Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Herkese merhaba,

Bu klavyeyi düşük bütçeli konularda öneriyorum belki sizler de yorumlarımı görmüşsünüzdür. Ürünü 2 senedir aktif olarak kullanıyorum bu süreç içerisinde 1 kez garantiye gitti ona da konunun devamında bahsedeceğim.

satın alım sürecim:

Ürünü almadan önce çok uzun süre boyunca takip etmiştim. En sonunda da %60 civarında bir indirim ile 500 TL'ye almıştım (tam alış tarihim: 28.10.2022). Şu anki fiyatı da bence kalitesine göre gayet uygun.
Ürünün red Switch ve blue Switch olmak üzere 2 modeli var red Switch olan modeli K568R (Dark avenger) olarak geçiyor. Bu versiyon sadece İnventus üzerinde satılıyor. Fiyatı şu anda bile kalitesine göre gayet uygun. Bir dönem eğer mail atılırsa indirim oranı arttırılabiliyordu fakat şu anda bunun geçerli olup olmadığından emin değilim yüksek ihtimal değildir o dönem stok eritmek için yapmışlardır.

garanti sürecim:

Ürünü 1 kez garantiye yolladım. Onun da sebebi klavyenin en alt satırının RGB LED'lerinin kırmızı rengi bozulmuştu. İnventus'u aradığımda bana garanti firmasının numarasını verdiler. O numarayı aradığımda açan kişi kargo kodunu verdi. Ürünü paketleyip yolladım. Garanti süreci yaklaşık 1 hafta sürdü. En alt satırdaki LED'ler komple değişmiş ve testlerde bozuk çıkan Switch'ler değiştirilmişti. Bu 1 haftalık süreçte arayıp detaylı bilgi edinebildim "şu anda parça bekleniyor"," şu anda test" aşamasında gibi.

genel kullanım:

Gündelik olarak forumda dolaşırken, oyun oynarken kullanıyorum. Mekanik hisli membran klavyeden red Switch'e geçince çok garip gelmişti. Özellikle Anti-Ghosting özelliği. Onun dışında sesi de gayet hoş çok sesli değil.

ses hakkında:

En başlarda klavyeden çok ses çıkmıyordu, normal red Switch sesi geliyordu fakat 2 aya yakın bir süre sonra hafiften tuşu sert bırakınca yay sesi gelmeye başladı fakat bu da bir süre daha kullanınca düzeldi.
Klavyeyi uzun bir süre stock halde kullandıktan sonra temizlik için söktüğümde modlamaya karar verdim. Şu anda klavyede foam ve 3 kat tape mod bulunuyor. Foam moddan sonra kasası biraz zor kapandı fakat vida sayısının çok olmasından dolayı bombe yapmadan oturdu yerine.

Klavye genel olarak güzel fakat beğenmediğim veya sizin beğenmeyebileceğiniz yönleri de mevcut:
-Multimedya tuşları FN ile işliyor klavyenin F tuşlarının üst kısmı çok boş sadece logo ve 2 adet vida var bunlara multimedya tuşları eklenebilirdi.
-Tuşlar fazla dik ama alışınca güzel geliyor.
-Bilek desteği yok (benim için sorun değil belirtmek istedim)

Kutu tasarımı:

red1.webp

Işıklar kapalıyken (elektrik yokken)

red 2.webp

Yanında gelen araçlar. (hot swap için koydukları aparat çok dandik kullanmaya çalışırken kangren oldum sayılır)

9c092224-d50c-421b-ad5b-258e80311745.webp

Ayrıca bir de sticker geldi :).

9f59120b-5f2a-4d5b-a8ce-105315aa90ea.webp

klavyenin renk modlarının ve sesinin videosunu isteyen olursa çekip incelemeye ekleyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık. Daha önce, Redragon K631 Castor kullanmıştım. Çok hafif ve çok hoşuma gitmişti. Bir de switchlerini Akko CS Rose Red ile değiştirince mükemmel olmuştu.