O elemanı bulup acayip dalga geçmek isterim. Hurdalıktan çıkmış telefon herhalde.

Ucuz ama güzel bir cihaz isteniyorsa Xiaomi T serisi alınmalı.

Yeni Redmi Note serileri de iyi. Hatta düz Redmi serisini bile adam ettiler diyebilirim. Çin modeller POCO adı altında çıkıyor zaten (Redmi K, Redmi Turbo, Xiaomi civi vb.).

Abartmış Note Pro serilerinin işlemcileri gayet hızlı. Gidip baz versiyonu alıp iyi performans bekliyorsa onun sorunu. A serisi fiyatindaki Redmi daha iyi performans verir bundan eminim.

İşlemciler ne kadar hızlı olursa olsun, kağıt üstü donanımı iyi olsa bile derinine inerseniz iyi cihaz değiller. Redmi'ler kadar berbat optimizasyon örneği çok az zaten. Donanım olarak da kağıt üstünde görünen kısım ile derininde yatan detayı ve yazılımını kapatmaya çalışıyor. Redmi cihazlar A serisinden iyi değiller. Özellikle orta segmentte.

Redmi serisi a serisinden iyiler.(tabii Note 12 Pro'dan itibaren) önceki cihazlara bakıp yorum yapmayın. Evet Xiaomi kötü bir yazılımı vardı: MIUI doğrudur ama HyperOS ile biraz olsun dindirdiler zaten o acıyı. Mesela benim işlemcim Snapdragon 665 normalde 55-50-60 arası geziyor PUBG mobilde. Ama MIUI'nin efsane yazılımı 45'e kilitlemiş. Çok anlamsız ayrıca 48 MP kameram var ama odak sorunu ve ışık dengesi ayarlamama gibi bir sorunu var. Yeni nesil cihazlarında bu durum söz konusu bile değildir. Lafı açılamaz.

Merhaba, merak ettiğim bir konudur hep. Çünkü baktığımda uygun fiyata 12 GB RAM koyuyorlar, hızlı şarj gücü yüksek 120W oluyor. Örnek vereyim: Redmi 13 Pro+ 18k falan, RAM'i yüksek, hızlı şarj gücü yüksek, depolaması falan yüksek. kamera çözünürlüğü 200 MP falan olması. Biliyorum, işlemci, yazılım vs. farkı vardır elbette ama anlamadığım nokta A56'nın 19k üzeri 8 GB, 45W, 256 GB neden böyle? Redmilerde o kadar koyup nasıl uygun fiyata satabiliyorlar? Düz S24'te bile 8 GB RAM var, watt hızı bile düşük. Çözemedim, sizce neden böyle? Bilgisi olan beni aydınlatabilirse sevinirim. Teşekkürler.
Orta segment bir cihaz serisi. Yazılım reklam dolu.