windowsss

Becerikli
Sıfır bir RTX 3060 Ti aldım, AAA oyunlar oynayacağım. Monitör alacağım, sizce 1080p mi almalıyım 2K mi, 4K mi ve bu kart DLSS 3 ile Frame Generation destekliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bütçeniz elveriyorsa ve 27 inç bir ekran istiyorsanız 1440p (2K) 144Hz/165Hz bir monitör almanızı öneririm. Kartınızın gücü şu an için 2K'ya yetecektir performansın düştüğü noktalarda DLSS kullanarak bu açığı kapatabilirsin.

Bizde var 1080p oyunculuk için çok rahat yetiyor 2k'da oyunların çoğunda yeter takıldığı durumlarda ayarlardan güzel optimize ederseniz sorun yaşamazsınız. AAA oyunlar için her zaman 2K tavsiyem. Son teknolojileri desteklemese de Nvidia hala güncelleme atıyor karta. Bu arada sorun olmazsa kaç TL'ye aldınız kartı?

Eğer bütçeniz elveriyorsa ve 27 inç bir ekran istiyorsanız 1440p (2K) 144Hz/165Hz bir monitör almanızı öneririm. Kartınızın gücü şu an için 2K'ya yetecektir performansın düştüğü noktalarda DLSS kullanarak bu açığı kapatabilirsin.
DLSS neredeyse hiçbir şey fark ettirmiyor. FG 3000 serisi için yok ama ben OptiScaler ile FG kullanıyorum. Eğer FPS çok önemli değil, yeter ki oyunlar kaliteli görünsün diyorsa 2K monitör mantıklı. Ben single oyun olsa bile 80 FPS'lere düşünce rahatsız hissediyorum.

DLSS neredeyse hiçbir şey fark ettirmiyor. Frame Generation 3000 serisi için yok ama ben optiscaler ile Frame Generation kullanıyorum. Eğer FPS çok önemli değil, yeter ki oyunlar kaliteli görünsün diyorsa 2K monitör mantıklı. Ben Single oyun olsa bile 80 FPS'lere düşünce rahatsız hissediyorum.

RTX 3060 Ti, 2K çözünürlükte AAA oyunları yerel ayarlarda 80 FPS bandında tutacak ham güce sahip değil o yüzden DLSS açsa iyi olur. Optiscaler gibi modlarla Frame Generation kullanman sayısal olarak FPS'i yükseltse de, o akıcılık hissini belirleyen input lag değerini iyileştirmez aksine bozar.

Bizde var 1080p oyunculuk için çok rahat yetiyor 2k'da oyunların çoğunda yeter takıldığı durumlarda ayarlardan güzel optimize ederseniz sorun yaşamazsınız. AAA oyunlar için her zaman 2K tavsiyem. Son teknolojileri desteklemese de Nvidia hala güncelleme atıyor karta. Bu arada sorun olmazsa kaç TL'ye aldınız kartı?
17.bin e aldım (i5 11400f cpu ve 16gb ddr4 ram da aldım) topam 24.bin oldu