Hazır sistemlerin şu saçmalığına anlam veremiyorum, 4060 Ti yerine 4060 almak için ekstra 3.500 TL para ödüyorsun.

1737995996109.webp

Kasa konusunda şöyle diyeyim içindeki PSU'nun 600W modeli solumda kutusunda yatıyor. PSU'ya güvenebilirsiniz ama güç giriş soketine güvenmemenizde fayda var;

Sizi bilmemde Rampage cidden rezillik vatandan taksitle beraber 2K ya patladı şimdi o paraya NZXT C750 alabiliyormuşum veya şimdiki FSP PSU mu olay:
PSU'nun iyi yanı olarak kutusunda çıkan Rampage yazılı bir torbası var çok hoşuma gitti bir de 6+2 pin birleştirmesi güzel (yani kolay kanallı tip olduğundan oturuyor ve dağılmıyor, kullandığım FSP PSU da bu yok kablolar takılı olmazsa dağılıyor)
Her akşam olduğu gibi PC'yi kapatacağım gidip yatacağım. Soketi o kadar rezaletki PSU sürekli Ark yapıyor -PC'nin USB Power ayarı açıktı rgblerim PC kapalıykende yanıyor- bu arada aynı kabloyu FSP PSU'ya da taktım gram Ark yapmıyor. Neyse kapatıyordum PSU Ark yaptı sistem bir anda gitti ama RGB'ler yanıyor. Bende bir şey yok zannettim şalter o halde açık yattım. Sabah bir bakayım dedim açmaya çalıştım. Sistem start almıyor PSU'nun şalterini kapayıp açtım PWR pinlerine dokundum "güm" PSU patladı böyle bir güzel patlak condansator kokusu geliyor. Anakarttaki zarar ziyan fan soketleri gg hala çalışıyor ama daha ne zarar aldı bilmiyorum. Everest klavyede kullanıyorum bazen tuşlar kendi basıyor oyun oynarken araba durduk yere sağa sola çekiyor :D ha ama bütçesine göre klavyeye lafım yok.

AM3 anakartım kısmen hasarlı şu an yani diyecek bir şey yok. PSU hala sağlam 12v ve 5 v kanalları olması gerektiği gibi çalışmakta.

Benim önerim kasanın kesinlikle Vento yapılması olur. İçindeki fso 650W PSU'yu aktif bir şekilde kullandım hatta baş aşağı bile baktı bir ara. Hiçbir sıkıntısı olmadı çok şükür sokette salma vs yok. Ama fanı bayağı sesli hissediliyor.

Sistem özelleştirme ile beyaz yapılmaya çok müsait duruyor bu arada :D