RDR2nin oyun moturu Rockstara ait. RDR2 gibi bir oyun yapamazsın. Motorunu da yapamazsın. Zaten motoru kendileri yıllardır geliştirdikleri ve sadece kendilerine ait olduğu için yaptıkları oyun başka hiçbir oyuna benzemiyor hep öne çıkıyor.
Niye ne alaka? Evet RAGE onlara ait olabilir ama o motorla yapıldı diye diğer motorlarla yapamaz mı?
UE veya CE ile aynı çalışanlar RAGE'in çıkardığı performanstan çok daha iyisini çıkarır.
Tek başınıza yapamazsınız. Modellemeyi, C++, animasyon, ses hazırlama vs. daha tonlarca şeyi öğrenmeniz 15 senenizi alsa. RDR seviyesinde yapabilmek için. Bunu tek başına hazırlanması da bir 20 sene sürse. 35 sene sonra RDR'ye rakip oyun çıkartabilirsiniz. Unreal öğrenirken zaten anlayıp 1-2 hafta sonra vazgeçeceksinizdir. Başarılar dilerim.
Her şeyi kendisi yapmak zorunda değil. Leartes Studio dahil olmak üzere, fab'taki çoğu ücretsiz verilen assetler (Mekan olarak) GTA 5 ve RDR2 ile karşılaştırılmayacak kadar kaliteli oluyor. Önemli olan bunların hakkını verip düzgün bir oyun çıkarabilmek. Sonuç olarak Rockstar da ilk çıktığında 4/4 çıkmadı, şuanda da 4/4 değil ve olamaz.

NOT: Bu yazdıklarımda en ufak Rockstar kötülemesi yoktur. GTA 5'i çok severim. Yaklaşık 500 saatim var.

Niye ne alaka? Evet rage onlara ait olabilir ama o motorla yapıldı diye diğer motorlarla yapamaz mı?
UE veya CE ile aynı çalışanlar Rage'in çıkardığı performanstan çok daha iyisini çıkarır.

Her şeyi kendisi yapmak zorunda değil. Leartes Studio dahil olmak üzere, Fab'taki çoğu ücretsiz verilen assetler (mekan olarak) GTA 5 ve RDR2 ile karşılaştırılmayacak kadar kaliteli oluyor. Önemli olan bunların hakkını verip düzgün bir oyun çıkarabilmek. Sonuç olarak Rockstar da ilk çıktığında 4/4 çıkmadı, şu anda da 4/4 değil ve olamaz.

not: Bu yazdıklarımda en ufak Rockstar kötülemesi yoktur. GTA 5'i çok severim. Yaklaşık 500 saatim var.

Olay sadece assetler değil. Ücretsiz assetler belli bir yere kadar götürür. Her ihtiyaç olan şeyin ücretsiz assetini bulamazsın. Onu geçtim sadece kodlama olarak bile uzun zaman alır RDR2 gibi oyun yapmak. Sadece hareket etmeyi kodlamayacak sonuçta. Bir ton AI kodlamak zorunda.
RDR2 gibi kaliteli oyun yapabilir. Ona sözüm yok. Çünkü kalite sadece grafikle veya hikayeyle olmaz. Mekanikleri aşırı iyi yapar kaliteli oyun deriz. Ama RDR2 gibi bir oyun ekipsiz yapamaz.

Olay sadece assetler değil. Ücretsiz assetler belli bir yere kadar götürür. Her ihtiyaç olan şeyin ücretsiz assetini bulamazsın. Onu geçtim sadece kodlama olarak bile uzun zaman alır RDR2 gibi oyun yapmak. Sadece hareket etmeyi kodlamayacak sonuçta. Bir ton AI kodlamak zorunda.
RDR2 gibi kaliteli oyun yapabilir. Ona sözüm yok. Çünkü kalite sadece grafikle veya hikayeyle olmaz. Mekanikleri aşırı iyi yapar kaliteli oyun deriz. Ama RDR2 gibi bir oyun ekipsiz yapamaz.
Evet. Notta bahsettiğinizi kimse yapamaz sanıyorlar ona ziyaden öyle yazdım. Tek başına o kadar ayrıntılı oyun yapmak pek kolay bir şey değil.