@Astronotarda Bedava sürümü de kabul edilir seviyede. 6 şarkı veya 1 saatte 30 saniye reklam veriyor.
Şarkı sözleri yok, ücretsiz sürümde kalite farkı gayet anlaşılıyor, ayrıca istediğim şarkıyı hemen dinleyemiyorum. Neden 1 şarkı dinlemek yerine tüm listeyi karışık dinleyeyim ki? YT Music ücretsiz sürümünde böyle bir şey yok.

@Astronotarda Şarkının adını yazıp açabilirsin, o kadar kusur olsun. Ben seviyorum.
Şarkının adını yazıp açınca da şarkının albümüne atıyor, asla tek dinleyemiyoruz. Sırf bu yüzden ve çevrimdışı dinlemek için premium almak durumunda kaldım. Normalde YT Music kullanıyordum ama bilgisayarda siteden açmayı çok beğenmedim.

YT Music gayet iyi, Spotify kadar güzel bir arayüzü vb. olmasa da YT premium paketi ile gelmesi aşırı iyi. Spotify tek başına 60 TL.

Sizce YouTube ilk açıldığı zamandan bu zamana kaç yıl geçti? Şu an para istemeyen ve size reklamsız deneyim sunan hangi servis var?

YouTube ilk başta para istememesi zaten bir politika. YouTube bu politika ile dünya üzerinde yaygınlaşarak herkesin kullanmasını sağlayıp sonradan reklamların dozajını arttırıp premium sattırmaya çalışması hiç hoş bir şey değil.

Ücretsiz servis olarak WhatsApp söyleyebilirim size, ücretsiz sonuçta reklam falan yok. WhatsApp bugün YouTube gibi tekel olsaydı emin ol yine premium gibi bir şey çıkarırlardı. Sorun şu ki YouTube şu an tekel. WhatsApp'ın ise birçok rakibi var. Telegram, Signal, vs. WhatsApp yarın öbür gün reklam çıkarıp premium isterse gider Signal kullanırım. Fakat YouTube piyasada tekel olduğu için bu artistlikleri yapıyor.

YouTube ilk başta para istememesi zaten bir politika. YouTube bu politika ile dünya üzerinde yaygınlaşarak herkesin kullanmasını sağlayıp sonradan reklamların dozajını arttırıp premium sattırmaya çalışması hiç hoş bir şey değil.

Ücretsiz servis olarak WhatsApp söyleyebilirim size, ücretsiz sonuçta reklam falan yok. WhatsApp bugün YouTube gibi tekel olsaydı emin ol yine premium gibi bir şey çıkarırlardı. Sorun şu ki YouTube şu an tekel. WhatsApp'ın ise birçok rakibi var. Telegram, Signal, vs. WhatsApp yarın öbür gün reklam çıkarıp premium isterse gider Signal kullanırım. Fakat YouTube piyasada tekel olduğu için bu artistlikleri yapıyor.
WhatsApp ile Youtube ne alaka? WhatsApp üzerinden ne zamandır video izliyoruz? Böyle bir mantık mı var?

Ayrıca Youtube'un da bir sürü rakibi vardı, en başından böyle bir politikaları olsa kaybedecekleri müşteri sayısını da hesaba katarlardı. İnsanlar "Aa reklamlar artmış, hemen premium almalıyız." demiyorlar sonuçta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunuza cevaben WhatsApp örneğini verdim. Demek ki reklamsız ve premiumsuz bir hizmet verilebiliyor. Neyse anlaşamayacağımızı anladım, bu nedenle son mesajım olsun; YouTube, premium satmaya devam etsin, biz AdGuard devam :)
WhatsApp ne zamandır insanlara herhangi bir hizmet sunuyor? SMS ile neredeyse aynı. Ayrıca YouTube artık AdGuard'ı da engelleyebiliyor.

Kısacası reklamsız ve premiumsuz hizmet veren bir uygulama kalmadı, Türkiye'nin dizi ve film platformu diye tanıtılan Exxen bile paralı başlatıldı, burada Youtube'u eleştirmeniz aşırı mantıksız.

Onu demiyorum. Bugün bunu kabullenirseniz, yarın bir gün diğer sitelerin de bunu getirmeyeceğinin garantisi yok. Sonra hepsine aylık abonelik sistemi adı altında para ödemek zorunda kalırsınız.
Öyle olacak zaten, yıl olmuş 2024 abonelik sistemleri her yerde. Uydular bile abonelik sistemlerine geçiyorlar. Çok normal bir şey bu.