Realme, 13 Pro serisini tanitti. Cihazlar ozellikle kamera noktasinda on plana cikartilmis.
Bu seri Hyperimage+ destekli cihazlari barindiriyor.
Hyperimage+'in fotografcilik adina bir AI oldugundan bahsedildi. Yapay zekanin detaylar noktasinda yardimci oldugunu soylemek mumkun.
13 Pro+ ana kamerada 50 MP'lik Sony LYT-701 (1/1.56") sensoru ile geliyor. Diyafram acikligi f/1.88 olan cihaz OIS + EIS destekli bir kamera deneyimi sunuyor. Genis acida 8 MP'lik bir sensor bulunuyor.
Periskop lenste ise Sony LYT-600 (1/2") sensorunu goruyoruz. Sensor 3x'e kadar optik zoom yapabiliyor.
Realme 13 Pro ise ana kamerasinda 13 Pro+'in telefoto sensoru olan LYT-600'u barindiriyor. OIS + EIS destegi bu cihazda da mevcut. Genis aci kamerasi 13 Pro+ ile ayni.
Cihazlarin tasarimini Fransiz ressam Claude Monet tasarlamis. Bana kalirsa normal Cinli tasarimi
Arka kapaklar buzlu camdan yapilmis.
Iki cihazda da 6.7" boyutundaki curved AMOLED ekranlar bulunuyor. FHD+ cozunurlukte ve 120 Hz ekran yenileme hizlarina sahipler. Ekranlari Corning Gorilla Glass 7i ile korunmaya alinmis.
Cihazlar SoC olarak Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 'yi ve 5200 mAh bataryalari paylasiyorlar. 13 Pro 45W sarj destegine sahipken 13 Pro+ 80W.
Realme 13 Pro 320 dolardan, 13 Pro+ 394 dolardan basliyor. 512 GB'ye kadar depolama secenekleri bulunuyor.
Siz Realme 13 Pro serisi hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Ulkemize kotu bir fiyatlandirma ile gelecegini dusunuyorum. Nispeten dengeli cihazlar. 13 Pro'nun fiyatini begenmedim ama Plus varyanti tercih edilebilir gibi duruyor.