Makaleler
5
Yer
Winterfell
IMG-20250907-WA0001.webp

.xml'den .xbin'e dosya import edeceğim ama yazılımdan vesaire gram anlamıyorum. Copilot bir şeyler uygula dedi uyguladım fakat düzelmedi. Hatanın ne olduğunu anlayan ve ne yapmam gerektigini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 182957

.xml'den .xbin'e dosya import edeceğim ama yazılımdan vesaire gram anlamıyorum. Copilot bir şeyler uygula dedi uyguladım fakat düzelmedi. Hatanın ne olduğunu anlayan ve ne yapmam gerektigini bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Bu hata, ResourceTypes.M3.XBin.StringTable türündeki bir nesneyi string türüne dönüştürmeye çalıştığınızda meydana geliyor. Bu durumda, tür uyumsuzluğu nedeniyle InvalidCastException hatası alıyorsunuz.

Çözüm Adımları:​

1. Doğru Türü Kontrol Etme: ConvertToPropertyFromXML metodunda TypedObject'u oluştururken doğru türü aldığınızdan emin olun. Node'dan alınan veriye ilişkin türü kontrol edin.

2. Dönüştürme Kontrolü: InternalConvert metodunuzu, döndürmeye çalıştığınız türün gerçekten dönüştürülmekte olan türle uyumlu olup olmadığını kontrol etmek için genişletin. Yanlış türü işlemeden önce bir tür kontrolü ekleyin.

3. Debugging: Hatanın nereden kaynaklandığını görmek için kodunuzu adım adım debug yapın. ElementType’in doğru olup olmadığını ve Node üzerindeki verilerin yapısını kontrol edin.

4. Uygun Dönüşüm: Eğer ElementType beklenmeyen bir tür döndürüyor ise, uygun bir dönüşüm mantığı eklemeyi düşünün.

Ayrıca, kod üzerinde çalıştığınız türlerin doğru olduğundan emin olun ve gerekirse dönüştürme işlemlerini düzeltin. Copilot kullanarak önerilen kodları uygulamak iyi bir başlangıçtır, ancak sonuçları da mutlaka kontrol edin.