EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Gigabyte RTX2070S ekran kartım çok fazla ısınıyordu (yük altında 90) ve çok ısınınca çok kasma oluyordu bu yüzden termal macun aldım ama termal pad de almak istiyorum ancak şu an içindeki orijinal padlerden daha kötü bir pad takarım diye bir korku var. Araştırmalarımda VRAM'lerin üstüne 0,5mm pad geleceği yazıyordu, çok fazla bütçem yok. Orijinal padler kalsın mı yoksa termal macun yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte RTX2070S ekran kartım çok fazla ısınıyordu (yük altında 90) ve çok ısınınca çok kasma oluyordu bu yüzden termal macun aldım ama termal pad de almak istiyorum ancak şu an içindeki orijinal padlerden daha kötü bir pad takarım diye bir korku var. Araştırmalarımda VRAM'lerin üstüne 0,5mm pad geleceği yazıyordu, çok fazla bütçem yok. Orijinal padler kalsın mı yoksa termal macun yeterli olur mu?
Yanlış anlamadıysam yük altında 90 dereceyi gördüğünü söylediniz. Undervolt yapın. Termal pas değişimi yetersiz gelebilir. Rekabetçi bir oyunda aldığınız MHz değerinin aynısını yapın 0.150 volt düşürün sıcaklık bayağı düşer performans kaybı da olmaz.

Evet onu biliyorum ancak çok pahalı.

Yanlış anlamadıysam yük altında 90 dereceyi gördüğünü söylediniz. Undervolt yapın. Termal pas değişimi yetersiz gelebilir. Rekabetçi bir oyunda aldığınız MHz değerinin aynısını yapın 0.150 volt düşürün sıcaklık bayağı düşer performans kaybı da olmaz.

Evet, internetten kartı araştırdığım zaman bu ısınmanın kronik olduğu yazıyordu, boşta 60, yük altında 89 oluyor, 90a çıktığı anda oyun aşırı fazla kasıyor ve 90 derecenin altına düşene kadar kasma devam ediyor.

Peki bu undervolt için hangi programı önerirsiniz ?

Termal ped'lerin orijinalini sanırım bulamazsın, bulsan da eminim gerçekten çok pahalıdır. Termal ped işine girişmeden önce başka ucuz yollu seçenekleri denemelisin.

-Öncelikle kaliteli termal macun dene.
-Kasanın hava akışını iyileştir.. Gerekirse hava akışı daha iyi olan bir kasa al. Ya da kasanda daha kaliteli fanlar kullan. Belki ekstra fan takabileceğin yerler vardır kasada. Ayrıca kasa fanlarının hava akışını doğru ve etkili yapmasını sağlayacağı şekilde konumlandır.
-MSI Afterburner aracılığı ile fan hızlarını arttır.

Bunlar yeterli olmazsa termal ped değişikliğini dene. En azından ben olsam önceliğimi bu saydığım yöntemlere verirdim.

Termal Ped'lerin orijinalini sanırım bulamazsın, bulsan da eminim gerçekten çok pahalıdır. Termal ped işine girişmeden önce başka ucuz yollu seçenekleri denemelisin.

-Öncelikle kaliteli termal macun dene.
-Kasanın hava akışını iyileştir. Gerekirse hava akışı daha iyi olan bir kasa al. Ya da kasanda daha kaliteli fanlar kullan. Belki ekstra fan takabileceğin yerler vardır kasada. Ayrıca kasa fanlarının hava akışını doğru ve etkili yapmasını sağlayacağı şekilde konumlandır.
-MSI Afterburner aracılığı ile fan hızlarını arttır.

Bunlar yeterli olmazsa termal ped değişikliğini dene. En azından ben olsam önceliğimi bu saydığım yöntemlere verirdim.

Zaten ekran kartı için termal macun aldım, salı günü testini yaparım ama bir problem var nedendir bilinmez ekran kartının fan ayarını Gigabyte programından veya herhangi bir fan programından %100 yapsam bile yine de kendi kafasına göre ani hızlanmalar yaşıyor

Evet onu biliyorum ancak çok pahalı.

Evet, internetten kartı araştırdığım zaman bu ısınmanın kronik olduğu yazıyordu, boşta 60, yük altında 89 oluyor, 90a çıktığı anda oyun aşırı fazla kasıyor ve 90 derecenin altına düşene kadar kasma devam ediyor.

Peki bu undervolt için hangi programı önerirsiniz ?
MSI afterburner

Masaüstü bir sistemde bu ekran kartı sıcaklıkları pek normal değil. Kasanız hangi model?

Evet bana da öyle geldi, ekran kartı modeli Gigabyte Windforce RTX 2070 Super, Intertte ufak bir araştırma sonucunda tüm Windforce kartların sıcaklık problemi olduğunu gördüm