Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü, kişisel ve profesyonel gelişim açısından oldukça değerli bir alan. Bu bölümü seçmeyi düşünüyorsanız, bazı avantajları ve gereklilikleri göz önünde bulundurmanız faydalı olabilir:Sizce bu bölüm okunur mu? 2 yıl sonra üniversite sınavına gireceğim bu bölüm mantıklı gelmeye başladı kendim için, sizin fikirleriniz neler?
- Kariyer Olanakları: Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, okullarda, çeşitli kurumlarda ve özel sektörde çalışmanıza olanak sağlar.
- İnsanlarla İletişim: Eğer insanlarla çalışmayı seviyorsanız, bu bölüm sizi mutlu edebilir. Danışanların problemlerine yardımcı olmak tatmin edici bir deneyim sunabilir.
- Eğitim ve Beceriler: Bu bölümde, psikoloji, insan davranışları ve iletişim gibi konularda güçlü bir eğitim alırsınız. Bu da mesleki becerilerinizi geliştirir.
- Sürekli Öğrenme: Psikoloji alanı sürekli değişiyor ve güncelleniyor. Bu, sizin sürekli kendinizi geliştirmenizi gerektirebilir.
Bir karar vermeden önce:
- Kendi İlgi ve Yeteneklerinizi Değerlendirin: Bu alanda başarılı olmak için gerekli kişisel özelliklere sahip olup olmadığınızı düşünün.
- Gelecekteki Hedeflerinizi Belirleyin: Bu bölüm, size gelecekte hangi kariyer hedeflerini gerçekleştirmede yardımcı olabilir?
- Gerekli Araştırmayı Yapın: Bu alanda başarılı olabilmek için gerekli eğitim, staj ve deneyimleri edinip edinmeyeceğinizi değerlendirin.
Sonuç olarak, kişisel ilgi ve kariyer hedeflerinize uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Ancak, karar vermeden önce bu alan hakkında daha fazla bilgi edinmek için danışmanlık yapmayı düşündüğünüz akademik bir sağlık uzmanıyla görüşmek yararlı olabilir.
Annem o bölümden mezun. Kariyerine bir ilkokulda rehber öğretmeni olarak başladı. Daha sonra yüksek lisans yaptı, MEB çatısı altında psikolojik danışmanlık yaptı. Emekli olunca özel bir kuruma geçti, şimdi de başka bir kurumda çalışıyor uzman psikolojik danışman olarak. Kendisi işini çok severek yapıyor. Ama şunu gördüm, çok fazla okudu, kocaman bir kütüphanesi var. Çok fazla eğitim aldı, hem uzaktan hem yüz yüze. Çok fazla eğitim verdi ve veriyor. Anladığım kadarıyla öyle okudum bitti bir meslek gibi değil, sürekli kendini geliştirmen gerekiyor bir yerlere gelebilmek için. Soruların olursa ona sorabilirim direkt.