Shean

Uzman
Yer
Japonya, Kobe
Esenlikler, herkese iyi sosyaller. Daha bugun fark ettim, uyelerde "Ilk 1000!" diye bir rozet var. Forumun sosyal kismina uye olan ilk 1000 kisiye veriliyormus, en azindan aciklamasinda oyleydi. Kimler var acaba diye ilgimi cekti ve bakarken benden sonra uye olanlarin bile sahip oldugunu gordum fakat bende yoktu. Ben mi sosyale tam uye olamadim bilemedim ama ben kendimde bu rozeti bulamadim. Bu rozet mevzusu nasil bir mantikla isliyor onu da cozemedim, net bir aciklama da bulamadim sitede. Birileri anlatabilir mi bu konuyu.

Adi ustunde ilk uye olan 1000 kiside var bu rozet. Takribi olarak sosyalin acildigi 2023 son gunlerine dogru uye olanlar aldi bu rozeti. Siz 15196. uye oldugunuz icin size yok. Profilinize gittiginizde, URL'de nick'inizden sonra gelen sayi uye numaranizi belirtir.

Rozetlerin sonradan edinilmesinin iki nedeni var diye biliyorum.

1 - Rozetler üyelere direkt verilmiyor. Rozetin gelmesi için üyenin oturum açması gerekiyor.
Yani ‘İlk 1000!’ rozetini yeni edinenlerin bazıları da rozeti aldıktan sonra ilk defa oturum açanlar oluyor.

2 - Ceza aldıktan sonra ceza süresi boyunca rozetler üyeden geri alınıyor ve ceza bitince geri veriliyor.
Rozeti geri aldığında da yeni almış gibi gözüküyor.

Not: 2. değişmiş olabilir, emin değilim.

Son düzenleme:
1 - Rozetler üyelere direkt verilmiyor. Rozetin gelmesi için üyenin oturum açması gerekiyor.
Yani ‘İlk 1000!’ rozetini yeni edinenlerin bazıları da rozeti aldıktan sonra ilk defa oturum açanlar oluyor.
Haa. Tamam bu daha mantikli geldi kulaga. Tesekkur ederim.