Seninki kirmizida takili, oradan cikarip yesile takacaksin.Benim anakartımda bir tane yuva var yanılmıyorsam.
Detaylar
Kim cevapladı?UGURPRODUCTION
Becerikli
Size ben bir resim atayım bep kasanın içinden anlamıyorum hocam.Seninki kirmizida takili, oradan cikarip yesile takacaksin.
Dediklerinizi yaptım deneyeceğimde.GSYNC olaylarını yaptım zaten açık-kapalı şekilde.Biosta güncel.Monitörün Adaptive-Sync ve G-Sync özelliğini hem panelden hem de Nvidia ayarlarından kapatıp tekrar deneyebilir misiniz? Ek olarak Windows güç planı dengelide kalsın, pcie güç yönetimini kapalı yapıp dener misiniz bu SS'teki attığım ayarlar ile birlikte?
Eki Görüntüle 167025
RAM için zamanlama ayarları verecektim fakat burada böyle bir opsiyon söz konusu değil, o da bir tık yardımcı olurdu. Bu RAM'ler Samsung ya da Micron olması lazım. Hynix olsaydı yardımcı olabilirdim. Ek olarak en son sürüm BIOS'a güncellemenizi tavsiye ederim. 2x8 16 GB Ram bazı oyunlar için yeterli değil, bazı oyunlar sırf bu yüzden bile drop yapabilir 1440p'de, bilginize.
M.2 SSD için lane sharing mevzusu var ise denildiği gibi diğer yuvalarda deneyin, çipsetin kontrol ettiği olur ya da direkt olarak CPU'nun kontrol ettiği ama ekran kartı yuvasını x16'dan x8'e düşürmeyen yuvada takıp deneyin. SSD firmware mevcut ise uygulamasını indirip onu güncellemeyi deneyin. Şimdilik aklıma gelenler bu şekilde.
Resim atip isaretledim zaten.Size ben bir resim atayım bep kasanın içinden anlamıyorum hocam.
Dediklerinizi yaptım deneyeceğimde.GSYNC olaylarını yaptım zaten açık-kapalı şekilde.Biosta güncel.
- Makaleler
- 1
AM5 sistemlerde stutter sorunu olabiliyor RAM yüzünden. AM5 sistemde uygun RAM seçimi adlı video serisi mevcut videoda, Hynix-A RAM almanız gerekiyordu, sanırım sizdeki RAM'ler Micron, o yüzden alt zamanlama falan girmeniz mümkün değil. Eğer bütçe varsa 2x16 tavsiye ederim, ilgili video serisini YouTube'dan izleyip tüm detayları öğrenebilirsiniz sisteminiz adına.Size ben bir resim atayım bep kasanın içinden anlamıyorum hocam.
Dediklerinizi yaptım deneyeceğimde.GSYNC olaylarını yaptım zaten açık-kapalı şekilde.Biosta güncel.
UGURPRODUCTION
Becerikli
WD yazan mavi ışıklı SSD.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
M2 SSD ile alakalı bir durum var ise slot değişip diğer slota takın ve firmwaresi mevcut ise onu güncelleyin. Sorun devam ederse 2x16 Hynix A-Die RAM öneririm bütçeniz varsa, ilgili video serisinde tüm detaylar mevcut. @UGURPRODUCTION
Benim attigim resimde isaretledigim yuvada gorunuyor. Oradan ciakrip ekran kartinin altinda kalan yuvaya takacaksin. Anlamiyorsan bilen birine yaptir. Bozarsin yoksa sistemi. Sonra gelme acilmiyor diye.
UGURPRODUCTION
Becerikli
AM5 sistemlerde stutter sorunu olabiliyor RAM yüzünden. AM5 sistemde uygun RAM seçimi adlı video serisi mevcut videoda, Hynix-a RAM almanız gerekiyordu, sanırım sizdeki RAM'ler Micron, o yüzden alt zamanlama falan girmeniz mümkün değil. Eğer bütçe varsa 2x16 tavsiye ederim, ilgili video serisini YouTube'dan izleyip tüm detayları öğrenebilirsiniz sisteminiz adına.
M.2 SSD ile alakalı bir durum var ise slot değişip diğer slota takın ve Firmware'si mevcut ise onu güncelleyin. Sorun devam ederse 2x16 Hynix a-die RAM öneririm bütçeniz varsa, ilgili video serisinde tüm detaylar mevcut. @UGURPRODUCTION
Hocam 3500t bütçem var. Ben gittim DP kablosu aldım 500T'ye. Onu yarın iade edip üstüne ya aynı marka RAM'lerimden bir 16 GB modül daha alıp 16x16 yapacağım. Ya da dediğiniz gibi marka RAM'e mi geçiş yapayım. Ya da Power değişimi ne yapacağım şaşırdım artık.
Vidayı söküp alt tarafa takacağım niye bozulsun ki? Birde veriler gitmez değil mi?Benim attigim resimde isaretledigim yuvada gorunuyor. Oradan ciakrip ekran kartinin altinda kalan yuvaya takacaksin. Anlamiyorsan bilen birine yaptir. Bozarsin yoksa sistemi. Sonra gelme acilmiyor diye.
- Makaleler
- 1
İlk tavsiyem m2 firmware var ise güncelleyin yazılımından, bir de anakart sitesine girip bakın, sizin modelde gpu slotunu x16'dan x8'e kısıyor mu, eğer kısıyorsa alttaki çipsetin kontrol ettiği yuvaya takmanız lazım. Sorununuz çözülmezse Patriot 2x16 6000 c30 RAM alın 3500-4000 TL bandında satılıyor, hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. En ucuz yollu bunu önerebilirim. Micron,Samsung RAM'ler AM5 için uygun çalışmıyor, her şeyden bağımsız olarak stuter sorunu mevcut. İlgili video serisini izlerseniz tüm detayları öğrenebilirsiniz.Hocam 3500t bütçem var. Ben gittim DP kablosu aldım 500T'ye. Onu yarın iade edip üstüne ya aynı marka RAM'lerimden bir 16 GB modül daha alıp 16x16 yapacağım. Ya da dediğiniz gibi marka RAM'e mi geçiş yapayım. Ya da Power değişimi ne yapacağım şaşırdım artık.
UGURPRODUCTION
Becerikli
İlk tavsiyem M.2 Firmware var ise güncelleyin yazılımından, bir de anakart sitesine girip bakın, sizin modelde GPU slotunu X16'dan X8'e kısıyor mu, eğer kısıyorsa alttaki çipsetin kontrol ettiği yuvaya takmanız lazım. Sorununuz çözülmezse Patriot 2x16 6000 C30 RAM alın 3500-4.000 TL bandında satılıyor, hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. En ucuz yollu bunu önerebilirim. Micron, Samsung RAM'ler AM5 için uygun çalışmıyor, her şeyden bağımsız olarak stuter sorunu mevcut. İlgili video serisini izlerseniz tüm detayları öğrenebilirsiniz.
Sağ olun ilgilendiğiniz için. Bu dediklerini deneyip size bilgi vereceğim. Bir de hocam galiba ekran kartını sökmem lazım takmam için. Ve o dediğiniz olaya sizin bakma şansınız var mı? Ekran kartı kısma olayını. Ben pek anlamıyorum mevzuyu. Firmware var güncel bu arada.