Detaylar
Kim cevapladı?Hangi yazılımda boşta 55W gözükmekte?
Panda
Başarılı
Görselleri ekliyorum hemen, NVIDIA'nın pcat programı var dev. kullanıcıları için. orada ölçüm yapmışlar kart 15W çekiyor ve yazılımsal bir hata olduğunu söylemişler ve ben size birden çok uygulamada aldığım oranı göstereceğim. Hatta CMD üzerinden açtığımda ise NVIDIA N/A girdisi veriyor yani değer okuyamıyor. bu birçok kişinin başına gelmiş. bu konuda engin bilginize ve networkünüze ihtiyaç duyuyorum. Bende bir Rizeli olarak selamları iletiyorum.
Ek olarak MSI destek bölümünde (Link) bu anlattığım çalışmayı yapan arkadaş görsel eklemiş onu da incelemenizde fayda var. Son olarak bazı forumlarda NVIDIA bu durum anlatılmış fakat NVIDIA sürücülerinin düzgün çalıştığı söylemiş ama öyle bir durum bence yok. yine çözerse bu işi siz çözersiniz diye düşündüm ve çok sağlam bir çözüm videosu olur. @Recep Baltaş
Ek olarak MSI destek bölümünde (Link) bu anlattığım çalışmayı yapan arkadaş görsel eklemiş onu da incelemenizde fayda var. Son olarak bazı forumlarda NVIDIA bu durum anlatılmış fakat NVIDIA sürücülerinin düzgün çalıştığı söylemiş ama öyle bir durum bence yok. yine çözerse bu işi siz çözersiniz diye düşündüm ve çok sağlam bir çözüm videosu olur. @Recep Baltaş
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın grafik kartında güç tüketimini bildiren bir sensör bulunmuyormuş, bu nedenle kullanılan yazılımlar yanlış değerler gösteriyormuş.
- Arka planda Wallpaper Engine gibi bir yazılım çalışıyor mu?
- Görev Yöneticisi altında GPU sekmesinde GPU'nun farklı bölgelerinde kullanım var mı?
- Kaç monitör bağlı sisteme ve DSR açık mı?
- Windows sürümünüz nedir?
Linki eklemeyi unutmuşum; https://www.nvidia.com/en-us/geforc...3136/rtx-4060-idle-power-consumption-50watts/
Panda
Başarılı
-W.E. Kullanmıyorum.
- Arka planda Wallpaper Engine gibi bir yazılım çalışıyor mu?
- Görev Yöneticisi altında GPU sekmesinde GPU'nun farklı bölgelerinde kullanım var mı?
- Kaç monitör bağlı sisteme ve DSR açık mı?
- Windows sürümünüz nedir?
-Değerler 0
-Tek monitör.
-Winver 22H2 (İS 22621.3527)
Net bilgi için @Recep Baltaş hocamdan geri dönüş bekliyorum. @dynamics kardeşimede teşekkür ederim.
Son düzenleme:
Kullandığın grafik kartında güç tüketimini bildiren bir sensör bulunmuyormuş, bu nedenle kullanılan yazılımlar yanlış değerler gösteriyormuş.
Bulunmadığı konusunda emin misin? NVIDIA 40 serisi grafik kartlarında çıkardığı ilk güncellemelerde sensörle alakalı sorunları bilinen sorunlar kısmına yazıyordu. Olmayan bir şeyin sorunu hakkında neden bilgilendirme yapsınlar?
Paylaştığım linkte ne yazıyorsa o arkadaşlar, detaylı araştırma yapmadım.Bulunmadığı konusunda emin misin? NVIDIA 40 serisi grafik kartlarında çıkardığı ilk güncellemelerde sensörle alakalı sorunları bilinen sorunlar kısmına yazıyordu. Olmayan bir şeyin sorunu hakkında neden bilgilendirme yapsınlar?
Panda
Başarılı
Bulunmadığı konusunda emin misin? NVIDIA 40 serisi grafik kartlarında çıkardığı ilk güncellemelerde sensörle alakalı sorunları bilinen sorunlar kısmına yazıyordu. Olmayan bir şeyin sorunu hakkında neden bilgilendirme yapsınlar?
Bazı forum konularında da (Reddit) nvidianın bu konuyu kabul etmeme gibi geri dönüşlerde bulunduğu yazıyor.Paylaştığım linkte ne yazıyorsa o arkadaşlar, detaylı araştırma yapmadım.
O zaman şöyle yapalım bende çok emin olamadım. Neden sensör koymasınlar insan bir düşünmüyor değilim ama bu işi en iyi bence @Recep Baltaş hocam açıklığa kavuşturacaktır. Güzelde bir videoyla tançlandırır. Recep hocamdan net dönüşler bekliyorum.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-