Çözüldü RTX 3060 Elden Ring takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ratchet

Yetkin
Dayanamıyorum hep takılma yaşıyorum bu oyunda. Çok istiyorum oynamak ama olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar yardım eden herkese teşekkür ederim öncelikle sorunumu çözdüm diyebilirim.
  • Ayarları Custom yapmak.
  • Oyunun dosyalarını tekrardan doğrulamak.
Belki %100 halletmez ama çok etkiledi akıcılığı.

Ya biri bana bunu demişti de bulamadım yazısını. Acaba Technopat'ta mı yazmıştı bana?
Takılmanın bütün olası sebeplerini yazsak tahminen 200 sayfalık bir kitap olur. Bilgisayar özelliklerinizi, sürücü durumunuzu, oyunun orijinal olup olmadığını, son zamanlarda bilgisayarınızda bir değişiklik yapıp yapmadığınız gibi alakalı olabilecek bilgileri verirseniz yardımcı olabiliriz.

Oyun orijinal sisteme değişiklik de yapmadım.

İşlemciniz nedir?

Ryzen 5 5500.

Oyun açıkken Görev Yöneticisi'ne bakın, %100 olarak hangi parçayı kullanıyor görebilirsiniz. İşlemci veya RAM'leri belki çok kullanılıyordur. Isı değerlerine bakılabilir. Oyunu Yönetici olarak çalıştırın, Görev Yöneticisi'nde Ayrıntılar sekmesine girin ve öncelik atayarak yüksek yapın.

Oyun SSD yerine HDD yüklü ise. İlk başlarda drop yapabiliyor.

Konudan çok alakasız olabilir ama micro stuter sorunlarını ya da en azından bir kısmını, RivaTuner üzerinden fps sabitleyerek kurtarabilirsiniz. Tüm oyunlar içi işe yaramasa da genelde işimi görüyor.

Deneyeceğim.

Konudan çok alakasız olabilir ama Micro stuter sorunlarını ya da en azından bir kısmını, RivaTuner üzerinden FPS sabitleyerek kurtarabilirsiniz. Tüm oyunlar içi işe yaramasa da genelde işimi görüyor.

Oyun zaten sabit FPS ki hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…