Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Aralık 2023
Zaten öyleydi. Bu başka bir değişiklik sanırım. Bilen birisi aydınlatabilirse sevinirim.
Forumu BPT'ye çevirmeyelim.
Forumu BPT'ye çevirmeyelim.
lipitor
Uzman
Selam, arkadaşlar 40 - 45 dakika önce yayımlanan Resmi Gazete ile pastane ve lokantadan alınacak paketli ürünlerde KDV artık %1 değil, %10 olarak uygulanacaktır.
Eki Görüntüle 40005
İyi halt yemişler. Beceriksizliklerinin bedelini millete ödetiyorlar. Bu şekilde zamlarla vergilerle bu ülkeyi ben daha iyi yönetir, daha iyi konuma getirirdim.
Physic
Üstün
Geçmiş olsun. Büyük firmalar daha fazla kazanmaya devam ederken, mahalle esnaflari zarar edecek.
Zaten hep %1 kesiyorlar ekmek pide diye bunun önüne geçmek içindir. Bunlar yüzünden unlu mamüllerdeki KDV'yi de %10 yapacaklar diye korkuyorum,
@Falconpolat, katılıyorum. Vergiden kaçabilmek için çoğu firma %1 kesiyor çoğu ürünün KDV'sini. Buna ciddi denetleme şart ve ülkemizdeki vergi ödeme sistemi de çok adaletsiz maalesef. 10 bin TL, 50 bin TL maaş alan da aynı vergiyi veriyor. Ürünün KDV'si %1 ise %1 mesela.
Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Onlara pek değişen bir şey olmayacaktır o farkı da alıcıya kitlerler nasıl olsa. Ha tabii fatura kesip vergi kaçırmıyorlarsa
Paranın alım gücünü artıramadıkları için, milletin alım gücünü öldürüp, enflasyon düştü demek bence gerizekalılıktan başka bir şey değil. Para politikası hukuk, iş sağlığı ve güvenliği, insan hakları vs. olmadan işlemez. Bunları sağlayacak kapasite de bunlar da yok.
Yeni konular
-
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-