Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ona da aldım da bir değişen yok maalesef. Ya ben parlaklıktan dolayı tatmin olamadım ya da ayar yapamadım bilmiyorum.
Parlaklıktan kaynaklı %100 eminim. Dell’in sitesinden icc profili indirdikten sonra renk yönetimi kısmına ekleyin. AMD software üzerinden renk ayarlaması mı yaptınız İPS monitörde?

Hayır bir ayar yapmadım. Dell'in sitesinden icc profilini de bulamadım, özellikle aratıyorum onu da bulamıyorum.
Desktop Screenshot 2025.06.18 - 22.35.55.48.webp

Dediğim gibi renklerle alakalı olamaz, parlaklık veya bilgisayar ayarlarıyla alakalı bir durumdur. Testlerde renk gamutu açısından neredeyse dört dörtlük sonuçlar veriyor çünkü.
Desktop Screenshot 2025.06.18 - 22.40.29.87.webp

Son düzenleme:
Çok çok daha soluk.

Ben bu indirdiğim şeyi yükleyecek miyim ? Normalde icc profilleri renk yönetiminde ekleniyor ama.
HDR açınca bahsettiğim ayarı tekrar kontrol eder misin? Renk ayarlarını yönet ayarı var ya açılıyor olabilir.

Senin için yine farklı bir kaynaktan örnek alıyorum. Woled'i bile bariz geçiyor. Böyle onlarca incelemeye bakarım, başka bir sorun var veya parlaklıktan rahatsız oldun. Renkle alakalı bir durum olamaz.
Desktop Screenshot 2025.06.18 - 22.47.47.16.webp

HDR açınca bahsettiğim ayarı tekrar kontrol eder misin? Renk ayarlarını yönet ayarı var ya açılıyor olabilir.

Senin için yine farklı bir kaynaktan örnek alıyorum. Woled'i bile bariz geçiyor. Böyle onlarca incelemeye bakarım, başka bir sorun var veya parlaklıktan rahatsız oldun. Renkle alakalı bir durum olamaz.
Eki Görüntüle 155814
Hocam öncelikle baştan beri zaten renkle alakalı bir endişem hiç olmadı ama Oled TV ile QLED arasındaki fark kadar Wow olmadım siyahlar dışında.
Şimdi HDR modunu açtığımda SDR Content Brightness'ı 35'ten 100'e çektim biraz aydınlandı ama gene de sanırım parlaklık en büyük sorun ve benim sizin gibi bu monitöre biraz ayar vermem lazım. Veremezsem çekilecek dert değil benim için gerçekten çok yordu gözlerimi.

HDR açık mı kullanmak lazım OLED monitörleri ? Şuan SDR'ye göre bariz bir şekilde biraz da olsa parlak 100'e çektiğim için. Fakat profil kısmında Win10'da ayarlamıştım ama şimdi baktım IDC-3 vardı sadece ve bende RGB'ye ekledim ama ayarları değiştirince ekranda farkeden bir şey göremiyorum. Nerede görebiliyoruz ki bu ayarlar iyi mi kötü mü ?

@2254 hocam sorumu göremediniz belki öncekini gördüğünüz için o yüzden etiketledim kusura bakmayın. Sizi de fazlasıyla yordum ama çok heyecanlıydım alırken biraz hayal kırıklığına uğradım sanırım parlaklıktan olsa gerek..

Son düzenleme:
Hocam öncelikle baştan beri zaten renkle alakalı bir endişem hiç olmadı ama Oled TV ile QLED arasındaki fark kadar Wow olmadım siyahlar dışında.
Şimdi HDR modunu açtığımda SDR Content Brightness'ı 35'ten 100'e çektim biraz aydınlandı ama gene de sanırım parlaklık en büyük sorun ve benim sizin gibi bu monitöre biraz ayar vermem lazım. Veremezsem çekilecek dert değil benim için gerçekten çok yordu gözlerimi.

HDR açık mı kullanmak lazım OLED monitörleri ? Şuan SDR'ye göre bariz bir şekilde biraz da olsa parlak 100'e çektiğim için. Fakat profil kısmında Win10'da ayarlamıştım ama şimdi baktım IDC-3 vardı sadece ve bende RGB'ye ekledim ama ayarları değiştirince ekranda farkeden bir şey göremiyorum. Nerede görebiliyoruz ki bu ayarlar iyi mi kötü mü ?
Nasıl hoşuna gidiyorsa öyle kullanman lazım. Renk yönetimi kısmının fotoğrafını atar mısın?

1750277296050.webp

2.sini Windows HDR Calibrationdan yaptım ama profller arası set as default diyince de değişiklik oluyormuş gibi gelmiyor fazla garip ya.

Yapamadığım bir şeyler var çünkü gerçekten OLED nedir bilirim özellikle TV ekranlarından ve bu değil yani.

Yani gerçekten harikalara kapılmam lazım sabaha kadar başında oturmam lazım böyle teknolojik şeylere bayılırım çünkü.