Rozetler sistem tarafından otomatik verilmemeli, rozet hakkındaki konu ve kategorilerde aktif olarak gözüken ve etkin, yararlı, anlaşılır çözüm sunan kişilere yetkililer tarafından veya başka bir yol ile verilmeli.
Yetkilileri uğraştırmaktan başka bir işe yaramaz maalesef...

E uğraşsınlar? Rozetler bota atanabilecek kadar basit bir şey değil. Hoş, ben ödüllendirme sistemine tamamen karşıyım ama madem olacaksa bu şekilde olmalı. Bugün yetkilileri uğraştıracak derseniz yarın kategoride rozet sahibi kişileri görünce şoka uğrarsınız.

E uğraşsınlar? Rozetler bota atanabilecek kadar basit bir şey değil. Hoş, ben ödüllendirme sistemine tamamen karşıyım ama madem olacaksa bu şekilde olmalı. Bugün yetkilileri uğraştıracak derseniz yarın kategoride rozet sahibi kişileri görünce şoka uğrarsınız.
4-5 tane art arda indirim konusu açan rozet alıyor. Boş boş indirimler açan da alıyor, yararlı da. O yüzden ben katılıyorum.

Sistemin vermesi yanlış kişilere gitmesini sağlar, moderatörlerin vermesi ise forum içinde kargaşaya yol açar. En mantıklısı rozet denilen saçmalığın ortadan kaldırılması. Forum içinde saçma kişilerin itibar kazanması dışında pek bir işe yaramıyor. Bunu Technopat'ta da yeterince görmedik mi?

Bana kalsa rozet sistemi de kaldırılabilir. Bari h-index tarzı bir sistem getirin sistem verecekse.

Rozetler sistem tarafından otomatik verilmemeli, rozet hakkındaki konu ve kategorilerde aktif olarak gözüken ve etkin, yararlı, anlaşılır çözüm sunan kişilere yetkililer tarafından veya başka bir yol ile verilmeli.

Çok güzel öneri. Daha önce yazmıştım bunu, dikkate alınmadı. Forumdakiler "quantity over quality" mantığı ile hayatta kaldığı için kimsenin işine gelmez böyle olması.

Mesela 50 tane çözüm kastıktan sonra profiline gidip "50. çözüm :cool::cool::cool::cool:" yazmak zorunda.

Veya gidip indirim bile olmayan indirimleri konu diye açıp rozet kasmak zorunda.

Veya bilmediği konular hakkında haksız dahi olsa her türlü topa girme ihtiyacından mütevellit mesaj kasmak zorunda... Zorunda da zorunda kısacası. Bunların tamamı da forumdaki insanların yaş endeksi ile ters orantılı. O yüzden bu öneriyi bir mucize olmazsa unutun.

Rozet sistemi verilecekse @Recep Baltaş @Enes3078 veya onların belirlediği kişilerce verilmeli, bu durumda da verileceği zaman hem Recep hocaya hem de Enes hocama danışılıp onların da kararı gözetilirse bu iş mantıklı olur. Öte yandan sistemin verdiğinde ise mesaj sayısına bakılıyordu sanırım,aslında mesaj başına 3 like olacak şekilde düzenlenirse mantıklı olur, bu durumda da paso konu veya mesaj basanların rozet alması durumu olacak.