Makaleler
5
Merhabalar Razer DeathAdder V3 Pro modelini incelemek istedim. Keyifli okumalar.
Öncelikle ürünün görselleri ile başlamak istiyorum;

Farenin kendisi;
1746308666532.webp

Razer HyperPolling Wireless Dongle;
1746308506944.webp

Tasarım ve Malzeme Kalitesi​

Simetrik değil; bu, sağ el kullanıcıları için optimize edildiğini net şekilde ortaya koyuyor. 61 gramlık ağırlığı (siyah) ve yaklaşık  63 gramlık ağırlığı (beyaz) sayesinde mouse elde neredeyse hissedilmiyor. Bu hafiflik, mouse’u delmeden :D sağlanmış; yani hem estetik hem de dayanıklılık anlamında ciddi bir artı. Yeni eklenen ring finger ledge kabartması ise yüzük ve ortanca parmaklar için ekstra kavrama desteği sunuyor.

Gövde mat dokulu, kaymayı önleyen bir yüzeye sahip. Üst yüzey pürüzsüz ama hafif mat bir direnç sunuyor; bu da eller terlediğinde bile kontrolü elden bırakmamanı sağlıyor. Yan paneller, önceki nesillerdeki kauçuk kaplamalardan arındırılmış, ancak istersen ayrı satılan grip tape’lerle özelleştirme yapabiliyorsun. Mouse’un formu oldukça “ergonomik”: avuç içi kavrama (palm grip) ve pençe (claw grip) kullanıcıları için kusursuz. Parmak ucu tutuşu (fingertip) için biraz büyük kalsa da alışınca sıkıntı yaratmıyor.
Benim gibi bilek problemi yaşayan bir kullanıcı için ergonomisi ve hafifliği ciddi anlamda fark yaratıyor. Özellikle uzun CS2 seanslarında bile elimde ağırlık hissi oluşmadı. Malzeme kalitesi de premium hissiyatı veriyor.

Tuş Kalitesi ve Geri Bildirim​

Razer, bu modelde kendi geliştirdiği 3. nesil optik switch'leri kullanıyor. Bu switch’ler, 0,2 ms tepki süresi sunuyor ve 90 milyon tıklamaya kadar ömür vadediyor. Sağ ve sol tıklamalar tok, net ve her basışta tatmin edici. Tıklama sesleri ne fazla ne az; gece kullanımda rahatsız edici değil ama çevrenin fark edeceği kadar belirgin. Double-click sorunu zaten bu optik switch yapısı sayesinde tarihe karışmış durumda.

Yan tuşlar mouse’un sol kısmında yer alıyor. Basıldığında “klik” sesi net geliyor, yatay oynama ise neredeyse sıfır. Scroll wheel ise oldukça başarılı: dişliliği belirgin ama aşırı değil, yukarı-aşağı hareketlerde kararsızlık ya da boşluk hissi yok. Basımı ise orta sertlikte ve gayet dengeli.
Özellikle yan tuşlar kullanışlı pozisyonda ve yanlışlıkla basılmıyor. Scroll tekerleği de düşük hassasiyetli silah geçişlerinde gayet güvenli bir his veriyor. Tuş kalitesini beğendim çift tıklama gibi bir sorun yaşamadım ben.

Sensör Performansı ve İzleme Kalitesi​

Razer’ın geliştirdiği ''Focus Pro 30K Optik Sensör'' kullanılıyor. Bu sensör, 30.000 DPI’a kadar destek sunuyor %99,8 çözünürlük doğruluğu ve 750 IPS izleme hızına sahip 70 G ivme desteğiyle birlikte, en hızlı flick’lerde bile izleme hatası yapmıyor. Ayrıca yüzey fark etmeksizin (ahşap, kumaş, plastik padler) sensör sapma yapmıyor.
Lift‑Off Distance ayarı Smart Tracking ile otomatik kalibre edilirken, ''Asymmetric Cut‑Off'' özelliği sayesinde 26 kademeli manuel LOD ayarı yapabiliyorsun; böylece mouse’u kaldırdığında algılamayı tam istediğin seviyede kesiyor.
Sensör konusunda Razer adeta işi çözmüş. Aim Lab ve Kovaak testlerinde son derece kararlı ve tahmin edilebilir bir performans sundu. Özellikle düşük DPI + yüksek polling rate kombinasyonunda bile imleç jitter yapmadı. Logitech'in HERO sensörüyle kafa kafaya, hatta yazılım detayları sayesinde önde bile diyebilirim.

Kablosuz Performans ve Polling Rate​

DeathAdder V3 Pro, standart olarak 125 Hz / 500 Hz / 1000 Hz polling rate’e sahip. Ancak dilerseniz kutudan çıkan veya ayrı satın alınabilen HyperPolling Wireless Dongle ile bu değeri 8000 Hz’e çıkarabiliyorsun. 8000 Hz modunda bile neredeyse sıfır gecikmeyle tepki veren bir mouse ortaya çıkıyor. Ama benim sevmediğim kısım ayrı satılması.
Kablosuz bağlantı teknolojisi Razer HyperSpeed Wireless olarak adlandırılmış ve Bluetooth değil, kendi alıcısıyla (2.4 GHz dongle) çalışıyor. Bu da latency’yi minimuma indiriyor. Bağlantı stabilitesi çok yüksek, parazit olan ortamlarda bile sinyal kopması yaşamadım.

Batarya ve Şarj Performansı​

Mouse’un RGB içermeyen sade yapısı pil performansına doğrudan olumlu yansıyor.
  • 1000 Hz modda yaklaşık 90 saat
  • 8000 Hz modda yaklaşık 17 saat
    USB‑C portu üzerinden şarj edilebiliyor. Speedflex kablo kutudan çıkıyor ve şarjdayken kullanım konforunu etkilemiyor. Ancak şarj süresiyle ilgili net bir resmi veri bulunmuyor; kullanıcı raporlarına göre %0’dan %100’e şarj 2–4 saat arası sürebiliyor.
    RGB olmaması bazı kullanıcılar için eksi olabilir ama ben performans öncelikli olduğum için bu sade yapı hoşuma gitti. Pil ömrü tatmin edici, 8000 Hz modunda şarj biraz çabuk bitiyor ama bu zaten yoğun kullanım modu.

Yazılım ve Özelleştirme​

Razer Synapse üzerinden DPI, polling rate, yüzey kalibrasyonu, lift‑off mesafesi, tuş atamaları ve makrolar dahil pek çok ayarı yapabiliyorsun. 5 adede kadar programlanabilir tuş ataması ve Hypershift desteğiyle her tuşa ikincil işlev atayabiliyorsun. Sadece 1 adet onboard profil bulunması bazıları için sınırlayıcı olabilir, ama turnuva modları için yeterli.
Arayüzü biraz karmaşık ama sunduğu detaylı kontrol imkânı, özellikle profesyonel ayar yapmak isteyen kullanıcılar için büyük nimet. Onboard profil sayısının artırılması güzel olurdu. Uygulamasını yine de beğendim.

Kutu İçeriği ve Malzeme Detayları​

• Razer DeathAdder V3 Pro Mouse :D
  • USB‑C Speedflex kablo
  • Kablosuz alıcı (dongle) + uzatma adaptörü
  • Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi
  • Grip tape

Eksiler​

• RGB yok (görsel)
  • Synapse sadece Windows
  • 4000 Hz/8000 Hz için ayrı dongle gerekli
  • Fiyatı yüksek

Kimler İçin Uygun?​

• Rekabetçi FPS oyuncuları
  • Ultra hafif mouse sevenler
  • Tutuş ergonomisine önem veren sağ el kullanıcıları
  • 8000 Hz polling rate isteyen teknik takıntılılar

Sonuç​

Kalite, hassasiyet ve güvenilirlik arıyorsan, tercih edilebilebilecek bir faredir.
Kendi tercihim elim büyük olduğu ve palm grip kullandığım için DeathAdder V3 Pro bana tam uydu. Superlight 2 ile kıyasladığımda daha oturaklı bir hissiyat veriyor. Hafif ama “boş” değil. Uzun vadede profesyonel FPS oynamak isteyen biri için gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Eksik, hatalı, yanlış bir kısım var mı? Sizce alınabilir bir fare mi?
Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Kalite, hassasiyet ve güvenilirlik arıyorsan, bu fiyata değer diyebilirim.
Kendi tercihim elim büyük olduğu ve palm grip kullandığım için DeathAdder V3 Pro bana tam uydu. Superlight 2 ile kıyasladığımda daha oturaklı bir hissiyat veriyor. Hafif ama “boş” değil. Uzun vadede profesyonel FPS oynamak isteyen biri için gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Eksik, hatalı, yanlış bir kısım var mı? Sizce alınabilir bir fare mi?
Okuduğunuz için teşekkürler.
Hayır, bu fiyata kesinlikle değmez. Saçmalamayın. Bu fiyata kronik sorunlu bir fareyi zaten kim almak ister o ayrı soru. Superlight 2 ile de kiyaslanabilecek bir model değil.

5.200 şu anda satış fiyati, şaka gibi :D

Hayır, bu fiyata kesinlikle değmez. Saçmalamayın. Bu fiyata kronik sorunlu bir fareyi zaten kim almak ister o ayrı soru. Superlight 2 ile de kiyaslanabilecek bir model değil.

5.200 şu anda satış fiyati, şaka gibi :D

3000 TL civarı olduğunu düşünmüştüm :D

Fareyi ben de kullanıyorum, scroll kronik bozuk sanırım. Çok sinir bozucu, garanti getir dedi ama götürmeye üşeniyorum. Bu paraya kronik sorunlu fare saçma.
Ürünün fiyatına neredeyse Superlight 2 var hocam değmez bence fiyatına.

Merhabalar, farenin birkaç fotoğrafını da atsaydınız güzel olabilirdi. Güle güle kullanın. Superlight 2 ile arasındaki farkı elinizle görmek isterdim, fare almayı planlıyorum ben de. Hangisini tavsiye edersiniz?

Merhabalar, farenin birkaç fotoğrafını da atsaydınız güzel olabilirdi. Güle güle kullanın. Superlight 2 ile arasındaki farkı elinizle görmek isterdim, fare almayı planlıyorum ben de. Hangisini tavsiye edersiniz?
Bunun için ayrı bir konu açıp bütçe ve tutuş tipi belirtirseniz yardımcı oluruz hocam.

Fiyatlarını göz önünde bulundurursanız kesinlikle Superlight 2.