Konuya yorum yapanlara sorum; kaç oyunda aile olmanın önemi, insanların zaman içerisinde size ihanet edişini, herkesin olaylara farklı bakıp plan değiştirmesini ve en önemlisi insanı insan yapan kararların sonuçlarını gösteriyor? Arthur ve rahibe kadın konuşması örnek buna. İnsanın içindeki iyi ve kötü olma savaşı, yeri gelince çıkmaza girmek ve bir yol aramak, gerektiğinde fedakarlık yapmak bunların hepsi RDR 2'de işlendi. Hem açık dünya başyapıtı hem de oyunda dikkatli oynayınca bir hikaye anlatımı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya yorum yapanlara sorum ; kaç oyunda aile olmanın önemi, insanların zaman içerisinde size ihanet edişini, herkesin olaylara farklı bakıp plan değiştirmesini ve en önemlisi insanı insan yapan kararların sonuçlarını gösteriyor Arthur ve rahibe kadın konuşması örnek buna.Insanin içindeki iyi ve kötü olma savaşı, yeri gelince çıkmaza girmek be bir yol aramak gerektiğinde fedakarlık yapmak bunların hepsi rdr 2 de işlendi. Hem açık dünya başyapıt hemde oyunda dikkatli oynayınca bir hikaye anlatımı var.
Filmlerde var dediğin şeyler şayet iyi oyun kriterin buysa.

Ben oyunun hem bir dünya zenginliğine sahip olması ve hikayesinin de derin olduğundan bahsettim. RDR 2'den sonra Dying Light 2'ye bayılıyorum. Bu sefer de filmlerde zombi var demeyeceksen.

Yo, oynama demedim ki. Sadece en iyi oyun TLOU değil. RDR 2 de değil. Hikaye ve grafik işin %10'u bile değil. Portal listelerde RDR2'yi toz ediyorsa sebebi hikayesi değil.

Ne alaka. Dying Light 2 eşsiz bir gameplaye sahip. 1'den çok iyi değil ama benim de sevdiğim oyunlar arasında.

Çünkü parkur, yakın silah kombatı ve bunların 1. şahısta harmanlanmasını mükemmel yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Olay bu değil ki. Eleştrinin bağlamını karıştırmışsınız.

RDR2 hikayesi iyi olduğu için en iyi oyun olamaz, ama bir oyunun hikayesinin iyi olması kötü bir şey demek değildir bu.

En iyi oyun diye bir şey mi var zaten.
Genre genre bahsetmiyorsak pek mümkün değil. Gran Turismo 3 ile hikaye oyunu aynı kulvarda olmamalı zaten ama en iyi sinematik shooter, en iyi araba oyunu, en iyi fps military oyunu gibi genrelere ayırırsak en iyi oyunladan bahsedebiliriz.

Farklı genrelerden bahsediyorsak da özgünlük karşılaştırması yapabilirz bence ama. Eşsiz bir zevk olmalı.

Konuya yorum yapanlara sorum; kaç oyunda aile olmanın önemi, insanların zaman içerisinde size ihanet edişini, herkesin olaylara farklı bakıp plan değiştirmesini ve en önemlisi insanı insan yapan kararların sonuçlarını gösteriyor? Arthur ve rahibe kadın konuşması örnek buna. İnsanın içindeki iyi ve kötü olma savaşı, yeri gelince çıkmaza girmek ve bir yol aramak, gerektiğinde fedakarlık yapmak bunların hepsi RDR 2'de işlendi. Hem açık dünya başyapıtı hem de oyunda dikkatli oynayınca bir hikaye anlatımı var.
RDR2 muhtemelen hikayesi nedeniyle çok seviliyor o zaman. Bazı oyunlarda hikaye çok ciddi etkendir. Aslında yazdığınız yorum, RDR2'nin belki neden abartıldığının cevabı olmuş.

Yazdığınız kadarıyla kaliteli bir hikâye var oyunda. Diğer oyunlardan da gelen örnekler de bunu gösteriyor. The Last of Us oyunu PS3'e ilk çıktığında pek grafiği yoktu mesela. Ama oyunun hikâyesi büyük hayran kitlesi oluşturdu. RDR2 de bunu neden yapamasın ki?