4-5 gündür ilgili sorunu yaşıyorum. Oyunu oynarken anlık 1 saniye takılma oluyor, sonra devam ediyor. Takılarak geçiş yapıyor yani. Ekran kartı sürücüsünü güncelledikten sonra olmuş olabilir. DDU ile silip eski sürümleri denedim, yine düzelmiyor.
Video :
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Oyun Dosyalarını Kontrol Et:
- Steam veya oyunun bulunduğu platform üzerindeki oyun dosyalarını doğrulayın. Bunu yaparak bozuk veya eksik dosyaların onarılmasını sağlayabilirsiniz.
2.
Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Oyun oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın. Özellikle, CPU ve bellek kullanan uygulamaları kapatmak performans artırabilir.
3.
Güç Ayarlarını Değiştirin:
- Bilgisayarınızın enerji planını "Yüksek Performans" olarak ayarlayın. Denetim Masası'ndan "Güç Seçenekleri"ne gidip bu ayarı yapabilirsiniz.
4.
Oyun Ayarlarını Düşürün:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Özellikle gölgeler, anti-aliasing gibi yüksek kaynak kullanan ayarları azaltın.
5.
Ekran Kartı Sıcaklıklarını Kontrol Edin:
- MSI Afterburner veya benzeri bir yazılım kullanarak ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edin. Eğer sıcaklık çok yüksekse, soğutma sisteminizi veya kasa hava akışını iyileştirmeniz gerekebilir.
6.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Windows güncellemelerini kontrol edin. İşletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.
7.
Hafıza (RAM) Kontrolü:
- Depolama alanınızı ve RAM’inizi kontrol edin. RAM’inizde bir sorun olup olmadığını anlamak için memtest gibi bir yazılımı kullanarak test yapın.
8.
Oyun İçinde Hızlı Yükleme Seçenekleri:
- Eğer varsa, "hızlı yükleme" veya "hızlı kaydetme" gibi oyun içi ayarları devre dışı bırakmayı deneyin.
9.
Discord veya Diğer İletişim Uygulamaları Kapatın:
- Eğer oyun oynarken Discord veya başka bir sesli iletişim uygulaması kullanıyorsanız, bunu kapatmayı deneyin. Bu uygulamalar bazen performans sorunlarına neden olabilir.
Bu adımları takip ettikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, sisteminizle ilgili daha fazla teknik bilgi sağlayabilirsiniz. Özellikle, CPU, RAM miktarı ve işletim sistemi gibi detaylar sorun tespiti için yardımcı olacaktır.