KayraSct

Çalışkan
Merhaba, 5 aylık sistemimde Micro-stutter sorunları vardı. Oyun yüzündendir deyip sorun etmemiştim ama Witcher 3'te bile aynı sorun olunca yazmak istedim. Forum forum gezdim, birçok ayar denedim ama çözüm bulamadım. Aşağıya sistem bilgilerini ve denediğim çözümleri yazacağım, yardımınız dokunursa çok teşekkür ederim.

Sistem: RTX 4070 Super, Ryzen 7500F, Crucial 6000 MHz 16x2, 1 TB SSD, ASUS B650M-K anakart.

Denediklerim:
BIOS güncellemek
EXPO açmak
Oyun modunu açıp kapatmak
Windows 10-11 denemek
ISLC kullanmak
Grafikleri düşük ayarlarda kullanmak,
İşlemciye OC yapmak
DDU ile driver kaldırmak
SysMain, EnablePrefetch gibi ayarları kapatmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU, RAM, ekran kartı veya SSD kaynaklı olabilir. Tek tek denemen lazım. Bende RAM ve ekran kartı birlikte bu sorunu yaratıyordu.

Hocam 1-2 saat boyunca bütün her yeri araştıracağım eğer azalırsa veya kaybolursa yazarım bari insanlar yararlansın herkeste farklı tepki gösterir çözümler.

PSU, RAM, ekran kartı veya SSD kaynaklı olabilir. Tek tek denemen lazım. Bende RAM ve ekran kartı birlikte bu sorunu yaratıyordu.

Hocam, galiba dediğiniz gibi elektrik kaynaklıymış. Eskiden PC odasını değiştirip televizyona taktığım için fark etmemiştim. Şimdi monitörle değiştirdim ve Witcher 3’te sorun çözüldü. Dark Souls 3’te hâlâ var ama o oyun galiba optimizasyon sorunlu; mikro takılmalar kaldı ve droplar vardı. Yine de servise bir kontrol yaptırmakta fayda var.

Hocam evde elektrikle alakalı değilmiş bugün garantide temiz yanıtı geldi ama nasıl geldi anlamıyorum %1'ler 50 de 90 FPS alırken.

Son düzenleme:
Hocam 1-2 saat boyunca bütün her yeri araştıracağım eğer azalırsa veya kaybolursa yazarım bari insanlar yararlansın herkeste farklı tepki gösterir çözümler.

Hocam, galiba dediğiniz gibi elektrik kaynaklıymış. Eskiden PC odasını değiştirip televizyona taktığım için fark etmemiştim. Şimdi monitörle değiştirdim ve Witcher 3’te sorun çözüldü. Dark Souls 3’te hâlâ var ama o oyun galiba optimizasyon sorunlu; mikro takılmalar kaldı ve droplar vardı. Yine de servise bir kontrol yaptırmakta fayda var.

Hocam evde elektrikle alakalı değilmiş bugün garantide temiz yanıtı geldi ama nasıl geldi anlamıyorum %1'ler 50 de 90 FPS alırken.
Hocam aklıma gelen her şeyi aktarmıştım ayriyeten basit ama akıcılık noktasında fayda sağlayan bir diğer ayarı yaptırayım size:

Optimizasyonu iyi (Varsa Rainbow Six Siege öneriyorum), normalde 150-250 FPS alabildiğin bir oyunu aç ve sırası ile şu ayarları uygula;

Nvdia denetim masası --> Gsync & Vsync açık , düşey senkronizasyon açık, doku süzme yüksek performans seç

Oyuna gir --> düşey senkronizasyon kapalı, DLSS (varsa) quality

Bu şekilde bir dene. Bu sabit FPS alıp görüntünün iyileşmesini sağlar. Mikro tekleme sorununu direkt çözmeyebilir.

NOT: Eğer ki oyunu açtığında %1 çok düşük olursa ve oyun destekliyorsa FG (Frame Generation) özelliğini aktif et. Böylece monitörün kaç hertz ise oyunun o değere yaklaşması sağlanacak.

Ben bu şekilde oynuyorum, gayet memnunum. Umarım işe yarar.

Hocam aklıma gelen her şeyi aktarmıştım ayrıyeten basit ama akıcılık noktasında fayda sağlayan bir diğer ayarı yaptırayım size:

Optimizasyonu iyi (varsa Rainbow Six: Siege öneriyorum), normalde 150-250 FPS alabildiğin bir oyunu aç ve sırası ile şu ayarları uygula;

NVIDIA Denetim Masası --> G-SYNC & V-Sync açık, düşey senkronizasyon açık, doku süzme yüksek performans seç.

Oyuna gir --> düşey senkronizasyon kapalı, DLSS (varsa) quality.

Bu şekilde bir dene. Bu sabit FPS alıp görüntünün iyileşmesini sağlar. Mikro tekleme sorununu direkt çözmeyebilir.

Not: Eğer ki oyunu açtığında %1 çok düşük olursa ve oyun destekliyorsa Frame Generation (frame generation) özelliğini aktif et. Böylece monitörün kaç Hertz ise oyunun o değere yaklaşması sağlanacak.

Ben bu şekilde oynuyorum, gayet memnunum. Umarım işe yarar.

Hocam hiç böyle şeylerle uğraşmamak daha iyi olurdu ama yapmaya mecburuz büyük ihtimalle servis bir şey bulmadığı için en basitinde Minecraft'ta bile oluyor.