Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

james1983

Becerikli
Kuzenimle Roblox oynuyorduk bilgisayar bir anda dondu ve oyundaki en son duyulan ses döngüye girdi mesela "tatatatatatata" gibi ardından bilgisayar kendini yeniden başlattı.
  • İşlemci: R5 5600X.
  • Ekran kartı: RTX4060.
  • RAM: 32 GB.
Sebebi neden olabilir? (GoodbyeDPI ile oynuyordum)

Grafik sürücüsünün çökmüş olma ihtimali var, bazen olabiliyor böyle şeyler. Stres testi yapın ve birkaç oyunda bilgisayarı test edin. Uzun bir süre yaşanmazsa sıkıntı çıkarmaz.

Bilgisayarı alalı 1 sene oldu ve daha hiç bakım yapmadım.
Durumla alakalı da alakasız da olsa bakımınızı yapmanız iyi olur, zamanı gelmiş yavaştan :)

Çözüm
O an da arkada belki bir sürü uygulama açıktı ya da bir anda bir şey bilgisayarı çok fazla zorladı, fanlar yetemediği için öyle olmuş diye düşünüyorum.
Sağ olun hocam.

Grafik sürücüsünün çökmüş olma ihtimali var, bazen olabiliyor böyle şeyler. Stres testi yapın ve birkaç oyunda bilgisayarı test edin. Uzun bir süre yaşanmazsa sıkıntı çıkarmaz.
Deneyeceğim hocam teşekkürler.

Durumla alakalı da alakasız da olsa bakımınızı yapmanız iyi olur, zamanı gelmiş yavaştan :)
Aslında kasa çok tozlandı ama bakım nasıl yapacağımı bilmediğimden pek ellemek, kurcalamak istemiyorum😁

Grafik sürücüsünün çökmüş olma ihtimali var.
Yani RDR2'de yaşasam mantıklı hissettiriyor ama Roblox'ta yaşayınca bi garip😀

Yani RDR2'de yaşasam mantıklı hissettiriyor ama Roblox'ta yaşayınca bi garip😀
Benim de çöküyor arada Roblox oynarken hocam, zorlanmadan değil de yazılımsal veya anakartla alakalı sıkıntılar oluyor genelde. Özellikle Roblox'ta çökmesi sinir bozucu oluyor :D

Aslında kasa çok tozlandı ama bakım nasıl yapacağımı bilmediğimden pek ellemek, kurcalamak istemiyorum😁
Recep Baltaş'ın Technopat'ta temizlediği birkaç kasa vardı. Rehber tarzında temizlik yapıyordu, aşağıya bıraktım videolardan birini. İsterseniz videolardan bakarak temizlemeye çalışabilirsiniz, takıldığınız kısımda da konu açarsanız yardım gelecektir :)

Ayrıca Alper Karadağ'ın direkt rehber tarzı videosu var mış, bunu da izleyebilirsiniz. Daha kolay olabilir sizin açınızdan bu video.

Benim de çöküyor arada Roblox oynarken hocam, zorlanmadan değil de yazılımsal veya anakartla alakalı sıkıntılar oluyor genelde. Özellikle Roblox'ta çökmesi sinir bozucu oluyor :D
Aynısını bende hissediyorum hocam 😁

Recep Baltaş'ın Technopat'ta temizlediği birkaç kasa vardı. Rehber tarzında temizlik yapıyordu, aşağıya bıraktım videolardan birini. İsterseniz videolardan bakarak temizlemeye çalışabilirsiniz, takıldığınız kısımda da konu açarsanız yardım gelecektir :)

Ayrıca Alper Karadağ'ın direkt rehber tarzı videosu var mış, bunu da izleyebilirsiniz. Daha kolay olabilir sizin açınızdan bu video.

Videolar için teşekkürler hocam en kısa zamanda temizleyeceğim.