Red Star OS'e nasıl tarayıcı yüklenir?

Reneva

Gelişen
Yer
Wartwood
Sorum yukarıdaki gibidir.

Biliyorum, bu işletim sistemi Kuzey Kore yapımı ama yine de tarayıcı yükleyebilmek mümkünmüş. Şu videodaki arkadaş, bu işletim sistemine daha önceden Chromium kurmuş ve onu kullanabiliyor rahat bir şekilde. Sizce ben herhangi bir tarayıcıyı Red Star OS'e nasıl yüklerim? Daha önceden bu işletim sistemini kullanmış ve tecrübesi olan birisi varsa, lütfen nasıl yapılacağını anlatsın.

(Sanal makine üzerinden kullandığım sürüm: Red Star OS 3.0)

Linux sürümü çok eski. Chrome'un veya Firefox'un eski sürümlerinin tarball halini araştırarak bulabileceğinizi düşünüyorum. Muhtemelen güncel tarayıcı sürümleri çalışmaz.

TAR uzantılı sıkıştırılmış dosyayı bir klasöre açıp ardından Terminal ile bu klasörün içerisindeki bin/[chrome/firefox] dosyalarını çalıştırarak tarayıcı başlatabilirsiniz.

"chmod +x dosyaadı" şeklinde çalıştırma izni de vermeyi unutmayın.

Böylece herkes birbirine füze atarken kimse çağırmadığı için üzülen Kim Jong-Un, kim bu tarayıcı ile internete giren kişi olarak sizi Kuzey Kore semalarında bulmaya çalışır.

Eğer yapamaz iseniz akşam sizin için sürüm arayabilirim ama neden bu işletim sistemini kurduğunuz beni daha çok meraklandırıyor açıkçası.

Linux sürümü çok eski. Chrome'un veya Firefox'un eski sürümlerinin tarball halini araştırarak bulabileceğinizi düşünüyorum. Muhtemelen güncel tarayıcı sürümleri çalışmaz.

Böylece herkes birbirine füze atarken üzülen Kim Jong-Un, kim bu tarayıcı ile internete giren kişi olarak sizi Kuzey Kore semalarında bulmaya çalışır.
Tamamdır, arastiracagim bunu. Cevap için sağolun

neden bu işletim sistemini kurduğunuz beni daha çok meraklandırıyor açıkçası.
Merak işte hocam 😃 Acaba nasıl bir sistem diye merak edip kurdum sanal makineye. Sırf bunu deneyeceğim diye olan Kuzey Kore halkına olacak ama olsun, diktatör şişko kalkıp böyle birşey yaptım diye Türkiye'ye füze fırlatmaz herhalde 😃 Ülkenin vatandaşı değilim birşeyi değilim sonuçta.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt