ROG Ryujin 3 Extreme yetersiz mi? Artics Freezer III Pro'ya geçmeli miyim?

Hocam son olarak vdd vsocu falan kaç yapayım test için 1,46 mı 1,50 öi sonradan onları oyun için değiştirmem gerekiyor mu oyun için sadece trefı ve TRFC'yi değiştireceğim değil mi?
VDD 1.45 VDDQ 1.45 VDDIO/MC 1.4 bırak, hata yersen vdd'yi sadece 1.48 yükselt. tRFC 434 tREFI 50.000 bırak test için, testi geçersen testten sonra tRFC 403 tREFI 65.535. Undervoltu -15'ten fazla verme test için. -25'i test etmedin çünkü, sıkıntı yaratır.

Nitro kısmını unutma o kısım önemli. Detaylı verdım onu sana. Diğer ayarların doğru, resimde attığım gibi yap en sonki BIOS resmi.

Tamamdır hocam vdd soc 1,26 birde vddg ler 1,050mw yapacağım değil mi

Nitro kısmını dediğiniz gibi amd oc bölümünden ddr optionstan yapacağım.
Birde bu degrade mevzusu var mış onlar yaşanmaz değil mi işlemci ve ramde

Yok yaşanmaz. Ne dediysem harfiyen uygula sorun yaşamazsın, o resimdeki gibi yap. Yanlış değer girme. Undervolt -15 bırak, -25 stabil olmaz büyük ihtimal bilmiyorum.

Testte ve oyunda kaç derece oluyor ss atarsın, önce testte stabil olduğundan emin ol. Hwinfo ile bakarsın yandan RAM sıcaklığına bir de IOD Hotspot.

Tamamdır hocam akşam testleri yapıp atarım teşekkür ederim.

Tamamdır hocam akşam testleri yapıp atarım teşekkür ederim.
1.45 hata verirse 1.48 yaparsın sadece vdd kısmını, diğer tüm ayarlar elinde var zaten. Zamanlama olarak hata yiyeceğini düşünmüyorum. Gerisi sende bitiyor zaten doğru yazmışsın ayarları voltaj kısmı hariç. Bir de Nitro kısmı yapacaksın anlattığım gibi o kadar. Sonrası test. Undervolt da -15 bırak +75 kalsın clock olarak.

Derece olayına takılma yazın sıcak çalışır bu işlemciler engelleyemezsin, akvaryum kasada da sıcak çalışır.

Tamamdır hocam teşekkür ederim ram sıcaklığı occt ram testinde kaç derece olmalı maksimum.

Tamamdır hocam teşekkür ederim ram sıcaklığı occt ram testinde kaç derece olmalı maksimum.
Değişir, 60 geçmezsen problem yok, OCCT çok ısıtır. O yüzden 50k ve 434 yap dedim, hata yersin yoksa 55-65 arası risk var. Senin amacın zamanlamaları ve voltajı test etmek, boş yere sıcaklık kaynaklı hata yeme. Oyunda da 50 dereceyi geçmezse problem yaşamazsın 403 ve 65535 açısından. 6000 yada 6200 yapmakla alakası yok bunun derece ile alakalı sadece.

70 - 75 derecede de test edebilirsin ama çok sağlıklı olmaz. 60-65 arası ideal fan yoksa RAM'lerde. Fan varsa zaten 45-50 arası oluyor max testte.

Oyundayken üste yazdırma şansım var mı hwinfo da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…