Daha önce sadece termal bakım yaptım.

Ledlere fiziksel zarar vermiş olamazsın değil mi?

Garantisi varsa garantiye ver diyeceğim termal bakım yapmışsın, garantisi yok 😂

Lehim becerin varsa led değişimine gidebilirsin. Büyük ihtimalle 5V ARGB led çipler-şerit ile değişimi oluyordur ancak bakmak lazım.

LED'lere fiziksel zarar vermiş olamazsın değil mi?

Garantisi varsa garantiye ver diyeceğim termal bakım yapmışsın, garantisi yok 😂

Lehim becerin varsa LED değişimine gidebilirsin. Büyük ihtimalle 5V ARGB LED çipler-şerit ile değişimi oluyordur ancak bakmak lazım.

Tabii ki bakım sırasında zarar vermiş olamam, bugüne kadar bir sürü ekran kartına bakım yaptım 😸
Sanırım LED değiştirmekle uğraşmayacağım çok üşendim, en fazla pembe renk kullanırım.

Tabii ki bakım sırasında zarar vermiş olamam, bugüne kadar bir sürü ekran kartına bakım yaptım 😸
Sanırım LED değiştirmekle uğraşmayacağım çok üşendim, en fazla pembe renk kullanırım.

Bir başka seçenek ise servisinde ücretiyle tamir ettirmek. Ancak uygun bir fiyat vereceklerini sanmıyorum.

Ben olsam değiştirir, olmadı beyaz dışındaki renklerde takılırdım 🙂 Zaten seçimin bu yönde.

Bir başka seçenek ise servisinde ücretiyle tamir ettirmek. Ancak uygun bir fiyat vereceklerini sanmıyorum.

Ben olsam değiştirir, olmadı beyaz dışındaki renklerde takılırdım 🙂 zaten seçimin bu yönde.

ASUS servisinden dilim yandı, hiç o topa girmem. ROG STRIX 2060'ım varken kırılan orta fan için verdikleri fiyat o dönem için kartın yarı parasıydı. Tamir gerekirse de kendim yaparım elimden her iş gelir, zaten garantisi yok :)
Şu anlık pembe/mor arası bir renkte kullanıyorum ama kartı söküp bakacağım merak ettim.

Armoury Crate yazılımından ekran kartı ışığını beyaz yapıyorum ama tam beyaz olmuyor, sarımtırak bir ton oluyor. Sorun nedir bilen var mı?
Armoury Crate yazılımım güncel, ekran kartı sürücülerim güncel. Windows'um güncel.

Eki Görüntüle 51290

Eki Görüntüle 51291

Normalde beyaz yanması lazım, eski ROG kartı beyaz kullanıyordum çünkü. En son yazılan motosiklet yorumu dışında ya servise göndereceksiniz ya da sizin dediğiniz gibi farklı renklerde kullanacaksınız. Ayrıca RGB LED'lerin hepsinin yanması gerekiyor beyaz için lee haklı. LED'ler naneyi yemiş fakat ne zaman ne nasıl... Eski versiyon Firmware'e dönüp denediniz mi?

Uygulamadan mavi yapınca mavi renk yanıyor mu peki? Beyaz olması için RGB LED'in hepsi yanması lazım. Red ve Green yanıyorsa renk sarı olur.

Maviler çok sönük yanıyor hatta birkaçı yanmıyor, mor renk hiç yanmıyor. Sanırım LED'lerim bozulmuş. Durduk yere niye böyle olur ki üst seviye kartta? Ben böyle şeyler yaşamamak için ucuz markalar almıyorum.
1716904741071.webp

Maviler çok sönük yanıyor hatta birkaçı yanmıyor, mor renk hiç yanmıyor. Sanırım LED'lerim bozulmuş. Durduk yere niye böyle olur ki üst seviye kartta? Ben böyle şeyler yaşamamak için ucuz markalar almıyorum.
Eki Görüntüle 51319

Maalesef hocam LED'lerde sorun var. Servis ile yaşadığınız tecrübeleri bir kenara bırakırsak ya düzgün ekran kartı tamircisine götüreceksiniz lehim işi ile uğraşmıyorsanız ya da öylece duracak.