alfaga

Uzman
Arkadaşlar Merhaba,
Başıma gelen tuhaf bir olaydan bahsetmek istiyor ve yardımlarınızı bekliyorum. Dün bir fare problemi ile karşı karşıya kaldım ve hiçbir şekilde çözümünü bulamadım. Bir Razer Viper Mini fareye sahibim ve ayarlarını yapmak için Razer Synapse yükledim. Daha sonra ayarları kontrol ederken Windows fare ayarlarına tıkladım ve sanırım o sırada yanlış hatırlamıyorsam CS 2 altta açıktı. Daha sonra fare ayarım bozuldu. Şöyle ki fare 400 DPI 1000 polling rate Windows 6 hassasiyet kapalı. Tüm ayarlarım hâlâ aynı şekilde fakat fare hızı inanılmaz yükseldi yani 400 DPI neredeyse 800 DPI gibi. 800 DPI yaptığımda ise fare kontrol edilemez bir hâl alıyor.

Düzeltmek için yaptıklarım:

• Tüm driverlar silinip tekrar yüklendi.
  • Yeni bir fare (Logitech G PRO X Superlight 2) denendi.
  • Farklı USB girişi denendi.
  • Windows geri yükleme denendi.
  • Windows format atılıp temiz kurulum yapıldı.
  • Windows 11 Pro OEM lisanslı
  • Windows 10 denendi.
  • Chipset ekran kartı driverlar temiz kurulum yapıldı.
  • BIOS güncellendi.
  • BIOS CMOS sıfırlama yapıldı.
  • Regedit fare ayarları defaulta getirildi.

Sistem:
  • MSI B650 Thomahawk Wi-Fi
  • Ryzen 7 7800X3D
  • 4070 Ti Super
  • G.Skill 32 GB 6000MHz CL 30
  • MSI A750GF 750W 80 Plus

Lütfen kimse psikolojik demesin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka bir pc de denedim. Firmware da güncel ve zaten olay razer mouse özelinde olmaktan çıktı hangi mouseyi taksam aynı sıkıntıyı yaşıyorum.

Arkadaşlar Merhaba,
Başıma gelen tuhaf bir olaydan bahsetmek istiyor ve yardımlarınızı bekliyorum. Dün bir fare problemi ile karşı karşıya kaldım ve hiçbir şekilde çözümünü bulamadım. Bir Razer Viper Mini fareye sahibim ve ayarlarını yapmak için Razer Synapse yükledim. Daha sonra ayarları kontrol ederken Windows fare ayarlarına tıkladım ve sanırım o sırada yanlış hatırlamıyorsam CS 2 altta açıktı. Daha sonra fare ayarım bozuldu. Şöyle ki fare 400 DPI 1000 polling rate Windows 6 hassasiyet kapalı. Tüm ayarlarım hâlâ aynı şekilde fakat fare hızı inanılmaz yükseldi yani 400 DPI neredeyse 800 DPI gibi. 800 DPI yaptığımda ise fare kontrol edilemez bir hâl alıyor.

Düzeltmek için yaptıklarım:

• Tüm driverlar silinip tekrar yüklendi.
  • Yeni bir fare (Logitech G PRO X Superlight 2) denendi.
  • Farklı USB girişi denendi.
  • Windows geri yükleme denendi.
  • Windows format atılıp temiz kurulum yapıldı.
  • Windows 11 Pro OEM lisanslı
  • Windows 10 denendi.
  • Chipset ekran kartı driverlar temiz kurulum yapıldı.
  • BIOS güncellendi.
  • BIOS CMOS sıfırlama yapıldı.
  • Regedit fare ayarları defaulta getirildi.

Sistem:
  • MSI B650 Thomahawk Wi-Fi
  • Ryzen 7 7800X3D
  • 4070 Ti Super
  • G.Skill 32 GB 6000MHz CL 30
  • MSI A750GF 750W 80 Plus

Lütfen kimse psikolojik demesin :)
Razer Viper Mini’de yaptığınız herhangi bir şey uygulama yüklü olmaksızın kaydediliyor, mouse içinde farklı bir bulut sistemi gibi bir şey vardı o yüzden format düzeltmez bunu… Aynısı bende de olmuştu hatta Razer Viper Mini kullanıcısıyım birkaç güne değiştireceğim. Bende kendi kendine bir anda düzeldi 😀

Düzenleme: Farklı mouse’larda da oluyorsa bu apayrı bir konu 🤔 Onu unutmuşum.

Windows'un fare ayarları kısmından imleç hızını azaltın, ek fare seçeneklerinden hassasiyeti arttır seçeneğinin tikini kapatın. Muhtemelen düzelir.

Donanımsal ve ya bios nedeniyle de olabilir. Mouse'u farklı bir PC'de test edin ki buna gerek yok başka mouselarda da oluyor diyorsun.
Başka bir PC de denedim mouselar da bir sıkıntı yok.Yukarıda yazmıştım fakat size cevap olarak yazmamışım.
Windows'un fare ayarları kısmından imleç hızını azaltın, ek fare seçeneklerinden hassasiyeti arttır seçeneğinin tikini kapatın. Muhtemelen düzelir.
Hocam maalesef bu öyle bir sorun değil. Zaten açıklamamı okursan denediğim şeyler arasında. Windows da hızı düşürmek bir çözüm değil çünkü default ayarlar ile oynamış oluyorsun. Ve diğer PC lerde default ayarda bir sıkıntı yok.