Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.

29

Üstün
Makaleler
23
Bilmem kacinci kez açılan bir oneri bu konu hakkinda, fakat bir tekrari da benden gelsin.

Oncelikle konuyu aciklayayim.

Can sikintisindan Recep hocanin cozumlerini izliyordum ve suna denk geldim:

Bu arkadas ayni zamanda benim de uzun uzun cevap verdigim bir konunun sahibi:

Ben hem konu sahibinin diskini bulmusum, hem diskin nasil bir hikayesi olabilecegini cizmisim ve dediklerim de ustune ustluk dogru cikmis. Diskin orjinalligi olsun, cikma oldugu olsun. Yanlisim varsa siz soyleyin.

Eh, piskin piskin icimden gulerek rapor attim cozumumu. Adminler sag olsun konuyu da "konu" cinsinde acmislar ama olsun.

Ret yedi. Neden reddedildigini sordum. O da ret yedi.

Ben de forum adminligi yaptim kisa bir donem de olsa ve admin paneli emeklerine saglik kim tasarladiysa fazlasiyla rahat. Oraya 'tespitiniz yanlis' ya da 'sallamissin' yazsa (maksimum + 10 saniye alacak bir islem) ben tamam diyecegim fakat sormam bile ret yedi.

Su anda da gercege donusmeyecegini adim gibi bildigim o onerimi, en azindan kitlesi hala bu kucuklukte ve gonullu adminlik uzerinden calisan bir forum icin gerceklesmesi zor olan onerimi soyluyorum (tabii konunuz reddedildi mesaji yemeyeceksem). Reddedilen rapor hakkinda aciklama zorunlulugu gelmeli, cunku o kadar da zor bir sey degil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 13 Eksi
Bahsi geçen rapor ile ben ilgilendim. Aslında ikinci raporunuzda reddedildiyi seçtikten sonra enter tuşuna basınca otomatik gitti, daha sonra raporu tekrar açıp "Soruya ait bir çözüm içermiyor, sorunun çözümü olsaydı verilebilirdi" şeklinde bildirim yolladım ama sanırım size ulaşmamış.

Bahsi geçen rapor ile ben ilgilendim. Aslında ikinci raporunuzda reddedildiyi seçtikten sonra enter tuşuna basınca otomatik gitti, daha sonra raporu tekrar açıp "Soruya ait bir çözüm içermiyor, sorunun çözümü olsaydı verilebilirdi" şeklinde bildirim yolladım ama sanırım size ulaşmamış.
Ikinci mesaj ulasmadi hocam. Cevabiniz icin tesekkur ederim.

Açık açık belirttiğiniz için teşekkür ederim fakat bu konuyla alakalı benim de sorunum var. Bazıları göz göre göre yanlış bilgi veriyor ve raporlayınca neden yanlış bilgi verenden değil de olmadığı halde olmayan bir şey için bizden kaynak isteniliyor? Mesela geçenlerde birisini teknik bilgim olduğu için raporlamıştım ve reddedilip benden kaynak istenildi. Buradan isim vermeyim bir kişinin mesajını raporladım. Çünkü öyle bir sorun yoktu. Neden sorunun olduğunu belirtenden değil de bizden isteniliyor? Olmayan bir sorun zaten internette yer almaz. Farklı forumlarda sorup tartışanların konularını gönderince de siz kabul etmiyorsunuz.

Eğer ki bu şekilde yorum yapılmaya izin veriliyor ise her cihaz hakkında mutlaka şikayet yazanlar zaten var. Biz de bunlara dayanarak tüm cihazlara ya da parçalara artık her neyse sorunlu yazıp geçebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık açık belirttiğiniz için teşekkür ederim fakat bu konuyla alakalı benim de sorunum var. Bazıları göz göre göre yanlış bilgi veriyor ve raporlayınca neden yanlış bilgi verenden değil de olmadığı halde olmayan bir şey için bizden kaynak isteniliyor? Mesela geçenlerde birisini teknik bilgim olduğu için raporlamıştım ve reddedilip benden kaynak istenildi. Buradan isim vermeyim bir kişinin mesajını raporladım. Çünkü öyle bir sorun yoktu. Neden sorunun olduğunu belirtenden değil de bizden isteniliyor? Olmayan bir sorun zaten internette yer almaz. Farklı forumlarda sorup tartışanların konularını gönderince de siz kabul etmiyorsunuz.

Eğer ki bu şekilde yorum yapılmaya izin veriliyor ise her cihaz hakkında mutlaka şikayet yazanlar zaten var. Biz de bunlara dayanarak tüm cihazlara ya da parçalara artık her neyse sorunlu yazıp geçebiliriz.
Bazı yanlış bilgi raporları da "fikir belirtilmiş" denilerek reddediliyor. "Bence şöyledir o, bence öyle değildir, ben şöyle düşünüyorum vb." gibi mesajlar oluyor bunlar. Hâlbuki bir alt mesajda başka birisi gerekli teknik araştırmasını yapıp doğru cevabı yazmış. Bencesi sencesi yok yani bu durumun, geçerliliği/doğruluğu olmayan tahminini de yazma konuya.