UGURPRODUCTION
Becerikli
Sistemim:
Arkadaşlar el birliğiyle benim sorunumu çözelim. 3 senedir uğraşıyorum hala şu takılmalardan kurtulamadım.
Herkesi öncelikle yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim. Sorun DP kablosundan değilmiş.
Bugün bu DP kablosunu aldım: https://www.akakce.com/displayport-...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCwc2p0ylqsTnd-dwvyiKp_m-
TLOU2'de çok küçük milisaniyelik takılma yaşadım gitti. Yarın bunu iade edip önceden 16 GB düz modül aldığım RAM'in üstüne bir 16 daha alacağım 16x16 olacak. 8+8 = 16 GB RAM'i çıkaracağım.
Belki RAM yetmiyor diyeceğim de yine kendimi kandıracağım. Ben kafayı yiyeceğim. 500 TL'lik DP aldık yine aynı tas aynı hamam.
Siz ne öneriyorsunuz arkadaşlar?
Yaptıklarım:
Yardımcı olursanız farklı önerileriniz varsa bilen arkadaşlar uğraşalım beraber.
- GPU: RTX 4070 1 Click OC 2X 12 GB
- CPU: AMD Ryzen 7 7700
- RAM: XPG 8 GB DDR5 5600MHz CL46 (2x)
- Monitör: TUF Gaming VG27AQ
- M.2: WD Black SN850 1 TB NVMe SSD.
- Soğutucu: Snowman kule tipi fan kullanıyorum 100TL'lik termal macun ile.
- Anakart: MSI PRO B650M-P anakart.
- PSU: MSI MAG A650BNL 650W 80 Plus Bronze
Arkadaşlar el birliğiyle benim sorunumu çözelim. 3 senedir uğraşıyorum hala şu takılmalardan kurtulamadım.
Herkesi öncelikle yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim. Sorun DP kablosundan değilmiş.
Bugün bu DP kablosunu aldım: https://www.akakce.com/displayport-...BwE&gbraid=0AAAAADsWTCwc2p0ylqsTnd-dwvyiKp_m-
TLOU2'de çok küçük milisaniyelik takılma yaşadım gitti. Yarın bunu iade edip önceden 16 GB düz modül aldığım RAM'in üstüne bir 16 daha alacağım 16x16 olacak. 8+8 = 16 GB RAM'i çıkaracağım.
Belki RAM yetmiyor diyeceğim de yine kendimi kandıracağım. Ben kafayı yiyeceğim. 500 TL'lik DP aldık yine aynı tas aynı hamam.
Siz ne öneriyorsunuz arkadaşlar?
Yaptıklarım:
- Önceden AMD ekran kartı vardı dedim herhalde AMD ekran kartı sorumlu RTX 4070'e geçtim aynı mevzular takılmalar vb. durumlar.
- Ryzen 5 5600 vardı belki de darboğaz oluyor dedik, Ryzen 7 7700'e geçtim yine aynı mevzu.
- 1080p monitör keza darboğaz yapıyor dedik 2K monitör'e geçtik, yine aynı mevzu.
- Arkaplan uygulamaları vs. her şey kapalı aklınıza ne gelirse.
- Ekran kartına OC, işlemciye OC, undervolt her şeyi yaptım fayda etmedi.
- OCCT test yaptım hepsi temiz çıktı.
- BIOS sıfırladım, BIOS güncelledim, format attım aynı terane.
- O kadar çok uğraştım BIOS ayarlarımı da bozdum JBAT1 kısa devre yapıp BIOS sıfırladım. Hatta dün CPU LED ışığı da yandı kendini kapattı PC. Sonra PC'yi açtım 1 saat sorun yoktu yine ışık yandı yien kapandı. Bugün de tüm donanımları çıkarıp taktım şu anlık sorun yok gibi.
- CPU sıcaklığının maksimum 85'e kadar çıktığı oluyor. Sıcaklık sorun oluyor desem undervolt yaptım vs. yine aynı mevzular. Gerçi gücünü düşürdükten sonra sıcaklığı düşürsek de pek anlamı kalmıyor ama önemli olan sıcak 65 derece civarı gerçek gücünde çalışması.
- RDR2, Spider-Man 2, TLOU2'de özellikle FPS dalgalanmaları, salisiyelik droplar yaşıyorum. Ve bunlarda da optimize ayar, mod aklınıza ne geldiyse yaptım.
Yardımcı olursanız farklı önerileriniz varsa bilen arkadaşlar uğraşalım beraber.
Son düzenleyen: Moderatör: