Yeni anakart aldım. ROG B850-E model. R5 7500F işlemci, G.Skill 32 GB X2 CL30 6000MHz bellek var. 1TB 980 Pro SSD var. Sorun şu; drop yeme sorunu var. Klavyeden ses ayar butonlarına basınca oyunda takılma oluyor. GameLoop PUBG de çok takılma oluyor. Önceki anakart TUF A620 Pro Wi-Fi vardı onda böyle sorun olmuyordu. Sizce sıkıntı nerede? PC boşta iken işlemci 40-45 derecede geziyor. Bir klasör açarken vb. anlık takılma oluyor. TUF RTX 4070 ekran kartı, 750W Corsair güç kaynağı var.

Ses ayarı yapıyorken; sistem oyunu arkaya atıyor olabilir ya da FPS kısıtlanıyor olabilir, arka planda FPS kısıtmalası ayarı varsa onu devre dışı bırakıp denemelisin. Anlık takılmaların çoğu Windows kafasına göre arka planda güncelleme yapıyor bu yüzden çok sıkıntı çektim, güncellemeri manuel yapıp bitirip kapatmalısın. Sistem boşta 40-45 derece sıcaklık değerleri normal.

Yeni anakart aldım. ROG B850-E model. R5 7500F işlemci, G.Skill 32 GB X2 CL30 6000MHz bellek var. 1TB 980 Pro SSD var. Sorun şu; drop yeme sorunu var. Klavyeden ses ayar butonlarına basınca oyunda takılma oluyor. GameLoop PUBG de çok takılma oluyor. Önceki anakart TUF A620 Pro Wi-Fi vardı onda böyle sorun olmuyordu. Sizce sıkıntı nerede? PC boşta iken işlemci 40-45 derecede geziyor. Bir klasör açarken vb. anlık takılma oluyor. TUF RTX 4070 ekran kartı, 750W Corsair güç kaynağı var.
BIOS güncel mi? Bir de düz EXPO açıp geçme, Nebi'nin rehberdeki timing'leri uygula en kötü, biraz iyileşme sağlayacaktır mevcut durumda. Yazılımsal bir sorun yoksa, RAM'e manuel ayar çekmen gerekebilir.

Anakart aldıktan sonra sistemi yeniden kurdun mu? Yoksa direk diğer anakart ile kullandığın Windows'u mu kullanıyorsun?

Normalde yeni anakartın BIOS'u güncelleyip sonra temiz kurulum bir Windows yükleyip ona göre chipset sürücü vsleri yüklemen lazım.