Siz dediniz hocam normal değil diye. Şimdi MSI Afterburner üzerinden power limit'i 85'e çektim FPS aynı kaldı ve sıcaklık 70-73 derece arasına düştü.

Hava dediğim gibi 32-33 derece. Üstelik çatı katı olduğu için daha çok sıcak oluyor. Ondan da olabilir. Bende o sıcaklığı hissediyorum kendimde.

Ona bakayım hocam bakmadım. Nereden bakabilirim acaba? Nvidia + MSI Afterburner'da gözükmüyor.
Gpu-z ya da Hwinfo ile bakabilirsin.

80 derece sıcaklık oyun sırasında biraz yüksek ama normal sayılabilir. Oyun sırasında 80 derecenin altı normal sayılır.

NVIDIA RTX 4060 için üst sınırı 90 derece olarak belirtmiş. 80 derece sıcaklık karta bir zarar vermez.

Screenshot_1.webp

Ekran kartı sıcaklığını düşürmek istiyorsan şu yöntemi de deneyebilirsin istersen.

Hocam normal derecem 73-75 arasında iken hotspot 80-90 arası gidip geliyor. 90 genellikle. Ancak 1700 RPM çalışıyor kart.

Hotspot, ekran kartının belirli bir noktasının gördüğü en yüksek sıcaklık derecesi. O kısım 80 dereceyse normal sayılabilir. Oyun sırasında GPU 73-75 derecede çalışıyorsa o da normal.

2000 RPM olduğu halde 80 oluyorsa, macunlarda ve kasada bir problem yoksa o kartın soğutması çöptür. Yapılacak tek şey undervolt gibi eğer bunları yaptıysan.

2000 RPM olduğu halde 80 oluyorsa, macunlarda ve kasada bir problem yoksa o kartın soğutması çöptür. Yapılacak tek şey undervolt gibi eğer bunları yaptıysan.
Yukarı SS attım. 1700 RPM'de o sıcaklıklar vardı. Kasada problem yok. Yeri falan düzgün. Belki hava akışı iyi değildir bilmiyorum. Modelini başlığa yazdım.

Undervolt yaparsam rahatlar sanırsam. Yani 4060'ın bu kadar ısınmaması lazım aslında 100W bir şey çalışıyor.

Giriş seviye kartın 80 derece olması çk garip. Aynı şey başıma gelse direkt iade ederdim.