WRZ

Uzman
12 Kasım 2024 NVIDIA driver güncellemesi yapana kadar bilgisayarımda en ufak bile sorun yoktu; ta ki güncellemeyi yapana kadar. Ne yapacağımı bilmiyorum. DDU ile Driver'ı kökten sildim, sorun yaşamadığım Driver'ı indirdim; yine aynı hatayı alıyorum. Şu an 5 Aralık 2024 güncellemesi geldi; yine aynı hata. RAM'leri çıkarıp taktım; yine aynı. En son DirectX güncellemesini kurdum ve yine aynı.

Sistem:
  • RTX 2060.
  • R5 3500X.
  • G.Skill 8+8 RAM 3200MHz.

Hatayı yaşadıgım oyunlar:
  • CoD bo6.
  • NFS Unbound.
  • BF2042.
  • Delta Force.
Screenshot_12.webp

1 dakika çok yetersiz, en az 1 saat yapmayı deneyin. Amacımız stabiliteyi ve sıcaklıklara bakmak. İşlemci sıcaklığın yüksek çıkmış gibi gözüküyor, soğutucunu ve en son ne zaman termal macun sürdüğünü öğrenebilir miyim?

Bu arada bilmem etkisi var mı ama 3 dakika yaptım 1 dakika değil işlemci ise 7 ay önce değısti macunu ekran kartı ise 3 ay once.

Bu arada bilmem etkisi var mı ama 3 dakika yaptım 1 dakika değil işlemci ise 7 ay önce değısti macunu ekran kartı ise 3 ay once.
İşlemci sıcaklığı 90 derece. Normalde termal macunların yıldan yıla değiştirilmesi önerilir ancak sizin kullandığınız macun galiba kalitesiz olduğundan dolayı yarı yarıya bir süre kaybı var. Bütçenize uygun iyi bir termal macun alıp işlemciye uygun biçimde sürerseniz sıcaklık sorunu kalkar. Onun dışında oyununuzun çöktüğünü söylediğinizden dolayı uzun süreli testler yapmamız lazım ki çökme sorununun ne olduğunu anlayalım. NFS Unbound'u 1 saate yakın oynamayı denediniz mi?

İşlemci sıcaklığı 90 derece. Normalde termal macunların yıldan yıla değiştirilmesi önerilir ancak sizin kullandığınız macun galiba kalitesiz olduğundan dolayı yarı yarıya bir süre kaybı var. Bütçenize uygun iyi bir termal macun alıp işlemciye uygun biçimde sürerseniz sıcaklık sorunu kalkar. Onun dışında oyununuzun çöktüğünü söylediğinizden dolayı uzun süreli testler yapmamız lazım ki çökme sorununun ne olduğunu anlayalım. NFS Unbound'u 1 saate yakın oynamayı denediniz mi?

Şu an işte oldugum icin aksama NFS'yi deneyecegim size geri dönus yapacagim bir de normalde islemci sicakligini takip ederim ve oyunlarda 75 dereceyi görüyor maksimum burada 90 dereceyi gormesinin sebebi 3 dk %100 de calisması olabilir mi sadece soyluyorum yanlış anlamayin.

Şu an işte oldugum icin aksama NFS'yi deneyecegim size geri dönus yapacagim bir de normalde islemci sicakligini takip ederim ve oyunlarda 75 dereceyi görüyor maksimum burada 90 dereceyi gormesinin sebebi 3 dk %100 de calisması olabilir mi sadece soyluyorum yanlış anlamayin.
Her zaman önemli olan yükteki sıcaklıklardır. İşlemcini yüksek yükte kullanmak zorunda kalınca ne yapacaksın?

Dosya Ekleri

• Screenshot_14.webp
    Screenshot_14.webp
    103,3 KB · Görüntüleme: 70
  • Screenshot_15.webp
    Screenshot_15.webp
    102,3 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_16.webp
    Screenshot_16.webp
    108,3 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_17.webp
    Screenshot_17.webp
    109,7 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Kıt kafalı değilim 1 saat yapmam gerekiyor ama 20 dk Power yaptım sonuç boyle 89 Max.

Sonuçlar böyle ekran kartının sıcaklığı normal çünkü Gigabyte Windforce kullanıyorum fanları bayağı kötü.
Ekran kartında sıkıntı yok. Hot Spot sıcaklıkları yüksek olur genellikle bir problemi yok. İşlemci yüksek çıkmış bir tek ona bir bakım gerekebilir. NFS Unbound'u tekrar oynadınız ve hata aldınız mı?

Ekran kartında sıkıntı yok. Hot spot sıcaklıkları yüksek olur genellikle bir problemi yok. İşlemci yüksek çıkmış bir tek ona bir bakım gerekebilir. NFS Unbound'u tekrar oynadınız ve hata aldınız mı?

Evet NFS girdim oyun modunu açtım direkt dondu arkadaşla Skype de konusabiliyordum ama bir gram bir şey yapamiyorum çok saçma.

Evet NFS girdim oyun modunu açtım direkt dondu arkadaşla Skype de konusabiliyordum ama bir gram bir şey yapamiyorum çok saçma.

Bir de DDU ile en son stabil olarak kullandığım NVIDIA driverına geçtim onunla deneyeceğim.

Bir de DDU ile en son stabil olarak kullandığım NVIDIA driverına geçtim onunla deneyeceğim.

Evet stabil drivera geçtim yine aynı donuyor PC hiçbir şey yapamıyorum saçmalık.

Evet stabil drivera geçtim yine aynı donuyor PC hiçbir şey yapamıyorum saçmalık.

SS te gozüken oyun EA WRC bunu da deneyim dedim ve sonuç ayni ya donanimsal ya da yazilimsal.

Dosya Ekleri

• 20241208_212651.webp
    20241208_212651.webp
    592,9 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme: