21931

Deneyimli
Makaleler
1
Oyuna başlayalı yaklaşık 15 gün oldu. 130 maç oynadım. Ancak eşleştirme konusunda büyük sıkıntılar var. Ben daha doğru düzgün topa vurmayı bilmezken rakip havada topu gezdirip uçan taklalı goller atıyor. Şu smurf denilen oyunculardan da çok var. Eşleştirme de hangi kritere bakılıyor? Galibiyet oranına bakılması güzel olurdu. Haricinde son saniyeler kalan bir maça yönlendirme saçmalıkları da var.

Son düzenleme:
Rekabetçi oynuyorsan rankına göre bakılıyor. Ben champion 3 oynuyorum genelde Grand champion veya champion 2-3 geliyor. Rocket League de smurf olacağını zannetmem oyun zaten sıkıcı hem de oyun süresi 5 dakika gibi gözükse de gollerle falan bayağı uzuyor. Smurflük yapacak kadar eğlenceli bir oyun olduğunu düşünmüyorum.

Rekabetçi oyunlarında eğer eğlence modu TDM, herkesin avantajlı olabileceği (mesela BF oyununda 32v32 en kötü oyuncu olsanız bile, herkesle bir yere ateş açıp birilerini alabilmeniz) gibi modlar yoksa ve hırslı oyuncu değilseniz eğlenmeniz çok zor. Hırslı oyuncuyu oynarken sinirlenen gibi algılamayın. Gerçekten rank, skor vb. değer veren oyuncu. Mesela ben yıllardır FPS oynarım bu şeyleri o kadar umursamıyorum ki. CS'leri topluluk sunucularında, CoD'ları TDM modlarında ve genelde en çok BF'yi özel sunucularda (BF'de hileden ve araçlarla eşitliği bozanlardan korunmanın en iyi yolu) oynadım.

Overwatch, Marvel Rivals ve ucundan Valorant gibi basit bir FPS oyunu olmayan tüm oyunlarda, oyun sizi takım oyunu veya bireysel beceri (ekstra olarak wiki, video izleme) itiyor. Bu oyunlar da doğal olarak daha çok hırslı oyuncuyu elde tutuyor.

Bu oyunların beceriksiz veya oyunu yeni öğrenen biri için en iyi zamanları ilk 3-6 ayı falan oluyor. Oyun bu aylarda genelde eşletme sistemini düzeltemiyor. Düzeltene kadar da çoğu oyuncuyu kaybediyor ve daha hırslı oyuncular kalıyor. Hırslı oyuncu kitle kaybına rağmen oyunda duran daha eğlence odaklı oyuncuyu ezerek rütbe yükseliyor. Rütbe yükseldikçe de kendinden daha hırslıları görüp smurf dediğimiz yan hesabını açıp, kendinden daha yeteneksizleri öldürerek keyif almaya devam ediyor. Her zaman smurf olur bu arada, engellemeniz çok zor.

Eşitleme sistemi ne kadar kusursuz olursa olsun, temelde 5v5, 3v3, 6v6 veya karakter odaklı her oyun bu sonla karşılaşıyor.

Yani burada CoD, BF ve CS gibi oyunların çok oynanmasının nedeni herkesi eğlendirecek modları olması. CoD çok hızlı gelse de alışınca en yeteneksize bile insan aldıracak bir TDM moduna sahip. BF yine çok fazla kişiyle oynadığından (araçlar ile 100-3 giden davarlar hariç) kendi seviyende birilerini bulup veya canı az birini vurmana olanak sağlayacak geniş harita sunuyor.

Kısaca Rocket League ara verin ve şu anlık halen yeni oyuncusunu kaybetmemiş Rematch oynayın. Her türlü daha fazla eğleneceğinizin garantisini veririm. Smurfler geçse bile RL oynayan az oyuncudan dolayı delisi, hırslısı ile oynayacaksınız. Dediğim gibi hırslı bir oyuncu değilseniz, bu oyuncular ile keyif almanız kolay değil. RL rekla myapan bir oyun da olmadığından çok fazla yeni oyuncu gelmiyor. Aslında arada çok işe yaramıyor gibi gözükse de Wargaming gibi reklam yapması lazım.

Rematch da büyük ihtimalle yakın gelecekte aynı kaderi paylaşacak. Aslında FIFA ve CoD oyunlarının senelik çıkması da kazanç dışında bence buna bağlı. Yeni oyuncu o hevesle ilk 1-2 hafta veya 1-2 ayı keyif alıyor. Zaten verdiği para da o keyif için gayet ucuz oluyor.

Son düzenleme:
Dostum zamanla o smurflerden arınıp kendi rankına kavuşacaksın biraz sabret. Oyun seni deniyor. Smurflere karşı kazanamadığını anlayınca bu yeni oyuncuymuş diyecek ve seni kendi seviyenle eşleştirecek. Bu arada adil ve hilesiz bir eşleştirme sistemi olan online oyun görmedim şu ana kadar.

Dostum zamanla o smurflerden arınıp kendi rankına kavuşacaksın biraz sabret. Oyun seni deniyor. Smurflere karşı kazanamadığını anlayınca bu yeni oyuncuymuş diyecek ve seni kendi seviyenle eşleştirecek. Bu arada adil ve hilesiz bir eşleştirme sistemi olan online oyun görmedim şu ana kadar.
Aynen ben uzun süredir oynuyorum eşleştirme sistemi kötü değil. Dişe diş rakipler getiriyor hatta neredeyse.