Malum forumdan buraya sürgün edildim.

Sebebi: Tarafsız verileri kullanarak İsrail'e atılan iftiralara karşılık vermek, "TSK karada güçlü olsa da havada güçsüz" demek, Sünni olmamak.

Umarım bu forumda sizlerle daha iyi anlaşırım. :hehehe:
Hoş geldiniz öncelikle, daha sağlıklı iletişim kurabilen ve daha cana yakın bir moderasyon ekibimiz var. Bu yönden rahatız.

Sebebinizden dolayı gelişinize bir not düşmek isterim; İ*rail şu anda soykırım yapmakta, bunu kimse inkâr edemez lâkin Filistin'deki yaşlılara, çocuklara ve kadınlara acıyorum sadece. Bunun sebebi savaş sürerken insanları uğruna canını vermek yerine yatağına kadın almakla meşgul erkekler Filistin'in direnişine gölge düşürüyor. Bununla ilgili -paylaşım yaptım mı burada bilmiyorum- H*MAS liderlerinden birisinin savaş sürerken yatağına 3-4 tane kadın atması meselesini net bir şekilde gösteririz.

TSK kısmına gelecek olursak; TSK karada şu an en güçlü ordu konumunda. Havada da, özellikle savunma sanayii, çok güçlü bir ülkeyiz. RTE'yi sevmiyor olsam bile savunma sanayisinde şu an dünyadaki sayılı İHA-SİHA gücüne sahip ülkelerden birisiyiz ki önümüzde ABD, Çin, Rusya gibi ülkeler harici sayılacak pek ülke yok. Dolayısıyla bölgenin, nükleer tehdidi saymazsak, İran ordusuyla birlikte en güçlü ordusu bize ait.

Mezhep kısmına girmeyeceğim çünkü ben mezheplere değil inen kutsal kitaba ve peygamberimizin yaptıklarına odaklanırım. Yorumu başkasının yapmasındansa kendim yapmayı yeğlerim.

O forumda dediklerini ve yorumlarini az cok biliyorum israil (i kucuk) hakkinda. Halkin buyuk bir kesimi bu konularda hakli olarak hassas zaten. Soylediklerin buyuk oranda o ulkeyi destekliyormussun gibi duruyordu, imzan da cabasiydi. Moderasyon tarafinda arka planda ne yasandi bilemem ama bu konuda acikcasi forum ahalisinden aldigin tepki, beklenen bir tepkiydi.

Dedigin diger konular hakkinda da bilgim yok fakat dini inancindan dolayi kimse seni banlayacak degil. Banlamislarsa demek ki saygi/forum kurallari sinirlarini asan bir sey soylemissin de buna karsi yaptirim uygulamislar.

rail şu anda soykırım yapmakta, bunu kimse inkâr edemez
Soykırım kavramını cidden çok küçümsüyorsunuz. Konu hakkında da aşırı araştırma yapmadığınızı varsayıyorum çünkü İsrail'in yaptığı bir soykırım yok. Aşırı güç kullanımını eleştirebilirsiniz lakin bir ülkeyi soykırım ile suçlamak için daha fazla sebep gerekli.

Bu tarz söylemler savınıza zarar veriyor bir ülkeyi eleştirmek istiyorsanız direkt en üst, en karşı çıkılabilir kavramları kullanmak yerine sahada olan gerçekleri öne sunabilirsin. Tahliye yollarının bombalanmasını vs. tartışmamız daha sağlıklı olur.

Banlamislarsa demek ki saygi/forum kurallari sinirlarini asan bir sey soylemissin de buna karsi yaptirim uygulamislar.
1790763160404.webp

Son düzenleme:
Soykırım kavramını cidden çok küçümsüyorsunuz. Konu hakkında da aşırı araştırma yapmadığınızı varsayıyorum çünkü İsrail'in yaptığı bir soykırım yok. Aşırı güç kullanımını eleştirebilirsiniz lakin bir ülkeyi soykırım ile suçlamak için daha fazla sebep gerekli.

Bu tarz söylemler savınıza zarar veriyor bir ülkeyi eleştirmek istiyorsanız direkt en üst, en karşı çıkılabilir kavramları kullanmak yerine sahada olan gerçekleri öne sunabilirsin. Tahliye yollarının bombalanmasını vs. tartışmamız daha sağlıklı olur.

Eki Görüntüle 282741
Gazze'de masum insanların üzerine atılan roketlerin videolarıyla İstanbul'dan Erzurum'a yol yaparız.

Sorun o masum insanların içindekiler.

O yüzden hastaneyle okul bombalandı di mi kardeşim? O yüzden Sumud Filosu'ndaki herkesi esir tuttu değil mi? Bu yüzden senin AB'deki en güçlü müttefiklerinden İspanya'nın başına Cezayir ve Fas'tan mültecileri gönderdi değil mi?

He bu arada unutmadan, AB uyumluluk süreci ve Saddam döneminde İ*rail'e atılan füzelerin dolaylı etkisiyle birlikte Ottawa Antlaşması'na girmen senin bugünkü mülteci sorununa da yol açtı.
2000-2005 yılında yani Aksa İntifadası döneminde yaklaşık 200-250.000 civarı Filistinli göç etti, bu göçte Suriye-Ürdün gibi ülkeler de başı çekti. Arap Baharı'nda Ottawa Antlaşması'nın yükümlülüklerinin sana faturası 2019 yılında BM Konferansı'nda Erdoğan'ın açıkladığına göre 40 milyar Dolar'dı. Bunun üzerinden yaklaşık 8 sene geçti, bir bu kadar hatta fazlası kadar fatura çıktığını düşünürsen yaklaşık 100 milyar Dolar'ı sadece İ*rail'in Aksa İntifadası dönemini başlatması ve Arap Baharı'nın Ottawa Antlaşması'yla birleşmesinden kaybettin. İran'dan, Irak'tan gelenleri hesaba katmıyorum bak. Onları katarsak İ*rail'in dolaylı yoldan sana zararı 150 milyarı aşar.

Geçmişte böyle bir mesajım mevcuttu, bu mesajla ilgili de eklememi yapayım: İ*rail'in o dönemki roketli saldırıların neredeyse tamamı Hamas'a yönelikti, ölen sivillerin büyük kısmı 'collateral damage' dediğimiz ikincil hasar sebebiyle ölenler. Filistin'in en büyük aileleri topraklarını İ*rail'e satıp Hamas'a destek de verdi.

O yüzden hastaneyle okul bombalandı di mi kardeşim?
Askeri kullanım iddiası var ama kesin değil inceleme var diye biliyorum.
O yüzden Sumud Filosu'ndaki herkesi esir tuttu değil mi?
Bu konuda çok bir bilgim yok diyebilirim.

Bu yüzden senin AB'deki en güçlü müttefiklerinden İspanya'nın başına Cezayir ve Fas'tan mültecileri gönderdi değil mi?
İsraille alakasız bir durum.

2000-2005 yılında yani Aksa İntifadası döneminde yaklaşık 200-250.000 civarı Filistinli göç etti, bu göçte Suriye-Ürdün gibi ülkeler de başı çekti. Arap Baharı'nda Ottawa Antlaşması'nın yükümlülüklerinin sana faturası 2019 yılında BM Konferansı'nda Erdoğan'ın açıkladığına göre 40 milyar Dolar'dı. Bunun üzerinden yaklaşık 8 sene geçti, bir bu kadar hatta fazlası kadar fatura çıktığını düşünürsen yaklaşık 100 milyar Dolar'ı sadece İ*rail'in Aksa İntifadası dönemini başlatması ve Arap Baharı'nın Ottawa Antlaşması'yla birleşmesinden kaybettin. İran'dan, Irak'tan gelenleri hesaba katmıyorum bak. Onları katarsak İ*rail'in dolaylı yoldan sana zararı 150 milyarı aşa
Bu göçlere harcanan paranın büyük sebebi Erdoğan'ın Avrupaya kalkan olması ve mültecileri ne olursa olsun içeride tutma politikasının sonucuydu, ki bunun sebeplerinden birinin oy endişesi ve neo osmanlıcılık olduğunu biliyoruz. Yani yine burada sorumlu İsrail değil, Türkiye hükümetinin başındaki kişilerdir.

Askeri kullanım iddiası var ama kesin değil inceleme var diye biliyorum.

Bu konuda çok bir bilgim yok diyebilirim.

İsraille alakasız bir durum.

Bu göçlere harcanan paranın büyük sebebi Erdoğan'ın Avrupaya kalkan olması ve mültecileri ne olursa olsun içeride tutma politikasının sonucuydu, ki bunun sebeplerinden birinin oy endişesi ve neo osmanlıcılık olduğunu biliyoruz. Yani yine burada sorumlu İsrail değil, Türkiye hükümetinin başındaki kişilerdir.
İsrail savunuculuğuna hayran kaldım ama cevaplarını vereyim, içimde kalmasın :)
Askeri kullanım iddiasına gireceksek okulların altına bomba yerleştiren İ*rail ordusundan başlamak lazım.
Sumud Filosu meselesini duymaman bu meselelere kör kalmaya niyetli olduğunu belirtir.
O yüzden İspanya hükümeti olaylardan İ*rail'i sorumlu tuttu değil mi? Zamanlama da oldukça manidardı o yüzden değil mi? İ*rail'le İspanya arasında gerilim tavan yaptığı günün sabahında Fas ve Cezayir'den mülteci akını oldu, Kuzey Afrika kıyılarında gezen İ*rail ve ABD savaş gemileri neden o gün geçmemiş ve ertesi gün tekrar full geçiş yapmış? Bunu da açıklar mısın bize?
Avrupa'ya kalkan olduğumuz için mi sınırlarımızdan AB'ye dönem dönem mülteci akını yaşanıyor? Avrupa'ya kalkan olmak için aldığımız paranın 4 katını harcadığımızı unutuyor musun? Oy endişesinden dolayı mı mültecilerin büyük kısmı hâlen vatandaşlık almak istemiyor?
Siyaset bilgin var sanıyorsun ama hiçbir bilgin yok, Ottawa Antlaşması'nın sana getirdiklerinden dolayı İ*rail'in dolaylı yoldan göçe zorladığı ülkelerden birisi olduğunu anlayamamandan belli bu.

İsrail savunuculuğuna hayran kaldım ama cevaplarını vereyim, içimde kalmasın :)
Askeri kullanım iddiasına gireceksek okulların altına bomba yerleştiren İ*rail ordusundan başlamak lazım.
Sumud Filosu meselesini duymaman bu meselelere kör kalmaya niyetli olduğunu belirtir.
O yüzden İspanya hükümeti olaylardan İ*rail'i sorumlu tuttu değil mi? Zamanlama da oldukça manidardı o yüzden değil mi? İ*rail'le İspanya arasında gerilim tavan yaptığı günün sabahında Fas ve Cezayir'den mülteci akını oldu, Kuzey Afrika kıyılarında gezen İ*rail ve ABD savaş gemileri neden o gün geçmemiş ve ertesi gün tekrar full geçiş yapmış? Bunu da açıklar mısın bize?
Avrupa'ya kalkan olduğumuz için mi sınırlarımızdan AB'ye dönem dönem mülteci akını yaşanıyor? Avrupa'ya kalkan olmak için aldığımız paranın 4 katını harcadığımızı unutuyor musun? Oy endişesinden dolayı mı mültecilerin büyük kısmı hâlen vatandaşlık almak istemiyor?
Siyaset bilgin var sanıyorsun ama hiçbir bilgin yok, Ottawa Antlaşması'nın sana getirdiklerinden dolayı İ*rail'in dolaylı yoldan göçe zorladığı ülkelerden birisi olduğunu anlayamamandan belli bu.
Okulların altına bomba yerleştiren İsrail ordusu değil Hamas. Hamas okulları, camileri, hastaneleri kalkan olarak kullanıyor. İsrail kendi sivillerini korumak için o hedefleri vuruyor.
Sumud Filosu dediğin şey 2025'te Gazze ablukasını delmeye çalışan provokatif bir girişim. Amacı yardım değil, kaos çıkarmak.
İspanya sol koalisyon hükümeti zaten baştan beri İsrail karşıtı.Başbakan Pedro Sanchez Gazzede yaşananları soykırım olarak değerlendiriyor.Bu onların siyasi tercihi uluslararası hukukta bir karşılığı yok. Bir ülkenin yanlı tutumu İsrail'i suçlu yapmaz.
Vatandaşlık almak istemiyorlar demişsin. Çoğu mülteci Türk vatandaşlığı almak istiyor ama alamayınca Avrupa'ya kaçıyor. Bu da Türkiye'nin mülteci politikasının başarısız olduğunu gösterir.
Ottawa Antlaşması demişsin. Ottawa Antlaşması kara mayınlarıyla ilgilidir, mültecilerle değil. Senin bahsettiğin şey muhtemelen 1951 Cenevre Sözleşmesi veya 1967 Protokolü. Türkiye bu sözleşmelere taraf olduğu için mültecileri geri gönderemiyor. Bu da Türkiye'yi zor durumda bırakıyor. Ama bu İsrail'in suçu değil.
İsrail düşmanlığı seni gerçekleri görmekten alıkoyuyor. Biraz objektif ol.