliyor, o zaman en iyi görselliği sunmalıyım" diyor ama kartın yük altındaki FPS performansını her zaman doğru hesaplayamıyor.

Yani sistem akıcılıktan ziyade görselliği ön plana çıkarmaya çalıştığı için kassa bile açıyor.

Oyununa göre değişir. Wukong'ta 4K Cinematic ayarlarda RTX 5080 ile DLSS performans modunda ve Preset M ile 80-100 FPS arası alıyorum. RT açınca ayarı Cinematic'ten çok yükseğe çeksem de düşük seviyedeki RT dahi kurtarmıyor Preset M ile. Preset L'ye alıp Ultra performansa almam lazım. Yani Wukong'ta 4K 5080 ile bile oynanmıyor RT. En son başlarım dedim birkaç kez crash yedirtince hem Frame Generation hem de RT kapattım ve Cinematic 4K ayarlarda takılıyorum. Zaten cinematic ayarları ve 4K performans modunda Preset M ile harika.

Bu sadece bir örnek başka oyunlarda iyi çalışıyor genelde UE5'te Wukong'u optimize etmemişler mesela 5090 bile can çekişiyor RT ile çünkü zaten oyunun kendisinde RT var.

Oyununa göre değişir. Wukong'ta 4K Cinematic ayarlarda RTX 5080 ile DLSS performans modunda ve Preset M ile 80-100 FPS arası alıyorum. RT açınca ayarı Cinematic'ten çok yükseğe çeksem de düşük seviyedeki RT dahi kurtarmıyor Preset M ile. Preset L'ye alıp Ultra performansa almam lazım. Yani Wukong'ta 4K 5080 ile bile oynanmıyor RT. En son başlarım dedim birkaç kez crash yedirtince hem Frame Generation hem de RT kapattım ve Cinematic 4K ayarlarda takılıyorum. Zaten cinematic ayarları ve 4K performans modunda Preset M ile harika.

Bu sadece bir örnek başka oyunlarda iyi çalışıyor genelde UE5'te Wukong'u optimize etmemişler mesela 5090 bile can çekişiyor RT ile çünkü zaten oyunun kendisinde RT var.

Cinematic ayar zaten Unreal Engine'de optimize değil hala, Epic yap çok fark olmuyor ama FPS daha mantıklı seviye oluyor.

Cinematic ayar zaten Unreal Engine'de optimize değil hala, Epic yap çok fark olmuyor ama FPS daha mantıklı seviye oluyor.
Tamamdır, öyle yapayım. Uzun süredir farklı bir oyun oynamadım ama RT açınca ve FG açınca crash yiyor ilginç şekilde belirli aralıklarla. Bazen 3-4 saatte bir zaten 20 dkda yiyor.