M.2_1 slot hatlari CPU'dan, M.2_2 hatlari ise chipsetten demisler. CPU'dan gelen PCIe ile ortak olur. Chipsetten gelen ise ayri hat olur.Eğer bölüyorsa da ben göremedim, gözümden kaçmış olabilir. Tam olarak nerede böldüğünü yazmışlar. GPU-Z'de X16 görünüyor bir de. Tam emin olamadım o açıdan.
Eki Görüntüle 167031
Eki Görüntüle 167032
Detaylar
Kim cevapladı?UGURPRODUCTION
Becerikli
M.2_1 slot hatlari CPU'dan, m. 2_2 hatlari ise chipsetten demisler. CPU'dan gelen PCI-e ile ortak olur. Chipsetten gelen ise ayri hat olur.
Yani hocam diyorsun ki ekran kartını çıkar SSD'yi alta mı tak diyrosun? Bir de veriler gider mi 50 defa sordum
M.2_1 slot hatlari CPU'dan, m. 2_2 hatlari ise chipsetten demisler. CPU'dan gelen PCI-e ile ortak olur. Chipsetten gelen ise ayri hat olur.
Diski 1. slota takman daha iyi olur, senin de soyledigin gibi dogrudan CPU'ya bagli veriyolu bulunuyor cunku. Bu da ufak capli da olsa gecikmeyi iyilestiriyor. Böyle bir yazıda buldum ne diyorsunuz bu olaya?
Son düzenleme:
O yuzden baskasina yaptir dedim. Yanlis anlama da senin yapabileceginden emin degilim. Bence bilen birine yaptir. Duzgun yapildiginda sorun cikmaz, veri kaybi olmaz. Hata yaparsan sistemi cop edebilirsin. O yuzden bilen biri yapsin.Yani hocam diyorsun ki ekran kartını çıkar SSD'yi alta mı tak diyrosun? Bir de veriler gider mi 50 defa sordumeğer var ya çözülürse sana ne kadar dua ederim biliyor musun
diğer arkadaşta çok yardımı oluyor çok sağ olasın. Bir de bak ekran kartının altında olacak SSD soğutma boşa düşmesin engellemesin yani?
Diski 1. slota takman daha iyi olur, senin de soyledigin gibi dogrudan CPU'ya bagli veriyolu bulunuyor cunku. Bu da ufak capli da olsa gecikmeyi iyilestiriyor. Böyle bir yazıda buldum ne diyorsunuz bu olaya?
UGURPRODUCTION
Becerikli
O yuzden baskasina yaptir dedim. Yanlış anlama da senin yapabileceginden emin degilim. Bence bilen birine yaptir. Duzgun yapildiginda sorun cikmaz, veri kaybi olmaz. Hata yaparsan sistemi cop edebilirsin. O yuzden bilen biri yapsin.
Ne gibi hata hocam anlamadım? Vidaları sökü alta takacağım bu kadar değil mi?
Dedigim gibi yanlis anlama. Sonucta bu is teknik bir deneyim gerektiriyor. Zor degil elbette ama ilk defa yapacagin belli. Sorun yasarsan sen soyledin yaptim deme sonra. Bence bu konuda tecrubesi olan birini bul, en azindan onun denetiminde yap. Ben muhendisim ama ilk defa gordugum bir alette calismadan once eger deneyimli bir teknisyen varsa gidip ciraklik yapiyorum yaninda aleti ogrenene kadar. Bu isler boyle. Daha once yapmadi isen mutlaka tecrubeli birinden destek al. Sorun yasamaktansa isi garantiye almak daha mantikli olmaz mi? Sonucta uzun suredir olan problem gorundugu kadariyla. Bir gun daha beklemen cok bir sey degistirmez. Tabii sen bilirsin, makine senin.Ne gibi hata hocam anlamadım? Vidaları sökü alta takacağım bu kadar değil mi?
UGURPRODUCTION
Becerikli
Dedigim gibi yanlış anlama. Sonucta bu is teknik bir deneyim gerektiriyor. Zor degil elbette ama ilk defa yapacagin belli. Sorun yasarsan sen soyledin yaptim deme sonra. Bence bu konuda tecrubesi olan birini bul, en azindan onun denetiminde yap. Ben muhendisim ama ilk defa gordugum bir alette calismadan once eger deneyimli bir teknisyen varsa gidip ciraklik yapiyorum yaninda aleti ogrenene kadar. Bu isler boyle. Daha once yapmadi isen mutlaka tecrubeli birinden destek al. Sorun yasamaktansa isi garantiye almak daha mantikli olmaz mi? Sonucta uzun suredir olan problem gorundugu kadariyla. Bir gun daha beklemen cok bir şey degistirmez. Tabii sen bilirsin, makine senin.
Hocam ben kaşınıyorum ben bir deneyeyim. Umarım sorun çözülür shutter problemi. Ve size de şunu söylemek istiyorum. Shutter olduğu vakit ekran kartı kullanımı düşüyor ve watt da onunla beraber düşüyor.
- Makaleler
- 1
@3613 Hocam dediğinize katılıyorum fakat mesela benim anakartta 1. ve 2. M2 slotunu CPU kontrol ediyor. 1. slot GPU'dan kısmazken sadece 2. slot GPU hattından kısıyor, x8'e düşürüyor, eğer anakart sayfasında bu durum belirtilmemişse ve GPU-Z üzerinde x16 olarak görünüyorsa hat, ben kıstığından tam olarak o yüzden emin olamadım.
Bu arkadaşımızın her halukarda 2x16 Hynix RAM'lere geçiş sağlaması gerek, gerekli video serisini izlersen tam anlamıyla bilgi sahibi olacaksın, reklama girmesin diye isim veremiyorum. Aratırsan direkt olarak karşına çıkması gerekiyor dediğim gibi, 4-5 videoluk bir seri mevcut AM5 için. @UGURPRODUCTION
Denemekten zarar gelmez, kıssın veyahut kısmasın, bu işlem çok zor değil ama mATX anakartın olduğu için GPU'yu sökmen gerekecek, teknik bilgi-deneyim gerektirir, bu tarz işler hata kabul etmez. GPU'yu daha önce söküp takmamışsan, M2'yi söküp takmamışsan parçalar elinde kalabilir, böyle bir şey mümkün, evet.
Bu arkadaşımızın her halukarda 2x16 Hynix RAM'lere geçiş sağlaması gerek, gerekli video serisini izlersen tam anlamıyla bilgi sahibi olacaksın, reklama girmesin diye isim veremiyorum. Aratırsan direkt olarak karşına çıkması gerekiyor dediğim gibi, 4-5 videoluk bir seri mevcut AM5 için. @UGURPRODUCTION
Denemekten zarar gelmez, kıssın veyahut kısmasın, bu işlem çok zor değil ama mATX anakartın olduğu için GPU'yu sökmen gerekecek, teknik bilgi-deneyim gerektirir, bu tarz işler hata kabul etmez. GPU'yu daha önce söküp takmamışsan, M2'yi söküp takmamışsan parçalar elinde kalabilir, böyle bir şey mümkün, evet.
UGURPRODUCTION
Becerikli
@3613 hocam dediğinize katılıyorum fakat mesela benim anakartta 1. ve 2. M.2 slotunu CPU kontrol ediyor. 1. slot GPU'dan kısmazken sadece 2. slot GPU hattından kısıyor, X8'e düşürüyor, eğer anakart sayfasında bu durum belirtilmemişse ve GPU-Z üzerinde X16 olarak görünüyorsa hat, ben kıstığından tam olarak o yüzden emin olamadım.
Slot yerini değiştirdikten sonra yarın RAM'lere bakacağım hocam. Eğer yatmazssanız sonucu beraber görürüz. Ben şimdi kasayı indiriyorum.
RAM alsin canim, almasin demiyorum. Alsin tabii, fazla RAM goz cikarmaz. Ne kadar cok o kadar iyi. Ama M.2 slotunu degistirmek ucretsiz.@3613 Hocam dediğinize katılıyorum fakat mesela benim anakartta 1. ve 2. M2 slotunu CPU kontrol ediyor. 1. slot GPU'dan kısmazken sadece 2. slot GPU hattından kısıyor, x8'e düşürüyor, eğer anakart sayfasında bu durum belirtilmemişse ve GPU-Z üzerinde x16 olarak görünüyorsa hat, ben kıstığından tam olarak o yüzden emin olamadım.
UGURPRODUCTION
Becerikli
RAM alsin canim, almasin demiyorum. Alsin tabii, fazla RAM goz cikarmaz. Ne kadar cok o kadar iyi. Ama M.2 slotunu degistirmek ücretsiz.![]()
Bana şans dileyin hocam başlıyorum değiştirmeye