Rocket League kitlesi kötü mü?

21931

Deneyimli
Makaleler
1
Merhaba, bir süredir Rocket League'ye başladım ve aktif bir şekilde oynuyorum.

Lâkin çok sinir bozucu şeyler var. Sanki oyuna bunun için gelmiş gibi bilerek kendi kalesine gol atanlar, AFK'lar yüzünden maç kaybetmek, Araplar'ın sövmesi vs. Yani durum bu şekilde. Arkadaşlarımla oynuyorum ancak bir yere kadar, iş güçten sürekli denk getiremiyoruz. Genellikle tek oynuyorum ve ilk maçtan hevesim kaçıyor.

Sizde de durumlar bu şekilde mi? Aktif oynayanlar neler düşünüyor?

Oyun içinde yazışarak chat çok fazla dönmediği için ben bu oyunu oynarken pek sinir olmuyorum açıkçası. Otomatik chatten trollük yapanlara da aynı şekilde karşılık verip eğleniyorum. Sanırım 1200 saatin üstünde Rocket League oynanış sürem olması lazım. Bu zamana kadar en keyif aldığım oyunlardan biri rekabetçi anlamda. Şu anda dünya üzerinde online olan her oyunda belli miktarda toksik kitle var, bundan kaçamazsın. Rocket League’i kitlesi kötü olan oyunlar listesine koymam şahsen.

Bu sorunlar oyundan bağımsız genel diyebilirim. Rekabetçi oyunlar yani 5v5, hero shooter, rekabetçi(özellikle bomba kur ve çöz) gibi modların oyuncuları hırslı olur.

Counter Strike, CoD ve Battlefield gibi oyunların bu oyunlara göre daha uzun ömürlü olmasının sebebi de bireysel oyuncuyu eğlendirmeye yarayan modlarıdır. Rekabetçi dışında TDM, silah yarışı, saldır ve savun gibi herkesin keyif alabileceği modlar içerir. Bu yüzden de en kötü oyuncu veya en hırslı oyuncu birlikte oynayarak bir şeyler yapabilir. Yani tamamen takım oyunu ve rekabete itmez. Geriliyor musun, sinirleniryor musun o halde gir TDM oyna. Rekabet mi istiyorsun(CS2 özelinde) rekabetçi oyna veya harici clientler ile daha kaliteli oyuncular ile oyna. Yani çeşitlilik bolca sunuyorlar.

Rocket League, Overwatch, Marvel Rivals(Marvel markası bile kurtaramadı, halen 100K oynansa da çıkış döneminin 400K yani 300K oyuncu kaybetmiş), Rematch(şu an başları olduğundan keyifli olacaktır ama 1-2 haftaya hiç keyif alınmayacak salyalı bir ortama kendini bırakır), bence bir tık Valorant da giriyor çünkü TDM modu falan keyifli değil. Yani bu tarz oyunlarda oyunun en keyifli dönemi ilk 1-2 ayı falandır. Hatta bana göre 1-2 haftası diyebilirim. Çünkü bu oyunların temel sıkıntısı hatalı mod tercihleri ve karakter ve takım odaklı oynanışlarıdır. Vakit ayıran için keyiflidir. Günde 1-2 saat oynayan için ise eziyettir. İstersen PUBG gibi gerçekci bir Overwatch benzeri yap yine tutmayacaktır. Oyuncular bir yerden sonra kaybetmeyi veya hırslı oyuncunun kazanma azmiyle yapabileceği saçmalıklara katlanmaz.

Bundan sonra yukarıda saydığım hırslı oyuncuların olduğu, ekstra beceri, takım oyunu veya wiki gerektiren bu oyunlar hırslı oyuncuların eğlenmek amaçlı girdiği oyuncuyu ezerek oyuncu tabanın %80'ni temizlerler. Yani kan kaybetmesine yol açarlar. Rekabetçi sistemler bunlar için olsa da yetersizdir. Zaten hırslı oyuncu, kendinden hırslıları görünce smurf dediğimiz yan hesap açıp yine basit oyuncuyu ezer. Yani rekabet sistemi en azından oyuncuyu koruyabilecek kadar iyi bir sistem değildir. Bir de en büyük sorunu oyunlar yeni çıktığında bu sistem oturmaz, eli ayağı düzelene kadar da oyunda oyuncu kalmaz.

Kısaca anlatmak istediğim bu tarz oyunlarda hırslı oyuncular hep olur. Bu oyunları oynayacaksanız ilk 1-2 ayına odaklanın. Mesela şu an Rocket League salmanızı ve Gamepass vb. Rematch oynamanızı öneririm. Hırslı oyuncu oyunun içine sıçmadan 1-2 ay keyif alırsınız.

Yine RL oynayacağım diyorsanız hırs yapmadan oynamak gerekiyor veya ekipler rahatsız ediyorsa yanınıza oyuncu bulmanız gerekiyor. Bireysel bu tarz oyunları oynamayın.

Son düzenleme:
Ben low elodayım plat dia bazen çok toxic ve ırkçılar.

Oyunda 10k saati geçkin bir sürem var. GC2/3 olarak tavsiyem akıl sağlığını korumak istiyorsan arkadaşlarınla oyna. Random gelen m8'lerin %90'ı falan toxic muhtemelen. Kalan %10 da bastırılmış toxic. Bu oyun sayesinde küfür haznem bile gelişmiş olabilir. Chat banı yediğim de tek oyun.

Rocket League'in kitlesinde bence hiçbir sorun yok. Şu anda 2000+ saatim var oyunda. En çok saatimi verdiğim oyunda Rocket League oynarken çok keyif alıyorum. C3-GC1 arası geziyor derecem. Bu elolarda solo bile giriyor olsam birkaç maça hemen kendime oyun içinden duo buluyorum. Çok da eğlenerek oynuyorum. Bu durumdan dolayı İngilizcemin bile geliştiğini, daha iyi anlayıp seri konuşabildiğimi fark ettim. Oyunun bence en güzel yanı, hile gibi bir durumun olmaması; diğer rekabetçi oyunlara nazaran.

Oyunu hayatsız gibi bir günde 10 saat oynadım. Karşıma öyle kötü bir kitle geldi ki, anlatamam. “oyunun kitlesi iyi” diyenler kesinlikle yalan söylüyor. Toplamda 30 saat oynamıştım ama hâlâ gümüşüm. Sadece platin smurflar değil, AFK'ler de karşıma çıkıyor; üstüne bir de toksiklik ve ırkçılık eksik olmuyor. Tam bir zaman kaybı, oyun oynamaya değmez. Şu an ya çok nadir giriyorum ya da hiç oynamıyorum. Bu oyun beni tamamen soğuttu. Eğer sağlam bir duonuz yoksa asla 2V2 girmeyin, çünkü ya karşınızdaki smurf olur ya da oynamasını bilen ama rankı düşük birisi. Oyunu oynarken geçirmediğim sinir krizi kalmadı. Oyunun kitlesi hakkında yorum yapmam gerekirse; ırkçı, küfürbaz, AFK ve son derece sinir bozucu. Bu oyunu sinirlenmeden oynayabilen varsa helal olsun. Kitlesi o kadar kötü ki, “kötü” demek bile onlara iltifat gibi geliyor. Belki abartıyor gibi duruyorum ama bu oyun yüzünden elimi bile parçalamıştım. Dünyanın en kötü 10 oyunu sıralansa, bu oyun kesinlikle birinci sırada olur; hem fizikleri hem de oyuncu kitlesi açısından. Ve bende karşılık verince 1 ay ban vermişlerdi. Epic Games'in desteğinde rage atacaktım zor tuttum kendimi.

Ben de toxic olduklarını düşünmüyorum. Arada geliyor tabii ki hiç gelmeyecek diye bir şey yok ama ben genelde kulaklığımı takıp, oyun içi sohbeti ve hızlı sohbetim kapalı bir şekilde müziğimi açıp takılıyorum. Genelde de takım arkadaşım normal oynayıp gidiyor. Cs'nin yanında şeker gibi oyun.

Chat banı yediğim de tek oyun.
Toplam 10'dan fazla yemiştirim chat banı. Hatta o kadar kötü şeyler söylemeye başlamıştım ki, artık chat banı değil direkt oyun banına döndü olay. En son 2 kere üst üste 30 günlük ban yemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…